Последниве денови се будам во ниедно време, 3-4 сабајле, препотена, си го слушам пулсот во уши, а бебка размрдана си клоца, спремна за денот да почне. Ме фати малце страв, да не ми се направи некој проблем со притисокот или некој контраефект од клексаните ама после кратко време заспивам пак и терам уште неколку саата... Како влегов во последниов месец само некои паники ме фаќаат, а до сега си терав без мака. И емоциите ми се горе доле, од преголема возбуда до нагони за рикање, ни физички ни психички не сум си јас Ама затоа собата спремна за бебка, мислам преку 10 машини пуштени, испрано, испеглано, наредено, па и украсено, за да можам преку цел ден излези влези да правам, и да си ги гледам работите
Ајде да се пријaвам и јас. Денес на преглед конечно по месец и пол, 38+1 да видиме како е бебка, си велам се е добро си мрда на велико Вчера и завчера дозавршив работи низ град, докупив што мислев, денес ке си зачистам и украсам низ дома за велигден едвај чекам да дојде 3 20 за на преглед. Ми се излегва пак да прошетаме со керкичката ама ке видиме, само и подкупувам по нешто ситно од сестричката, и најсмешно е што уште не сме одлучени како ке се вика .
Јас имам баш таква болка уфф Смешки сум додека се раздвижам хаха А и јас движам баш, не сум седната. Ама а седнам еден саат и после одвај станувам
Мајки да прашам, денес треба резултати од последни брисеви да земам, но нема да стигнам од 13-14h. Дали може утре во истиот термин да одам, дали знае некоја?
Денес немам кој, а за утре би можела да најдам. Не е проблем значи утре и од сабајле да се оди, не мора од 13-14?
Јас така претходната недела не стигнав за брисевите па бев да ги земам другиот ден сабајле, нема никаков прпблем само ливчето носи го со себе.
Mnogu mi e tesko, nemozam da disham, nemozam ni da se dvizam, odvaj sredvam doma kako zabavena snimka sum... Sho I da jadam go povrakam,imam mnogu vrtoglavici.. Bebus ne e mn aktivna taka po malce ke osetam tegnenje I klocanje .. A za kucinjata se Nadevam ke mi pomini da mi e shube od ko ke se porodam, I ke mozam da bidam ista so niv.. Mnogu mi e krivo so gi izbegnuvam pekinezerot e 11 god, a jack russell e 8 meseci momentalno od pred 1 mesec e kaj zolvami i vnukite se druzi so niv, nie ja zemam za shetanje .. Mnogu losh film mi napraj doktorot koga provervav torch i mnogu mi e strav sega
Еве пошто јас пекам за куче, можам привремено да ти земам едно. @Trpkovska пишувај апдејти мами. Ако е тоа тоа, со најлесно да ти е! ❤️
36та ја почнавме. Вчера бев на цтг во Чаир, да се видам со докторот и да разговараме. Дефинитивно царски ќе е, е сега за датум ќе одлучиме после 38-39 недела. Бебе 2800 го мереше, постелка 3 степен зрелост. Мене ме фати паника зашто мора царски иако бев свесна дека нема ни 2 години од првиот поминато, па ме облеа пот што прв пат нема да сум до дететп и така. Цело време пробувам да не мислам, не спиев ноќеска и сега сум со главоболки страшни неиздржливи. Ми е страв и од операција, ми е страв од се. Докторот ми рече да пијам магнезиум по 2, по потреба и 3 кесички за да се опушта матката, да не дојде до природен пораѓај, ако дојде правец во Чаир. Јас пиев по потреба а сега читам после 36 не се пиеле... Незнам што да правам. Торбица спремна, свеки зема кутија со комплетче од оние со 10 работи што одат ама на пеглање приметив дека се преголеми, па кога видов 3-6 шлог ме стрефи. Сега да се позамарам со тоа, да најдам нешто слично ама од помалите комплети па уште тоа да спремам. Ситно броиме веќе
Ќе си станеме од нанкање, ќе си ручкаме, ќе полежиме да ни спадни јадењето, ќе му дадам да мцни нешто за ужинка, со кола ќе го однесам до парк да свртиме еден круг, ако јади сладолед ќе му купам, пак ќе го вратам дома со кола, ќе ручаме и ќе си легнеме да преспиеме. После јас ќе си направам кафенце, за него млекце, ќе погледаме тв во лежечка положба, ќе се избањаме, ќе вечераме и ќе се легачиме дур ни се приспие. Ќе ме биде?
Немам абер јас.. Си има болки само не се страшни, грло омекнато, ми бутна прсти не сум Отворена, башка груб беше докторот. За 2 дена пак.
Зошто мила царски? Заради првиот или бебка е карлична? Многу ме интересира дали после прв царски се нафаќаат за природно докторите. Инаку, нема од што да се плашиш. Ќе си дремнеш пола саат и кога ќе отвориш очи, цел еден свет ќе ти е во прегратки. ❤️ Мисли позитивно што ќе ги пропуштиш нечии болки од +20ч до отворање. Па како царица ќе раѓаш. За другото детенце верувам дека ќе ти е тешко што ќе се одделите, ама нема да е за многу. Алиштенцата колку сакаш токми ги, ми се чини никогаш нема да ги погодиме скрос точни. И тоа мерките од ехо ич не се реални. Мене вчера на преглед докторот ми вика 3880гр е бебе. А пред 3 недели 2400гр. И кога виде, сам ми рече-нема шанси, ова е некоја грешка, нема теорија кило и пол да има ставено. Така да, не му се замарај многу со тежина и бројки, нека се живи и здрави, сѐ ќе износат.
И јас да се запишам денес првпат во чаир 36гн и кај мене цтг добро, бебе 2900 , плодова вода ок, постелка на ореден ѕид 2-3 степен и исто докторот ми спомна да се спремам за царски и контрола за 2 недели. Баш го прашав за магнезиум и ми рече да продолжам да пијам Возбудена сум ептен, ама немам некој страв овојпат знам што ме чека хехе единствено синко што ќе ми фали многу
Со првото завршив на итен царски после три дена пораѓај. Ради тоа не се нафаќаат, кратко е времето ептен, не сакаат да ризикуваат. Инаку во право си за алиштињата ама ептен се обие големи, се познава а не сакам така па ќе си земам уште еден пар, иако има од баткотп многу по еднаш облечени. Ќе имам и разговор со анестезиолог, да видиме што како. Не знам како им закажуваат обично царски ама мислам после 39 е. Мерките секако не сд точни, за првото го меррја неколку пати на крај над 4 кг, се породив 41 недела и беше 3120, и ова знам дека ќе е толку или помалку, битно да сс здрави и живи после ќе напредуваме. @Solen☀ кај кој доктор одиш? Зашто царски? Извини што те замарам, ист термин имаме па да знам како оди со закажан царски.