Мајки денес 40та недела. Болки немам,бебе високо,цтг мирно и утре сум пак. Добро се осеќам,уште трчам дома по дете,возам сама си ги извршувам сите обврски како и до сега.Единствено многу ми е намален апетитот денес само еднаш јадена и толку. Се надевам скоро ќе се гушкаме со бебе Бидете добри и чувајте се
Супер мајка, спиев ко заклана поминаа болките, сега нема ништо. Ме зачуди рано ми е до негде 37+2 сум. Со малиов ме фатија не ме пуштаа.
Не е рано, јас тогаш се породив со првото И мене така завчера, на 10,15 минути болки. Реков готово, ќе се пораѓам. Барем во паниката ја доспремив торбицата за во болница. Се истуширав, се средив и си легнав. Сабајлето станувам, ништо не ми е.
Исто буквално и мене така. Ме спрема психички маллку хаха.. Ама се смирија, од сабајле имам онака слабички незначителни.
Ми кажаа денес 30 недела е 8.месец..затоа малку ми е се збрканоо се.. И јас што ја следам апликацијата пишува од 31 недела
И мене различно ми дава по апликации, мислам дека разликата е во тоа што пример стои 30 _ некои апликации ја рачунаат 30та недела, а некои почни 30 недели, а и на двете стои 30 week. Можда грешам, незнам.
Хаха, не менува ништо, само ништо не сум спремна, треба да почнам... Ајде ќе биде.. Само се да е добро.. На сите да биде со лесно.. Гушки мамички
И јас немам појма ама најдов средина во недела сум полна 31 и влегувам во 32 и си рачунам веќе 8 ми месец
И по мојата така дава 31+ ( значи полни 31 недели, веќе во 32ра = 8ми месец). Само лесно да си тераат неделите, а апликациите нека сметаат кој месец сме