Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Според ова што го опишуваш мене не ми личи како да станува збор за контракции, туку едноставно тегоби во бременоста кој си ги носи 3то тромесечје. И јас сум истата, и тоа уште многу порано од 3то тромесечје, неможам да работам ништо, малку да поодам имам болки, неможам да фатам позиција ни за седење ни за лежење, рпед некој ден кај моите на ручек, верувале или не ручав стоејки зашто не ми се удобни ама ич нивните столови, на моиве дома ваљда навикнав.... Така да не би рекла дека е контракција, контракција е нешто што те фаќа и те пушта, не трае... Со лесно нека е само

На IRBBB, Prolett, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Епа тогаш наредна недела да си отидам да уплатам додека ја имаат епидуралната во пакетот.Знам ми имаат кажувано дека излегува повеќе ама како и да е имам ставено на страна 1000€ па колку ќе фати толку.Секако мене ќе ми испадне повеќе, бидејќи сум 0 - к.група па ако е бебуш позитив ќе ме боцкаат со Рогам пак и со испитувањата и инекцијата...А дали од други градови одат на бесплатните прегледи? Јас не сум од Скопје живеам подалеку едно 2 саати до таму ми е, и на прегледите би одела не ми е проблем, ама уште сега ме фаќа паника кога ќе ме фатат болките како ќе биде, дали веднаш да појдам, дали ќе стигнам...уфф ајде со лесно нека ни е на сите па како е Господ никој не е.:):):inlove:

На IRBBB, mssuniquee и Trpkovska им се допаѓа ова.
  3. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.544
    Спаѓа сега и епидуралот, јас си оставив капар минатата недела. Еве ќе споделам што потпишав со сите што планираат да се породат таму. Искрено убаво се ми објаснија. Не спаѓа инфективниот скрининг во цената (си пишува и во договорот) и не дај боже дополнителни испитувања за бебето, со што основен пакет за беба е вклучен. Имав прв бесплатен преглед и ми се погоди др. Божидар Бошковски. Презадоволна бев :)

Прикачени фајлови:

На Mum of K, Mima89, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    А дали праша што ако треба да се прави царски, значи имаш договорено спонтано, ама треба царски? Која е цената, нешто флаер да ти дале со информации :)

На H&J му/ѝ се допаѓа ова.
  5. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Па ако нешто испадне и се прави царски тогаш си доплаќаш колку што треба за царскиот.Царски им е 950 евра

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Macufceee11

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.544
    Да, царски е 850€, 4 дена во болница. Од 36та недела почнуваат да следат како е поставено бебето, ако не се сврти за природно околу 37/38 ти договараат термин за царски.

На Mum of K и Grasiela** им се допаѓа ова.
  7. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Јас планирам другата недела да одам да уплатам аванс 30 недела ке бидам.До кога им трае промоцијата и за бесплатен преглед ? Автоматски ти го прават кога одеш таму, или да си закажам ? И покрај што ќе одам само да уплатам. Промоцијата со епидурална им е до 30.04 а бесплатен преглед за трудници некаде пишуваше исто до 30.04 ?

На Macufceee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Јас!. Мислам дека од 5-6 месец почнаа да ме фаќаат - исто ноќе се протегам и ќе ме стегне грч. И јас сум физички активна и вежба, и пешачам, и магнезиум и фемибион ама џабе. Вчера протегајќи се и на двете нозе ме фати истовремено. Доктор вика нормално е.

*Сега дури читам. 32+4 сум инаку.

9. GirlGirl555

GirlGirl555 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    24
    Девојки 27ма недела сум. Чувствувам болки во задникот. Дали е тоа загрижувачки и од што би можело да биде?

10. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    И јас чувствувам болки во левиот колк и целата лева страна на задникот. Неможам ни да одам од што осеќам некое стегање и болка но јас претпоставувам дека ми е од што спијам повеќе на таа страна

11. Macufceee11

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.544
    Закажи преглед и на прегледот ќе ти објаснат се. До 30.04 важат двете промоции мислам дека.

12. Mima89

Mima89 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Ke moze li informacija kolku e iznosot na kaparot koj treba da se ostavi ?

13. Macufceee11

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.544
    Рекоа колку сакаш. Јас оставив 100€

14. Mima89

Mima89 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Blagodaram :)

На Macufceee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    38+3 почнав со некои менструални болки вечерта во 04:00 бел исцедок со малку светло розева крв, потоа темно кафеаво.. завршив на дежурен викаат 1 прст отворена ништо не е ме пратија дома ако имам поголеми болки пак да дојдам. Болките се исти на 2-3 саати, цтг добро нз што мислите дали се ова знаци на пораѓај или да си седам уште дома? xD

16. K.Maja*

K.Maja* Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, дали може некоја да ми објасни за царскиот рез во ГАК, како оди цела процедура откако отидеш во болница , дали истиот ден те пораѓаат или не ..?

17. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Жени од понеделник треба да почнам на цтг во Чаир и сакав кај др. Зоран ама нема термини за кај него. Е сега земав приоритетен ама не знам дали така ќе ме прими? Знаете кога е од сабајле во амбуланта?

18. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    2.085
    Женски здраво
    Бев денес на контрола кај матичната се е во ред со бебушот, инаку 31+6 сум денес
    Вчера и завчера после пешачење имав благи болки во долниот дел на стомакот
    И кажав денес ама ми рече нормално е бидејќи бебето е веќе наместено доле со главчето и притиска и повеќе да одмарам, да не движам многу
    Откако си дојдов како да ме боцка нешто доле и внатре
    Пијам фемибион и плус магнезиум од 400,незнам дали да се напијам уште еден
    Имал ли некој такво искуство?

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  19. K.Maja*

K.Maja* Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    И мене така ми се случуваше и пиев двапати дневно магнезиум од 400 и ми поминуваше

На Lea.Messi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss Alex

Miss Alex Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Mozes do 1000 mg na den
    Jas pijam 3x 250 na den..
    No mi kazaa deka mozam i 4x250mg.