Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.861
    Допаѓања:
    18.722
    Доктор знае или ти?
    Што ако е отворена и треба да ја задржат во болница?
    Не давајте дијагнози од ракав.

2. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Само пишав мое мислење, сепак затоа е форумот да споделиме искуства и мислења... Она е таа што си одлучува што и како ќе прави.
    И да ти одговорам, да, доктор знае, не јас :)

На Kaja991 и Trpkovska им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.861
    Допаѓања:
    18.722
    Епа зошто велиш да не дава да ја чепкаат. Доктор ке каже ајде да те проверам со рака а некоја ке каже не, на форум ми кажаа да не давам?

4. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Не во тој смисол, ако стварно има потреба, според тоа она што пиша дека се е добро и цтг мирно,нема потреба, затоа помислив така. Зашто имам чувство дека мн безпотребно чепкаат со раце, мое мислење пак ќе кажам.
    А и не верувам дека некој слепо се држи до тоа што ќе прочита на форум. Добро е да се знае како информација, ама секој си е индивидуа за себе и не треба да се потпира на се што ќе се прочита тука, барем јас не се базирам на тоа

На Oneo, Andrijana2801 и stevemila им се допаѓа ова.
  5. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Само да ти дадам поддршка и да ти го споделам моето искуство со втор царски.
    Се породив пред три недели, ми закажаа царски на 12ти, болки ме фатија ноќта на 6ти.
    Поминав прелесно, за разлика од првиот пат станав по 24 часа, многу полесно го поминав болките од првото станување, сама си дадов сила да ги истуркам 5 дена во болница без ќерка ми која им 2 и пол години, се убедував дека добро го прифатила тоа што ме нема.
    Првата недела откако си дојдов дома ми требаше помош за домашните работи, децата двете беа цело време со мене, едно цица, друго се гушка во мене. Од оваа недела сум сама со двете и не е лесно ама се снаоѓам.

Не се секирај, јас не верував предходно кога ме убедуваа дека втор царски е полесно ама предпоставувам тоа што си спремна на цел процес помага за побрзо опоравување.
    Со лесно :)

На Kaja991, IRBBB, Peperutka-bt и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Andrijana2801

Andrijana2801 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    Во право е @Andrejaaaaaa, секое чепкање со рака може да индуцира прерано отварање и пораѓај. Не дозволувај, рано е. Мене од чепкање ми предизвикаа кафеав исцедок и морав да лежам повеќе

На Fatalnata, stevemila и Lili4e им се допаѓа ова.
  7. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Иииии лелееее. Како бе? Па јас не знаев овааааа... лелеее се упрпав сеа :(

8. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Фала ептен. :inlove: Мило ми е што се поминало како треба, се се заборава на крајот ама додека дојде, ќе мислиме :|
    Фала за поддршката, ми значат вакви позитивни искуства сега кога хормините дивеат :D

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Andrijana2801

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    Не се плаши, само ако не е неопходно замоли ги да не те проверуваат со рака. Јас така направив и ми рекоа ок. Мене 2 доктори ме проверија различно, матичната беше понежна и немав ништо, а заменската нејзина беше погруба и ми предизвика кафеав исцедок. Нејќев да се трауматизирам веќе ако нема потреба и замолив ако нема потреба да не го прават тој преглед

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    За мене нема сон ноква, од 10 30 ми почнаја болки т.е. Грчења на бебето и се посомневав си почекав 2 саати, кога видов не застанува се слушнав со дежурен доктор од плодност рече пиј спазмекс и сабајле во 8 на преглед. Во 1 се капев и сега нормално око нема да склопам, доаѓа бебето:) вчера бев на преглед, се беше во ред, и сега не ме боли ништо, само грчеви имам. Ке пишам како ке биди после прегледот сабајле

На Oneo, Kaja991, Luna91 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Ајде со лесно душо да си поминеш. :inlove:Природно ли ќе се пораѓаш и кај кој доктор во Плодност?
    Сите сте си при крај да се олесните, а јас тек 30 та недела. Едвај чекам да ми дојде редот и мене ситно да бројам. :) Макар како ми се ближи денот се повеќе страв ме фаќа како ќе ја оставам ќерка ми 5 дена без мене. :(

На snegulka7, cinderella5, NewMommy и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Andzi123

Andzi123 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    55
    Со лесно нека ти биде наскоро да си се гушкате:l:(fingers)

На IRBBB и Peperutka-bt им се допаѓа ова.
  13. Peperutka-bt

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Треба царски, немам ни анестезиолошки картон, да не трчаат сабајле по мене :)
    Дежурен беше сега на телефон Сотир, а бременоста ми ја води Обедниковски. Ке го барам сабајлево во 7 изгледа :)

На Milaаа991, NewMommy и IRBBB им се допаѓа ова.
  14. Andrijana2801

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    Ајде со лесно да поминеш и да се гушкате со бебка наскоро:inlove: А какви грчеви осеќаш?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Мајки ве молам за мислење, некако многу ме насекираа резултативе од крвната слика. Некоја да ми сподели мислење на што да внимавам (34та сум да напоменам јадев сабајлето ориз со зеленчук:doh:)

Прикачени фајлови:

16. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Па шеќерот ти е висок, најверојатно заради оризот, требало на гладно, холестеролот и триглицеридите е нормално да се повисоки јас не ги ни испитувам кога испитувам, така ми кажа матичната и не ми ги става во листа, ниту садиментација и таа била повисока... Толку од моето знаење... А за мокрачата најверојатно уринокултура ќе треба

На mjay.yyy и Lili4e им се допаѓа ова.
  17. Peperutka-bt

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Не бев сабајле плодност, ни г немаше од грчеви ни болки, лажни биле :) си се изнашетавме и си праевме колачиња денес. Ке видиме кога ке излези бебулето :) ние си го чекаме

На Afrodita12, marta993, Naatashka123 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    Тие што одат во Систина, има некој што бил скоро на преглед 30-34 недела, ме интересира дали го водат како ехо или скрининг

19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Мамички како сте денес? Празнично расположени :sun: Јас од вчера имам проблем со притисок во матката во долниот дел. Кога се движам осеќам напон како да ми е преполн мочниот меур и итно ми се иде во вц. А кога ќе отидам две три капки само. Стварно е многу незгодно неможам да пешачам, одма ме стега некако. 33+ сум и секакви филмови ми дојдоа. Се мислев да не ми е бактерија но чисти ми се и брисеви и уринокултура сега брзо испитував:whew: Се мислам и да одам на преглед ама викам да не паничам, во Четврток сум секако. Има ли некоја од вас вакво чувство и дали е нешто за загриженост:?:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Друштво здраво, јас дојдов овде :$ 28+1, полека, полека...
    Се надевам дека ќе ми биде повеќе како во прво тромесечие, а многу помалку како во второ (далеку било и не поновило се :))

На Afrodita12, mjay.yyy, abc1234 и 28 други им се допаѓа ова.