@Solen☀ isto i jas, denes poaktivna bev i nekoi bodezi me stegaat, desno stomakov isto mnogu mi se stvrdnuva, 32+1 sum, trcam na site strani, da ne si igram igracki najpametno. ne znam znaci jas da odmaram, taman ke sednam, cekaj ova ne sum go doizmila, ili nesto drugo se najduva. za kako ke ostavam dete koga ke odam na poragaj i jas se prasuvam, samo moevo e pogolemo, 5god ima i mm mu vika ke se druzis so tato. Nemam nikoj tuka da mozam da go ostavam da mi go pocuvaat. Za magneziumov arno vikate, i po 2 kesicki da pocnam da zemam, jas pa edvaj po edna, tuku zaboravam. da napravam sega edna supa od zelencuk, i da si se galime so meshko.
So sigurnost mozes do 1g magnezium na den, jas pijam edna kapsula mg+b6 odsabajle i ako imam stvrduvanja pijam uste edna porucek, ova na klinika mi kaza ginekologot, deka e podobro poveke magnezium otkolku cesti stvrdnuvanja vo tie nedeli
Дали мора да се направи тестот за скриен шеќер? Мене докторката ништо не ми спомна, денеска бев на контрола и сум 27 недела. Следната контрола ми е дури за еден месец.
Кога почнува 9ти месец? Мислам знам дека почнува 36 недела ама не ми е јасна една работа. Кога ќе речат се породив само 3 дена во 9ти дали тоа значи 35+3 или 36+3. Стварно не знам. Се молам да исполнам 35 недели а моментално сум 32+1. Значи уште 3 недели и ќе влезам во 9ти или уште 4 недели ќе влезам во 9ти?
Јас ни со прва, ни со втора бременост не направив. Сигурно не се праќа секој. Можеби немаш потреба. Ама не знам да ти кажам. Јас само имам навика да и носам на докторката комплетна крвна слика и таа ми вика шеќерот е супер. Можи затоа немам направено за скриен шеќер. Како и да е.