Abe ne e strasno ic, mene stvarno ne me bolese pregledot a racunaj seks od juli ne sum videla zabraneto ni bese. Gledase da vidi da ne slucajno e podotvoreno za koga da me zakaze, za da ispadne i bolki i carski. Baska ko sto razbrav ne cini da se otvoram skroz unapred a bebe karlicno e ako pocne da iskaca problem moze da nastane.
@minne992 леле шубо, блазесити и јас така сакам, без да знам да ми речат абе ти 7 прсти си отворена. @Iva Mitrevski како помина со конците, болеше или за бадијала се плашеше? Јас па не памтам да сум одела конци да ми вадат, оти не памтам таков момент жени? Знам само едно како шише тешко на раната имав, како со песок полно, без да знам, и по 2 дена иди на визита доктор и ми вади нешто, се чудев што е.
@Nefertiti. до кај си мајка? Пиши инфо Мајки јас денес 39+5 ,утре на контрола и цтг . Денес конечно ги исправ алиштата си викам да не ме задржат да оставам дома се средено. Добро ми е ,одчично се чуствував мислам ќе ме вратат утре пак дома ќе терам уште една недела
Не бе ни сам ја те срече толку едноставно нешто да се случи кај мене јок...ја додека не се измачам не ја бива леле мн песимист станав оваа година хахах инаку јас дечки денес идам на контрола додуша на договарање за датум и кога ќе си помислам ако ми рече ајде утре дојди ќе ми излета срцето. Се имам правено операции до сега јасно ми е како иде тоа од прилика ама не знам како ќе биде со ова страв ми е тоа царски рез да го отворам хахах си викам у себе како малите деца мечка страв мене не ме страв хахаха @Nefertiti. @jarec6 женски вие како сте?
Мамички, денес 29+4. Овие два дена се будам од сон со мачнина. Не знам баш како да објаснам, никогаш не ми се случувало вака до сега, накај 6:30-7 сабајле како мачно ми е, ми се лоши, како да ми се враќа храна нагоре а храна нема, како топка да имам во желудникот и како на повраќање ми иде а не ми се повраќа. Баш така лошо ми е, ми се гади. А не е киселина. А двава дена накај 2-3 станувам пијам рупурут и антиметил и пак си легнувам. Кога ќе станам и кога седам ми се смирува ама лежење не доаѓа во предвид, дури ни полулежечка положба
Мила јас сум така веќе две недели со мачнини од сабајле. Некогаш и кафе не ми се пие одсабајле. Му викам на маж ми абе како у прво тромесечие сум хаха. Али реално тогаш и на повраќање ме тераше, сега ми е баш како вртоглавици. Хормони се во прашање. Бебчињата ни растат нагло овој период, не се секирај Иначе јас веќе некое време дежурам навечер. Ем што станувам нон стоп за во вц, па неможам да фатам позиција, па жедна сум, па гладна... се на се ми се фаќа на два сати да се будам во текот на ноќта. Последно колениците ме болеа и станав во 5сатот ги масирав, се раздвижував низ дома, нешто вежбички и после некако заспав. Изгледа не навикнува организмот на тоа што не чека
Офффф тешко на нас. Ајде уште малку ќе издржиме. А јас се чудам шо ми е пошо јас во прво тромесечје немав ништо, ни мачнина ни гадење ни ништо. Единствен симптом ми беше шо ми се спиеше повеќе и апсолутно ништо друго. Затоа сега се чудам
Бев денес, премногу болки имав, на цтг ме ставија ништо не покажуваше.. преглед ехо и вагинално, све.. и ме пуштија
Вчера сабајле ме вратија. Демек прием готово, одам без болки, 4 прста отворена, цтг добро, оди си дома, движи се, качи му се на маж ти ми вика а јас едвај у кола се качувам веќе... На вагиналниот преглед чеп пак падна, и се движев и на бришење уште испаѓа а болки амин... Сега моментално сум на цтг, а чекам Адела да заврше со царски па да ме прегледа, да каже шо ќе прајме. Ова сум пишала а не сум пратила. Еве сега ќе ме примат жени, ковид тест ќе ми прават и ме примат, рече докторката инфузија да ми уклучеле и чеп да ми ставеле. Со Господ напред леле, возбудена сууууууум, којзнае како ќе оде се. Да ве прашам јас не сум појадена, смеам ли да јадам нешто? Ќе ме изгладнуват ли? Носам јас смоки, благо само... А ми се јаде и немам болки јаки уште.
Најади се, напиј се, немој гладна да одиш на бокс. Со најлесно да ти е мајка, за мнооогу кратко време ќе си ја гушкаш бебушката.
I mene mi bese fufka od carskiot ama nekako si se pomiriv, se si vikam covekot e top hirurg nema sto da se sekiram i sea se sekiram bebeto na cucla da ne mi go naviknat pa da ne nejke da mi cica...
Значи ок е се?Крвна слика не ти направија,тоа нема врска со болките ама чисто да знаеш короната до кај е?Само Господ да не чува
Тешки легенди сме, ја па сега со катетерот се оптоварив. Секој ден нова работа си наоѓам за да ја мислам премислувам како да сум џедај некој па можам мисловно да го сменам текот на работите...Чек тек за бебето ќе биде мислење...