И јас сум тука некаде 31+1.Не примам утрогестан али се мислам ако ми се зачестат да се напијам. Си велам добро е што се без болка али пак во мисли сум...
Jas utre 30, neznam preku den nemam zabelezano osven ako lezam na grb.. Ama navecer najmnogu go spienje...
Јас минатата недела ги имав мислев готово се породив хаха ама ништо.. Сабајле ме стегна доле на кратко само, а бебе си е активно мрда, се изместува.. Ќе чекаме. 38+3 сум
Kaj mene se praj tvrd vo dolniot del I e neprijatno pa I bolni. Ama dodeka da smenam pozicija I za nekoja sekunda se normalizira
И ја ги имам лажниве, сега зачестија, 30+2, ми се стврднува десната страна од стомакот и многу ми е неудобно тие секунди, после се пушта. Попладне ме фаќаат, неколку пати и ги снемува. Мислам не е страшно, нормално е, се спрема телото за пораѓај. Леле 30та недела , фуфки ме фаќаат чат-пат хаха
Мене ми се стврднува еден дел од стомакот, како да се тегне бебче. А уствари не се тегне туку се стега матката и затоа така се чувствува Јас навечер само бебче го осеќам кога ќе легнам незгодно и него му сметам и ќе почне да прета хах Па кај тебе веќе идат на кај вистински Ајде уште малце и ќе се гушкате со бебче Ајде уште некој месец и ќе ги гушкаме бебчињата
Да знаеш дека едвај чекам да ја видам, да се олеснам, тешко ми е веќе.. Ама па кога ќе ми текне синко да го оставам неколку дена ми се плаче.. Ама мама ќе му донесе дадичка
И јас до сега немам осетено бракстон. Или не знам да ги препознаам Кој дел од стомакот се стврднува? Како осеќате, како контракција или??
Мила си осетила ли како бебчето се испакнува? Како грбчето одеднаш да му го осеќаш, главчето? И на тоа место ти е потврдо неколку секунди па после ќе си дојде нормално. Како тегнење на бебчето буквално на едно место
Мене ми се стврднува стомакот, лево или десно, ама високо, не доле. Дури и се подигнува на таа страна кај што ќе се стврдне и се осеќа дека е бебето, се прчи и турка со газе, грпче..не знам, ама не ме боли.
Ја осеќам како се врти како се тегне, како ми закачува колено, нога, рака ама како шо вика @Bella_Stella горе. Мојава е ептен горе качена под градите и тука се тегне. Доле под папокот не осеќам ништо
Jas sega se napnav, do vcera ludvase vo stomakot, site ja zaprimetija. Kaj so mi se dvizi stomakot, denes ja nema
Не се напнувај, глеј времево какво е. Успана е гарант и јас некои денови ја осеќам повеќе некои ептен нежно.
Јас вчера и денес послабо го осеќам. Завчера мислиш скокаше на јаже, сега два дена само нежно подбуцнува од внатре
Да мене и докторот така ми рече некни дека ќе го осеќам со ножињата горе под гради ќе мава. Викам го осеќам јас веќе само не знаев дали е бокс или клоца.
И јас чувствувам како тегнење, лево или десно, ама горе е малото.. Дури и кога седам, лежам, па и се движам го чувствувам како си мрда, се тегне.. Срцка мамина.. А чувствувам како пулсирање подолу некогаш... Претпоставувам ика.. Не знам. А да прашам, не си зедов перница за трудници.. Се мислев која и на крај не зедов. Секако се ми е жешко, се откривам, се препотувам и така се ми смета... Многу сум секлетлива. Кога сум на страна нозете ми се една врз друга, а главичката му е надоле.. Може звучи глупаво.. Но да не го притискам.