Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Јака ти душа како си ги оставила,јас ни ден не можам без бушавко мој.
    А зошто те исплашил докторот,баш ми е жал искрено,никаква опасноат нема од нив :(

На IRBBB и Milkiway им се допаѓа ова.
  2. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Исто, исто... А мааалку да се исфорсирам, пример вчера бев искочена купував нешто, ама не се задржав повеќе од саат време, дојдов дома мртва уморна ама морав Ручек да направам и тоа ми беше капак. После од кревет не станав само офкав како баба некоја. Муабетот ми е што мн малку ми треба за да се чувствувам претепано....

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    4.350
    Zosto mnogu loso mi se postavi koga mu kazav deka imam kuce doma, bukvalno mi se razvika da go dam dodeka se porodam, na nekoja Pacientka negova mu se slucilo loso so plodot, me pusti da ispitam torch I mi stavi 1000 losi misli vo glavata so uste nemozam da gi izvadam, se tresam na se, na nekoj mu e smesno moeto odnesuvanje ama mene ne.. Iskreno I jack rsselot igrat
    so mackata vo dvorot I uste edno kuce so cuvame I nemozev me. Unisti psihata a i ne e daleku lepenki sme so kukjite I e do mene.. Vcera bevme igravme I frlav topce I se doprev za usta I pocnav eve ke si klam bolest lele bebeto.. Mnogu losi misli I zato se odluciv taka ;(

На Milkiway и Stressed Out им се допаѓа ова.
  4. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    4.350
    Te razbiram. Potpolno, ams vervaj veke ni mi se cisti ni jadenje mi se pravi, soprugot e po 12 sati na rab I sega ke koristam pilika samo za vecera :D

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    E јас морам, за синко.. Сопругот ќе пројде некако ама синче не си го оставам без домашно. Ќе издржиме уште малку ајде :)

На Trpkovska и Kaja991 им се допаѓа ова.
  6. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    4.350
    Da da vo pravo si za toa, zaboravivv deka imas I since:inlove:

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    јас сум 33+2 исто скоро, и јас уште одам на работа, не сум нешто многу спремна, немам и јас купено многу работи. Ме фаќа страв и паника а второ ми е. Јас уште не сум одлучила каде за пораѓај:smirk::drunk:

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Од 7:30 до 14:30

На mmacichka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.783
    Допаѓања:
    18.409
    Леле зошто вакви филмови ти направил,мислам ок е да се припазуваш од инфекции и болести ама ептен те извадил од памет.
    Јас цела бременост ја поминав на спална со кучето, кое има 70 кг, не го бањам само го четкам,пушта еден куп влакна па ништо не ни е.
    Плус уште од прв ден се тегнеме пошто е огромен и само ми збореа,дај го да не те тегне,да не побациш дрн дрн,не го давам па не знам што да се случи.

На mjay.yyy, Cherry blossom89, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Нит ти се случи нешто нит ќе ти се случи,нема поубаво нешто од животинче :l:

На mjay.yyy, Cherry blossom89, IRBBB и 5 други им се допаѓа ова.
  11. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    некоја поискусна или поинформирана да ми објасни како да знам дека имам вистински контракции и дека е време за во болница? Ми е шубе да не отидам прерано или прексано! Какви се точно вистинските контракции и на колку време? Јас сум 37ма недела бев денес на ЦТГ коа покажа мн слаби болки (така ми кажаа) остри пикови до кај 75 и сум отворена еден прст но ништо не сум осетила деновиве освен стврднивање на стомакот со притисок на бешика...

12. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Незнам како би ти објаснила, освен дека едноставно ќе знаеш... Ќе бидат болни и на близок интервал.. На пример кај мене одма почнаа на кратки интервали да идат, немав период на пола саат, 15мин, одкако ги осетив првите се повторуваа на 7 мин одприлика... А што е Најтрагично пред тоа бев на цтг ми рекоа да дојдам наредно за недела дена, мене на пат накај дома ме фатија контракциите и вечерта се породив....

На ivance.., MissWitch, Milaаа991 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Убаво ти пиша @Andrejaaaaaa вистинските вистински болат, не можеш да ги утнеш. На мн близок интервал се, 2 до 3 мин разлика па дури и пократко.

На IRBBB, MissWitch и saki13 им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.984
    Што страв ти направил..имаше нешто на резултатот? Одев напоредно кај 2ца доктори знаеа дека имам куче дома во стан никој торч не ми предложил ниту некое друго испитување. Плус пола фамилија доктори никој ништо не ми спомнал. Бебе е 7м најдобри другари се веќе .

Да се едитирам сега те дочитав што било. Многу застарени сфаќања има докторот. Види си слободно и второ мислење. Јас околу мене веќе и не познавам некој пар со дете или трудна да е жената, а да нема миленик и тоа 80% во станови живеат. Умре тоа време кога викаа ни папагал дома да не се чува.

На mjay.yyy, Cherry blossom89, marta993 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    4.350
    L
    Maticnata rece da ne spijam samo so kuceto I da ne disi vo mene, redovno procistuvanje, ama drugiot mnogu loso se postavi a jas realno do pred mesec ja cuvav doma. spiese so soprugot a jas sama, ama me. Ubivaja vlaknata I ko ke ja videv so macorot I drugoto kuce,a shepi postojano mienje, nemozam da ja dopram od strav, imam opsednatost od mienje race I samo baram vlakna, eve pisav I pogore igrav so topce I frlav taa go nosese se. Doprev za usta se napiv voda I mi tekna od posle deka topceto se tekalase vo. Zemja a vo. Zemjata ima eden kup bakteri I toksoplazma I pocnav so placenje I paniki, kako topkata ja dopirase zemjata a jas se Doprev za ustata I goltnav sega ke fatam. Nesto I taka tuka cel film se rezira. A 11 godini spiev so kuce Igrase so macor I vusta go baknuvav nikogas ne mislev na vakvi gluposti.. Neznam kako se promeni tolku mnogu od se se plasam ama ne za. Mene tuku za bebeto, isto mi napraj film I za salatki ama to e da izdrzam do juni I ako prodolzam. Vaka ke si pobaram psiholog da razgovaram.. Najlos muabet mi napraj so nekam da go spomnam tuka sepak sme trudnici, ama mislam doktorite treba da. Vnimavat kako gi kazvat nekoj raboti,. A na torch se mi beshe negativno

На Milkiway, saki13 и Trpkovska им се допаѓа ова.
  16. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Извини вака, ама многу глуп муабет ти направил докторот, како прво не се кажува така на бремњна жена, твое право е ако сакаш цела куќа или стан да ти биде со куче, маче, папагал, хрчак шо сакаш. Јас лично имам куче ја обожавам и сакам највеќе па не сум имала никаков проблем, ни во првата бременост и сега со вторава. Торч правев и мене ми беше се негативно, малиот ја шлака по муце цело време интересна му е па нишо не де случило. Пристапот е глуп многу.

На Madam S, saki13, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    4.350
    Mi napraj od 16ta nedela nemam mir samo so gluposti se zamaram, i da jadam nesto griza osekam da ne ne e dovolno ubo napraeno zgotveno I itn, se oti nekoj doktor mi rece se so mi rece..
    Muabetot se soglasuvam deka e glup, ama psihata moja reagira sosema poinaku I da na nekoj mozi da mu e smesno ama mene ic, mesto da uzivam vo bremenosta jas mu placam na soprugot da ne se sluci nesto.. Od stalno imam kucinja I macinja nikogas ne mislev I ne gledav na ovoj nacin ama eve se sluci.. Taa trca vo dvor so kuceto so e nadvor I macorot I na nekoj nacin I to. Pridonese, sepak tie se nadvor postojano

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    10.208
    Опушти се малку, секоја втора тука имаме куче па нормални бремености имаме фала богу, и еве и бебињата се дружат со кучињата.

Јас пример само што го купив кучето, по неполн месец добив позитивен тест. На крај памет не ми падна да го вратам, или препродадам. А и двајца доктори не ми рекоа ништо лошо. И торч и се испитав, во ред си беше.

Пробај барем на крајот да уживаш во бременоста, доста со такви размислувања да не се случи нешто лошо. (fingers):hug::l::l:

На mjay.yyy, Cherry blossom89, Kaja991 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    во институт за јавно здравје, вагинален брис и за стрептокока, тие два.
    Update: ми ги зел мм денес во 13h, а јас се исплашив дека немам кој

20. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    4.350
    Da ke probam da ne mislam veke na gluposti, I mojot slucaj e ist ja zedov na 13 oktomvri a na 20ti oktomvri imav pozitiven test :)

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.