Jas si go otvoriv na denot na poragaj. Cela bremenost od doma rabotev,imav denovi odmori ostanati tie si gi zemav vo 9ti za da se spremam
И мене ми рекоа дека е од железото, инаку пијам за железото да се подкачи малку а притисокот ми беше добар.
Со влегувањето во 9ти месец, ми се вратија киселините. Со гадење, повраќање, со сите нишани. Нема спас од нив значи. Некој да забележал киселини од витамин Ц? Досега пиев вит. Ц од каливита, ги завршив и зедов на солгар (ја обожавам амбалажата) и еве 3 дена не можам да се соземам од киселини. Н И Ш Т О не ми помага, не можам да спијам повеќе од 40 минути и тоа ептен ако погодам позиција.
Ох душиче иначе јас го пијам ц витаминот на солгар цела бременост и немам проблем. Јас пијам и ц витамин и другите витамини пола саат после доручек. Рупурут, гастрогард, алгорал, антиметил нишо од ова не ти помага???
@kostovaivana ништо мила, ништо. Ни медикаменти, ни алтернатива. Се изнаголтав жив ориз, сода бикарбона, коски од маслинки, јаболка, бадеми, нц, не бе брате. Си го поврзав со витаминот Ц оти тоа ми е единствена промена што ја имам направено пред да ми се јават киселините. Инаку бебче се сврти, не е со главчето в желудник, се потспушти надолу, веќе ни стомак немам, ич не ми смета, ама ај... Цела бременост ни ми се слоши, ни повратив, сега на крајов @minne992 за нигде сме. Гладна сум, а ако каснам нешто, вријам.
Ох бе мила баш ми е жал. По апликацииве читам дека најизразени се киселини во трето тромесечје ама штета шо нема чаре и ништо не ти помага Ајде барем теши се со тоа дека уште малку остана
Мила пробај да исфрлиш се од бело брашно. Знам дека е тешко пошто сега постиш но мене тоа многу ми помогна. Откако не конзумирам бело брашно веќе немам киселини. Еве пак си го вратив благото по малку но киселините не ми се вратија значи мене глутенот изгледа ми ги правеше
Ми се појачуваат кога јадам месени работи, бел шеќер, неинтегрални тестенини, цитрусни овошки... Ама и во денови кога не ги внесувам или ептен минимално ги земам, јас пак имам киселини. Имам забележано дека откако постам ми е многу полесно и на желудник и на црева и поенергично се чувствувам. Инаку лапав само кашкавал и сувомеснато, сега барем зеленчук свеж јадам.
Секој организам е различен и на различно реагира. Јас најдов спас со тоа што не јадам бели пецива но имам друг проблем сега. Многу ми паѓа притисокот и ми се појавуваат вртоглавици дури и несвестици. Кога бев на преглед припаднав, едвај си дојдов при себе притисок 70-50 Секој со свој проблем А за витамин Ц јас го земам на Џејминсон 2х500мг и убав ми е како бонбончиња на лижење со вкус на портокал