Не се секирај нормално е да ги намалува движењата. Сега немаат веќе и место само се тргнат ако удрат ептен малце и повеќе спијаат. Сега се однесуваат како новороденче...
Буквално преку ноќ ми дојде промената и затоа се загрижив многу. Тука е, се јавува, се тегне, мртка, ама нема силни и чести удари како до вчера. Ах, само нека се роди, ќе го исплескам по газето
Хаха, не само да прочитам низ тие теми, туку сѐ што треба и не треба исчитав. Сѐ ми е јасно дека овие месеци растат и сѐ останато, ама дека на исти апарати 8 месеци и матичната и во ремедика исто исто потполно ми кажувале и сега вака одеднаш цела со прашалници Верувам дека не е страшно ништо, ама многу обемот на мешето изгледа помало, замисли глава 35та, меше 31ва... Околу 4 недели разлика. Тоа некако ме зачуди. Сепак фала ти за споделеното искуство, со еден муабет одма малку подруго е
Ajde so lesno da pomines me zamisli so muabetot za kateterot sega i jas si pravam filmovi ako zavrsam so carski pred kleksanive ni inekcija nemav primeno, za infuzija da nepravam muabet....koj znae sto ke me najde se molam za prirodno za da si odam doma sto pobrzo
Главчето секако е поголемо во однос на телото и откако ќе се роди. Туку, шо се секираш ти. Ако има поголем фемур, со долги ноџиња ќе биди, прав топ модел. Мојов само во главчето е понапред, дека тврдоглаво магаренце.
Хахаха, ме насмеа Ако тргне твојот природно да си излегува со главата, јака ти душа Ќе ти држиме среќа да си доволно растеглива и убаво и лесно да се излизга
Значи докториве ич немаат осет Па се кажува ли се на трудница и што треба и што не треба И мене така ме испаничија сега на последниот преглед леле изгледа имаш шеќер бебето ти е две недели понапредно. А само пред две недели претходно бев во Ремедика и се ок ми кажаа. И ајде одма диети без благо, без леб. А скриен шеќер испитав , ок беше. Али ете пак можело да се качи Преку глава ми е од такви доктори
Факт е дека треба да не информираат за секоја состојба, пошо нели пациентот има право да знае сѐ, ама ние се посебен вид на пациенти Со малку отидени хормони
Мила јас веќе скоро 8 месеци секој ден станувам со мачнини,си повраќам малку и така си го почнувам денот,така да нормално е
Moze da ti kaze suma sumarum za tolku odgovara po merki i onaka se e nekoj prosek. Sekoj del baska da ti go kazuva samo da te ispanici nema poenta po mene.
Ми спомна како 34та некаде според сите мерки, тоа би му дошло недела дена плус, што и не е страшно, ама јас знаеш филмот у глава одма некое како лижавче си го замислив со тенко трупче голема глава... Ќе отидам за 2 недели, ќе ми помине до тогаш... Исто ко што си увртев на вториот скрининг дека горната усна не му е убаво оформена според сликата што ми ја дадоа
Во последен триместар нагло растат и качуваат тежина. Мене до 7ми стомакот ми беше така така, после кога кажа ке расте лелее. Кај мене постојано беше понапред за 2 недели, крупно бебе. Нема ништо страшно ни чудно, битно е да расте. А и за да се одреди најточно, треба ист доктор на ист апарат да те гледа. Може во ист ден два доктори со два различни апарати да ти кажат различни мерки.
Ааа добра си и ти хаха велком ту де клаб хахах го замислила како лижавче бре се изнасмеав Според мене на преглед треба да ти се каже дали е бебето добро или не и ако не што треба да се прави. Било кој што не е стручен ќе се извади од памет кога не знаеш битно ли е, грешно ли е. Нема потреба до толку разглобување на нас како мајки ни е битно да е се најдобро бебето, а не да учиме пола гинекологија после преглед. Во ред ми е да отидеш и на второ мислење ама и тој да не разглобува тема од стручна литература акушерство и гинекологија. Ама у задње време сите за било што ти прават приказни човек проста дијагноза ни за главоболка неможе да добие хахах П.С. Се спремив за утре и се надевам нема да треба да исподемолирам пола болница трапчо сум скроз...
Ви реков јас во една недела сите априлки ќе се породиме. Само што ми закажаа царски за на 12ти ноќеска си ме фатија болки. Патувам за до болница, овојпат не исплашена туку возбудена дека ќе го сретнам конечно бебе
Аиии што убо и ја сакам Априлскиве вистина мн некако брзо идат ај со лесно и на тебе мајка @Ula со лесно и на тебе