Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.664
    Со 36+1 си влезена во 9ти месец.

На NewMommy и mace89 им се допаѓа ова.
  2. TropicalSun

TropicalSun Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo zhenichki :)

Ve chitam cela bremenost i mnogu informacii od tuka mi pomognale, forumive se zlatni a i vie isto :D

Momentanlo sum 38+3 i poslednite 2/3 dena meshe se zgrchuva pochesto, no kako shto chitam normalno bilo.

Prvoto CTG go napraviv vo petokot, rekoa deka e dobro no bi sakala da mi pomognete dokolku nekoja znae da go prochita shto znachi? Fala vi :)

CTG 1.png ctg 2.png

3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Чим Марија ти кажала дека е во ред, во ред си е.

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    @minne992 @An4e24 најлесно да си помините утре мајчички. Споделете љубов на форумов штом се олесните. ❤️

На thelittle17, Ula, mace89 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    1.508
    Falaa mila, ke ve izvestime obavezno :inlove:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    774
    @An4e24 и @minne992 со лесно нека ви е на двете, читам коментари и се ставив за момент во ваша кожа, си замислив како би ми било да знам дека утре ќе дојде беба :party: Возбуди, возбуди мислам нема да заспијам цела вечер :lol: хаха

На Madam S, An4e24, mace89 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Не прават,јас се породив таму во четвртокот.

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sunshine18

Sunshine18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Spavaci dali ti dadoa od bolnicata?

9. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    и јас истово го мислам, и паника ме фаќа-јас и ти скроз исто 32+1 и јас сум. Што ти останува уште до крај од испитувања, каде ќе се пораѓаш?

јас уште ништо не сум почнала да се спремам

На NewMommy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.397
    Бебе и живот променет од корен :)
    На почеток не е исто дури се навикнеме на новиот член :)
    Фала ви за честитките @IRBBB

Последна измена: 21 април 2021
    На Madam S, Ula, Lili4e и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.829
    Допаѓања:
    33.826
    @minne992 и @An4e24 со лесно , уште малку и ќе се гушкате со бебчињата:inlove:.

На KittyCat:), IRBBB, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    На 28ми ќе правам пак брис за да видам дали се исчисти стрептококата. Не верувам ама ај. А инаку последен брис правеле кон 35 недела мислам. Ама мене ми го направија во 28ма поради ризик од предвремено породување. Други испитувања ништо не сум направила, освен редовен преглед кај матичен и два пати на државна за скрининг. Куферот го спремив вчера. Да биде готов зашто мм нема да знае да се снајде ако дојде до итно трчање до болница :D. За бебушки се ми е испрано и испеглано. Е сега немам купено млеко адаптирано зошто не знам дали ќе треба. За првото не купив воопшто. Ја доев до 14 месеци. Морав да се спремам порано со се зошто не сум човек што трча во последна минута, а и како поминуваат деновите се потешко се движам :whew:. А ќе се пораѓам во државна во Битола. Првото го родив во 41 недела, сега се надевам барем на 35. Со лесно нека ти е!:hug:

На Madam S и Lili4e им се допаѓа ова.
  13. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.783
    Допаѓања:
    18.413
    Даваат спавачи да, јас после туширање си барав нова, и тогаш исто ми даваа.

На Ula, abc1234 и ivance.. им се допаѓа ова.
  14. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    2.098
    Здраво од мене. Короната засега ја држам под контрола,од прв симптом мене ми е 10 ден изолација, без тестирање сум ама мислам тоа е, нема што друго, само нос затнат и малку кашлам. Бебче си мрда и се врти уште доста, 37+1денес, нека ужива внатре да поминиме барем уште една недела. Мм како мене само покачен притисок малку денес и главоболка, керкичката супер е.
    Мебелот што го чекавме ке касни од прилика 20 дена, една грижа помалку пред пораѓај.
    Наместено е креветчето, се одaмна испрaно, спремна сум зa на болница, и за скопје ако недaјбоже треба да тргниме, само спавача немам, ама ке земам или ке ми купи некој, посекако асимптоматски се води мажот ми и само 10 дена изолација има.
    Поздрав до сите и држете се.

На Madam S, Ula, KonstantinaM и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    Женски која знае од колку најрано може за резултати од брисеви на институт за јавно здравје?
    Требаше денес ама заглавив на работа...

16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    5.240
    Од колку работат ти е прашањето?
    Од 7.30.
    Баш вчера носев и видов работно време од 7.30 до 14.30.
    За резултати после 14.
    Но ако нема гужва ќе ти ги дадат и порано.
    Ти кажаа кога ќе се готови? Дека кај нив хламидија ја испитуваат со посебна метода и се чека повеќе од 2 дена за резултати.

На Solen☀ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    Бев во петокот и мо рекоа за денес од 1 до 2 ама не стигнав, мислев утте пред работа да поминам да ги замолам

18. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Здраво на сите :* Ние сме 29 недели и 3 дена, ама како влеговме во оваа недела, Лажни контракции колку сакаш :( од памет ме вадат ги осекам неколку пати во денот, нешто по дома да сработам одма ме фаќаат на мала активност |( де стврднувања на стомакот, де болки ниско доле кај стомакот, де болки во колкови.И незнам веќе што е што|( во 28 недела бев на контрола, примав инекција Рогам ради 0 негатив к.група што сум.На ехо се во ред, полодова вода доволно, постелка на преден ѕид, бебуш завртен со главичка надоле а во 24 недела беше карлично.Големко е за една недела повеќе ама воопшсто не ме грижи тоа.Ме грижат контракциите лажни, неможам ништо по дома да фатам работа од нив, единствено домашните работи и детенцето прво што си го гледам.Како ќе издржам до 9 месец ама ми зачестуваат.од синоќе почнав да си пијам утрогестан, магнезиум редовно, и кога ке осетам контракција легнувам и поминува.
    Туку ќе се пораѓам со Санте плус гледам промоција со вклучена епидурална имаат до 30.04 дали вреди сега да отидам и да си уплатам, планирм др недела кога ке бидам 30 недела.Рано е или не? Да си почекам до 36 недела можеби сеуште ќе си имаат промоција...
    Се распишав ама сум загрижена ептен како робот сум по дома се осекам грозно во првата бременост ги немав толку тие лажни контракции сега нели е многу рано.
    Пред тоа и кичмата ме болеше,колковите исто, наутро сум цела вкочанета од рамо со сите зглобови:(:(.Некако уживањето во оваа бременост ми е сведено на минимум од сите болки....Само нека биде се во ред, а машала бебуш како Брус Ли 100 на саат ме мава во нози и раци, па и ниското доле кога ке ме клоцне ептен болно ми е.Се извинувам што се распишав долго долго, ама има ли место за паника.Некогаш мислам дека пред време ќе се породам :(:(:(

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Нормално е да имаш лажни контракции, веќе си влезена во трето тромесечие. Ако се многу болни, консултирај се со гинеколог. Утрогестан земаш, претпоставувам и магнезиум, значи покриена си со терапија.
    Тоа е, различни се симптомите од бременост до бременост, ништо не е исто, ама ќе издржиме сите.
    За санте, промоцијата им е од пред нова година и не мислам дека ќе ја нема за 1 месец. Макар што мислам дека не е баш 550€ пакетот, туку има некои "скриени трошоци". @mssuniquee скоро се породи таму, таа ќе ти каже повеќе.

На Ula и mssuniquee им се допаѓа ова.
  20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.224
    @H&J Јас кога се пораѓав епидуралната не беше во пакетот па доплатив.
    Уплати си ја понудата не чекај ако си решена за таму :) Иначе од 36та почнуваш со бесплатни контроли..
    Во цената не е вклучен инфективниот скрининг 50€, кој е задолжителен, јас имав плус трошкови за анестезија и некои испитувања за бебе.. Ние плативме околу 750€ плус минус

На Macufceee11, H&J и IRBBB им се допаѓа ова.