Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Да ви се придружам и јас во клубот на мочли  :D ;), и јас така нема нема во вц.

На IRBBB, kostovaivana и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  2. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Се подмочувам нон стоп. Кој што прави, ја пружам долен веш. Катастрофа :sweat:

На Andrijana2801, IRBBB, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    356
    Јас пак вчера вечер завршив со болки на гак, во ковид амбуланта.. саат ипол со огромни болки чекав докторка зашто не можеа да најдат, и уште ми вика доаѓај порано друг пат, не вака касно и ние имаме гужва.. за на крај да ме пуштат пак да си заминам со болка и со реченица од др: ова не е болка од наша страна, нема што да правиш тука.. боцнете ја да и подпомине сега, и нека си оди...... значи УЖАС, немам веќе коментари за нашиве клиники.. од инекцијата денес укочена цел ден, ми рекоа да лежам да мирувам.. недај боже и за пораѓај пак да сум позитивна ќе си умрам ако треба на гак да се пораѓам...

4. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.399
    Која недела си ?
    Од што причина ти беа болките ?

5. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    356
    Не знаеја да ми кажат не биле од кај нив нешто... и сеуште не знам, а ме боли.. иначе сум 35, рано ми е за породилни болки и контракции.. беше нормално цтгто немаше ништо..

6. Andrijana2801

Andrijana2801 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    А што те боли? Не сакам да те плашам, ама не би требало да имаш толку јаки болки во таа недела...

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.675
    Здраво девојки. Само што се враќам од преглед, 30+5 по менс. а бебе 30+4 по мерки, 1415 грама. Се свртел со главчето надолу, се надевам така и ќе остане. Обравчиња големки, буце мамино. :)

Е сега има друг проблем, сум имала зголемена околуплодова вода. Го прашав докторот што значи тоа? Вика обично кога има проблем со шеќерот кај мајката ова се случува. Кај мене шеќерот во 25+ г.н. после гликоза беше 7.3 и стварно пазам на храната од тогаш.

Ова ми го кажа пред да види колкав е, а од кога виде дека се добро е развиено и си одговара со неделите, вика не ми се верува дека ќе биде проблем со шеќерот, супер си расте и се развива. Ама ај да повториме Огтт да бидеме мирни. И така, утре ќе правам пак Огтт, а до тогаш мислам дека ќе умрам од мисли.

Што значи таа зголемена околуплодова вода, има ли некоја од вас искуство со вакво нешто? Дали може да прави проблеми? Ум немам веќе, мора нешто да има за да се загрижи човек значи!

На s.maja, Macufceee11, Dee*Tee и 7 други им се допаѓа ова.
  8. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.399
    Ич не се секирај за плодовата чим шеќерот ти е во ред и бебе си расте нормално ,, и на предходната бременост и на оваа имам повеке плодова и се е во ред и со бебе и шекер

На mace89, Prolett и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.675
    Фала ти на поддршката. Се надевам дека се' ќе биде добро. Утре ќе повторам Огтт за секој случај, пошто ќе го мислам. Бебето е супер со мерки и со развој, само молам Бога да биде се во ред до крај.

На Prolett и minne992 им се допаѓа ова.
  10. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мене шеќерот ми е супер,бебето супер недела две и понапред и мене претходниот преглед ми кажаа дека имам повеќе плодова вода ама докторот кажа дека е се супер.Утре повтори го огтт тестот и немој да ди ствараш нервози,бебушот ти е супер

На s.maja, mace89, Prolett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.675
    Фала мама, ми значи вашата поддршка.

На Lili90 и Prolett им се допаѓа ова.
  12. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Твојов доктор малку паничар да не е :) Шала на страна, нема ништо страшно од повеќе плодова вода, лошо е да е малку... Јас со првото имав премногу вода, дури стомакот ми личеше како близнаци да носам од водата... И се си беше најсупер... Во ниеден момент не беше прашање као, зашто е повеќе вода?? Уживај си :hug::hug:

На s.maja, Stressed Out, kostovaivana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    @Bella_Stella не се секирај јас стартував со зголемен шеќер па го регулирав и на преглед околу 27-28 имав зголемена плодова вода па наредните два прегледа си беше исто и се е океј до сега, сега сум 34

На IRBBB, mace89 и Prolett им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.675
    @Andrejaaaaaa @Solen☀
    Фала ви девојки. :hug: Прва бременост ми е и знаете како е, да не кажат нешто и одма прашалниците се активираат во глава. :| Водата ја искоментира пред да го измери бебето, а мене одма таму ми отиде паметот, викам сега ќе рече не се развива убаво..зошто знам дека мајките со проблеми со шеќерот обично раѓаат бебиња со мала родилна тежина или недоволно развиени. Одма го прашав како е плодот. Го измери и вика ехее идеални мерки има, супер напредува.

Ама доволно беше муабетот од претходно за да се извадам од памет. Знам дека веројатно не треба да си правам филмови, ама нема да си ја смирам психата дур не видам утре резултат од повторен Огтт. Фала ви што ми ја смирувате душичката барем малку, а за докторите немам коментари..прво ќе те испаничи.. после пу пу не важи.. :doh:

На s.maja, mace89, Andrijana2801 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Те разбирам како е, еве и јас уште не сум 100% мирна што ми рече прошлиот пат нехомогена постелка, а не ми рече ништо да испитам... Имам уште една недела до нареден преглед, бројам денови..

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    356
    Знам дека не треба, инаку под стомакот од десната страна ме болеше и тоа многу, ме боцнаа со никлофен мислам дека беше, не знам у таа паника не ни запамтив, и вчера малце ми беше поокеј, денес исто ко вчера.. па ми кажа матичниот доктор дека можеби е нешто со цревата да биде, бидејќи тешко одам у вц.. ми дадоа апчиња сеа ќе ги купам па ќе видиме..

17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.675
    Ќе биде се во ред, со редовни контроли и без паники да сме само... Во многу специфичен период сме бремени, па мислам дека и тоа ни ствара дополнителен стрес и притисок. Среќа се имаме тука за да споделиме искуства и да се поддржуваме.. па малку полесно поминуваат грижите..

На s.maja, Lili4e, Prolett и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Andrijana2801

Andrijana2801 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    Ццц како можеле само така да те остават, што треба да пукнеш од мислење сега? Јас многу тешко одам во вц и ми помагаат суви сливи, ама кога не одам имам чудни болки од лева и десна страна ама не е до толку страшно. Пробај со апчињата ама ако не ти поминува пак оди, не чекај, па не може ти да се измачуваш зошто никој не ти дава одговор од докторите

19. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    14.708
    Ние одбројуваме ситно наредната среда ќе се гушкаме со беба...37+6
    Колку ми помина брзо времево... Фала му на Бога што помина до сега се како што треба да поминиме лесно понатаму.... Беба моја веќе место нема во меше па турка се тегни и се излегува и на неа за удари не мава ама цело време си се тегни со душа чекам да ја видам во живо да и ја гушнам да си ја бацам да си ја мириснам оххх.... Спремни сме куфер спакуван креветче наместено алишта прибрани се се само да се роди принцезата
    Само да си пишиме ние ве гушкаме :hug:

На Quincy, K.Maja*, s.maja и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Kakov ubav moment kakvi ubavi emocii, bi ja posakuvam celata srekja na svet i Gospod da bide so vas! Site da go docekame toj moment i da se raduvame! Srekjno!

На s.maja, IRBBB, NewMommy и 3 други им се допаѓа ова.