Znam I spijat ama sakam silno kako vcera najsigurno mi e Vcera bea zolvami i se smeeja ddka stomakot samo mi se dvizi i se zaprimetva. Ama denes ne, mozi i taka se namesteno zato poslabo gi osekame
И јас некогаш осеќам стврднување, ама уште мислам не сум сигурна дали се тие лажни контракции или беба се тегни Немам никакви болки, нити па тоа стврднување ми е непријатно Денес послабо ми мрда, само ика ама и таа како мама денес е заспана на времево
И мене не ме боли, едноставно неколку секунди трае.. Времево не отепа, туку ќе издржиме уште малку ајде
Ич да не се секираш што немаш перница. Јас купив, ама како му се погоди на маж ми, повеќе ја користи од мене. Мене уште не ми притребала што знам, немам мака со спиењето и не ми ни текнало на неа.. Таква е и за доење, така што ќе си ја користам здравје кога ќе дојам. Инаку тоа доле пулсирањето дефинитивно е икање. Јас се мислев дали е тоа, ама од кога видов некни дека е со главчето долу сфатив дека сум била во право.
Да да и кај мене така е неколку секунди и толку. Времево нека затоплува оти денес глава неможам да кренам
И мене не ми треба, немам потреба, само заради тоа... Ама ајде ќе биде уште малку. Ти како си? Го фати ли редот со апарстчето?. Диетата...
Е баш така. И кај мене не е доле повеќе од страна. Се гледа дека е бебче ама уствари тогаш се стега матката и го испакнува затоа така се осеќа
И моето денес не е многу активно. Од сабајле беше едно сат време па дури сега пак. Во меѓу време си спиело. Си имаат периоди они, е сега ако ич не се осети во денот тогаш ваљда треба да се појде на доктор
Исти сме сите, и мене ми се стврднува десно, паралелно од папокот. Немам линеа негра, само гледам ми е поиспакнат папоков овие денови. А за пулсирање/икање тоа стандард. Јас сум 31+5 што правевте вие денес? Времево депресија
Цел ден дома. Лежење, телевизија Едно време ме преплавија тие стегања, тегнења што мислам дека се лажните контракции па престаа. И бебче мрзливо денес послабо активно . Сите сме исти од времево
Брекстон сѐ почести и сѐ поболни. Од сон ме стануваат и во секој момент си велам, ете го, иди. И тоа икањето е сѐ почесто и поморбидно. Ич не ми е убаво чувството кога ика. Ми се чини се мачи бебчо, а не можам никако да му помогнам. @Lizi рано е за фуфки мила, што да речиме со @Trpkovska? Денес, денов два дена. Тапа. Бебе нема гајле, мрда, бувта, не е застанато. Јас забавена снимка. Едвај чекам сончев ден.
Значи не се тие. Грешка сум била :/ Тогаш изгледа стварно бебето се тегне али па ептен тоа место ми се испакнува, буквално како топче тврдо и пушта по неколку секудни Болки никакви
Инаку сум човек што не трпи болка никаква, ама со првото се окозив, мм го пцуев, се по ред а за ова ќе видиме. Господ златен да ни дава сила на сите, болките се тие нема бегање.. Машки да издржиме само
Мила јас сега сум 37+1, сега последниве недела-две ми се болни. Инаку само непријатни ми беа дури бебче беше помалечко. Сега кога ќе ми се згрчи стомакот, баш онака се оформува како што е бебето внатре, тврд како камен цел стомак. Јас пак ептен сум толерантна на болка. Уствари бев. Сега ко сензор да имам, реагирам одма, само од фуфки да не се породилни болки. Ќе издржиме мила, многу малку остана. Тоа е патот до најголемиот благослов.
Добра сум мама. Фатив ред и со диетата и со апаратчето. Резултатите добри се за сега.. ќе видиме како ќе биде понатаму..