Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    356
    @thelittle17 фала мила, не знаев бидејќи конкретно има датум и час, како на Мој Термин, затоа и прашав :)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Нема врска ни датумот, ни часот, оди си порано да не те фати гужва да чекаш.:smirk:

3. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.544
    Девојки, имам едно прашање кое ќе го поставам следна контрола на гинекологот. 30+4 сум и во последно време секој ден почнав да пијам какао, без да размислам дали смееме какао секој ден. Читам подвоени мислења на нет, дали некоја се консултирала во врска со ова прашање?

4. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Какаото има многу железо и го препорачуваат во бременост. Јас не пијам секој ден ама 3,4 пати неделно сигурно :) еднаш дневно мислам дека е супер и не би шкодело :)

На Macufceee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.739
    Допаѓања:
    18.443
    Здраво е какаото, за срце посебно. Ако ти е за железо без млеко да го пиеш треба.

На Grasiela**, Lili90 и Macufceee11 им се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Некако слабо размрдана ми е темата, скоро сите априлски бебуши си дојдоа на свет.
    Па, еден апдејт од мене, да размрдам малце. ^_^
    Денес бев на преглед, 38+4. Прво цтг правев, мирно е, утерина активност едвај до 30 оди. Бебчо со главче спуштен во кралица, спремен за надвор. На вагинален преглед, цервикс затворен и тврд. Докторот вика абер немаш за раѓање. Читајќи ве тука, очекував прегледот да е болен, ама беше само непријатен.
    Си ја носев торбицата спремна во случај да ме задржат, ама си ја вратив назад. :D
    Сега си се опуштив, планирам овие дена да си спремам низ дома за празникот, после ќе му ја мислам. Има да мцкам сега урми, ананаси, цитрусни овошки, чај од малини капини :rofl:

(си се смеам сега, ама на крај да не урлам како ДЛитл и Јарче :bandit:).

На Madam S, thelittle17, KittyCat:) и 27 други им се допаѓа ова.
  7. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Фалиме јас и @Elenica*Petrova да го затвориме априлов.. Јас сум утре на преглед баш на терминов и ја абер немам, малово удира прави нешто. Ја си мислам да седи мирна бар јајца да офарбам. Хахаха

На dipsidipsidipsi, Evertsen, ivance.. и 4 други им се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Ќе седи. Чим досега е мирничка, ќе издржи уште еден ден. 8)
    Убаво Наташа ти рече, таман спремна за в парк ќе се роди. Конечно сонце излезе, за мерак ќе е и времето. Да ти е ќеиф да раѓаш. :D

На thelittle17, ivance.., Natashka1988 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Да, тоа ми е мило многу. Син ми се роди во многу ладно снег колку сакаш :D.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    774
    А баш те помислив до каде си @IRBBB ама ете сама си кажа :D А кажи ми дали се консултираше тоа за магнезиумот? Мене ме чуди што кога прашав во Ремедика докторката ми рече никако да го прекинеш, битен е за развој на мозочето на бебето :?: Не знам дали убаво ме слушна и разбра што прашав...
    Инаку јас незнаејќи да ви кажам пошто сум обожавател на урми, уште од старт се утепав од јадење може по 10 и повеќе дневно... Кога прочитав тука негде накај 15та недела може беше, си реков што направив јас, одма нареден преглед барав да ми се провери цервикс :lol: Се си беше во ред. Од тогаш не јадев ич, па сега почнав пак по некоја да си мцкам :D8)

На jarec6, kostovaivana и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    Со лесно да ви е женски
    Јас мислев утре да одам на прв преглед со цтг на 36+1 да не е рано?

На ivance.. и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    774
    Јас и ти сме исто, јас сум 36+2 денес а веќе бев на едно предходната недела со 35+5, ама пошто така ми се погоди со на докторката смената. Оваа недела пак сум :) Прашај си кај што ќе се пораѓаш... Колку што знам после 36та веќе може да се оди

На ivance.., Solen☀, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    10.208
    Со лесно да ви е женски на сите :hug:
    Јас сум 32ра недела и веќе ме фаќа возбуда некоја :worried: не е страв, само се возбудувам од време ан време:whew::rofl:
    Прикрај сме со подготовки за куклето, со душа си ја чекам :l:

На Larahappy, Milaаа991, ivance.. и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Andrijana2801

Andrijana2801 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    Јас сум од утре 38 недела и уште на моменти не ми се верува дека бебко ќе биде со нас за кратко:inlove: Возбуда, страв, среќа, се во исто време. Јас откако го прекинав магнезиумот од 37 недела, осеќам само плус пецкања во половината понекогаш. Мене ми рекоа да не пијам веќе магнезиум зошто може да имаш контракции а да не ги осетиш како што треба.

На Madam S, ivance.., Dee*Tee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Не прашав ништо оти само уште 3 таблети имав, 2 испив уште 1 имам сега ептееен ако ме фати грч во нога или трнење во рацете, ќе го испијам, ако не, нека стои.
    Макар што искрено не мислам дека би имало којзнае колкаво влијание. Баш некаде читав, ако те фатат болки да се напиеш магнезиум, па ако поминат лажни се, ако не, тоа е тоа.
    А за урмите се смеам, сѐ шо ми носеше душата си јадев. Макар што ако претера многу, има да јадам сѐ и сешто за да излези, да си се олеснам. :D

@Solen☀ ич не знам како е исправно со тоа цтг-то. Овде како што читав, некои од 35та недела прават, некои одат редовно, некои ниеднаш во цела бременост. Мислам, исто како и за сѐ останато, така и за ова прават, зависи ваљда од докторот.
    Штом ти закажале, значи не е рано. :sun:

На ivance.., Solen☀ и Dee*Tee им се допаѓа ова.
  16. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Мајки да ве прашам ако има ситуација за одење во болница треба да се јавам во полиција? Дека е полициски час. Зачести малово со удари доле, како дасака да дупне нешто.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    774
    Да и регистрациски таблички на колата ќе треба да им кажеш да запишат :)

На thelittle17, Trpkovska и IRBBB им се допаѓа ова.
  18. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Еве и ја да се пријавам, 32+4 топ сме со цуци. Се растурив од шетање деновиве, скоро по цели денови сум надвор, со кутрето по некое кругче, после она со стапчиња си игра ја на клупа уживам, примам витамин Д.:sun::sun::sun: Моментално си мцкам чипс, прв пат у цела бременост стрв за чипс ме фати. :nod:
    Куклава е голема веќе и осеќам дека и е тесно, поише ја осеќам како се тегне него да клоца. На контрола сум кај матичната после празнициве, па таму накај 14ти треба да правам хемостаза и ддимери, па на 19ти у Ремедика да се почнат подготовките :clap: само бројам уште колку време ќе влезам во 9ти :rofl: одвај чекам да си ја гушнам, одвај :l:

На Cherry blossom89, Madam S, Kaja991 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Фала ти за инфото.

На Dee*Tee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    @kostovaivana на здравје чипсчето, крв да ми ти се стори.
    Блазе вас шо си имате кученце. Тоа му викав на мм, нека пркни малку бебето и одма да си земиме куче. Јас сакам како на @Stressed Out. :l:
    Инаку и јас едвај чекав да влезам во 9ти и кога дојде датумот, ме фатија паники. Зедов сѐ во 2 дена да перам, да пеглам, да спремам. Ако требаше да одам некаде, прво планирав како можам најбрзо до болница да стигнам болки ако ме фатат, си мислев небаре влегуваш во 9ти и готово.
    Ама кога ќе ти слези бебка долу да видиш колку ќе ти олесни. :inlove:
    Освен зачестено мочање, мислам дека можам да летам сега, ко да немам стомак, ми се ослободи и желудник и дијафрагма, дишам ко човек. 8) Нека седи сега колку сака. :D

На thelittle17, Ava.84, ivance.. и 4 други им се допаѓа ова.