Ние деновиве сме многу немирни. Здравје во среда на контрола ќе се видиме со бебко, последна контрола кај матичната и конечно да ги направам тие брисеви. Денес влагаме во 36та гн. Многу сум возбудена, исплашена, ме фаќа паника сега вака како што пополека се наближува времето.. едвај чекам од четврток да докупам све што ми треба и да се доспремам, и да го чекаме бебко спремни со све.. Како сте вие денес? На времево никакво..
Odime sekoj den, ctg pokazuvaa kontrakcii ne mnogu jaki ama gi ima, no jas ne osekam nisto se nadevam ke bide denovive, em strav me faka em sakam pobrzo da bide
Мислам дека секој момент од стомак ќе излези искрено хахаха Иначе немам никаква индикација за пред 21 ако одев природно сигурно и термин ќе надмине убаво и е во меше топличко Вие како сте мами и вие уште малце ќе се гушкате
Секс другарке така ми има кажано доктор. Со првото го послушав и стварно се породив за неполни 12 часа.
Ништо чаре ко што вика @minne992 Јас што се не направив и абер си немаше 7 дена го надносив. Чаре ти е трпение само иако знам дека е тешко, ќе биде деновиве кај и да е
Ако мила, нека си поужива уште малку во меше. Јас дека те немаше вчера, затоа така помислив. И ние сме добри, 37+2 денес. Летна времето Следен преглед кон крајов на неделава. Ама ранецот за на болница е спремен за секој случај, ако му се излегува на бепко порано. И искрено, едвај чекам в раце да го држам и да го мирисам.
Sepak zakazav za utre pregled vo plodnost, nekako cudno se osekam, ne mi e mirna dusata dodeka ne vidam deka se e ok.. Se Nadevam ke bidi..
Ако подобро така него да мислиш, барем ќе си го видиш утре малото и ќе ти се исполни душичката Се ќе биде во ред
Поарно оди види па да си раат него цело време да си под стрес. Мада сигурно си е се ок ама види. Ќе си го видиш беби и ќе ти дојде душата на место. И обавезно да ни пишеш како ќе поминеш
Мамички што имате дома мали дечиња како се подготвувате за доаѓање на бебко? Мене само во тоа ми е умот, како ќе го оставам тие денови дур се пораѓам, како ќе го прифати првите денови, нема да можам да го оставам бебе а он ќе бара поголемо внимание од мене... Некој да сподели искуство.... Инаку сум 33 недела и разликата меѓу батковците ќе биде 2 години точно
Со лесно да ти е миличка ... Знам како ти е верувај иста сум а и блиску сме со неделите емоции исти хахаха ајде уште малце гушкии
И јас не осеќам...сега ме замисливте или јас мислам дека е бебето а тоа да се бракстон ,тогаш ќе искочи дека не го осеќам бебето? Или тие се негде во долниот дел на стомакот?!
И мене тоа ми е најголем страв. Никогаш до сега не сме биле одделени. За мене залепена спие. Не знам што ќе правиме. Еве моментално јас имам киселини и заедно грицкаме Лино крекери во 3 на утро, зошто јас ако мрднам таа одма по мене станува. Ќе биде тоа дуо- трио фантастико. Малата ќе има 2 г и 9 м здравје кога ќе се породам.
Баш такви се лажните контракции. Барем јас така ги чувствував пред неколку дена и од ум се извадив. Како вцвстување на стомакот неколку секунди, па попушта и пак. И баш тогаш бебка беше могу активно и се тегнеше во стомак и стомакот ми се правеше како бабка од лева страна, таму е со газето. Другиот ден бев до кај матичниот зошто сум 28 ма недела и ми препиша утрогестан и едни други апчиња со спазмолитичко дејство во случај да ми се повтори. Ама кај мене траеа скоро 2 часа, инаку е нормално неколку пати на ден да се имаат. Со ќерка ми не ги чувствував, ама не дека ги немав, едноставно не знаев да ги препознаам се до моментот кога ми пукна водењакот и станаа болни.