Tuka sum fala so me mislite bev na vikend vo selo zatoa me nemase sabajle bevme se vidovme so bebeto za dve nedeli pak mi kaza doktorkata i togas ke se dogovorime za termin za caraki. Sega si pravam odmor ai pazaram za bebusot mi ostana da kupam uate komplet za od bolnica nemozam da se oslucam
Znam, znam za plodnost, a koj ke te vodi na drzavna. Jas sabajle trebase da idam na kontrola kaj Adela, ama se odluciv za Cair.
А какви грчеви чувствуваш,менструални? Јас многу се опседнав со овие грчеви откако ми кажаа за цервиксoт не знам дали ми е сугестивно затоа што се тука ми е паметот ама веќе и јас не знам што да правам. Си викам само да издржам до деветти месец ама па пустото уште многу имам, уште десет недели ќе си пукнам
И јас деновиве имам како менструални болки и покрај одмарањето и магнезиумот... Па кога ве читам вас се тешам дека можеби е нормално,изгледа се шири матката сеуште...Докторката ми кажа дека малку пониско го носам, но цервикс досега не ми е мерен. Треба да одам деновиве,па ќе видиме...инаку сум 31+ 3 недели,барем до 36 да издржиме...
@Asiana не грижи се мила и не се опседнувај многу со тоа... Ти мереа ли цервикс, па што си толку исплашена? Гледај повеќе да одмараш..... @simonka93 и јас мила имам такви болки , како менструални и покрај тоа што лежам , пијам магнезиум и сеуште ставам утрогестан вагинално еднаш на ден, но се вадам од памет кога ме боли така .... Со болка и се разбудив сабајлинава во 6... Но и јас како тебе цело време само се молам барем да издржиме до 36-та недела...
На скрининг кога бев ми кажа дека ми е 32мм после една недела матичниот ми рече дека ми е 42мм (со обично ехо ме гледаше не знам колку може да се види со обично). Го прашав како може пред една недела да ми биде 32 и рече дека можеби сум имала контракции во моментот па затоа се скратило ,ама мислев дека ме лаже не знаев дека може да се зголеми . Ми даде утрoгестaн и магнезиум превентивно ама сепак на секоја болка се испаничувам и се мислам дека нема да издржам до крај. Ама мора да бидеме силни и сите заедно да издржиме.
Денес цел ден имам чувство како да ми се моча многу , па одам во вц и мочам 2 капки само.... Нормално е ова или сум настинала ?
Мене некoи периоди ми е така a тoс билo зoштo еднoтo беше е мнoгу пoдoлу и притискa нс бешикaтa,види нa следнo ехo.шo ке ти кaже дoктoрoт или прашај aкo не е тoс oд штo е правиш ли редoвнo испитувања нс уринa a мoже и уринoкултурa дa си направеш.
Па да ти кажам право немам проверено урина и крвна слика од март месец, сега ке испитувам најверојатно во вторник крв, мокрача и за уринокултура ке му речам на матичниот да ми даде . Многу ти благодарам за одговорот
imam konstantna bolka vo rebrata i kiselini bebeto mi e gore kaceno, ima li nekoj slicno iskustvo kako se spravuvate.
Ние вчера си се видовме на ехо, се си е супер,бубу си одговара со неделите.. Денес испитував и д димери.... Сношти незнам како ја преживеав ноќта, секоја клетка од телото ме болеше...башка и хемороиди имам... Ама ќе издржам се, додека бебето е во ред. Инаку во однос на менструалните болки што пишувавме претходно, др ми рече дека било нормално, се додека стомакот не се стврднувал како топка... Имајте убав ден мамичкии
Poveke lezenje i odmaranje za bolkata vo rebrata,a jas lekot za kiselini si go najdov vo morkovite,dve-tri ke izedam i isceznuvaat kiselinite i tegobite vo zeludnik.