Епа ај до недела и мене ете нека ми поминат... пулсот во лежење ми е до 130, глава ме искина... На моменти како со дедо ми да сум врсник...
Ауууу зборувај ми за пулсот. Под 120/130 не ми е... а притисокот ми е низок 100 со 60. Станувам до веце, мислам срцево ќе ми искочи, се заморувам како да имам 80 години...
Леле жени, дај олабавете ме со мисли. Значи од вчера вечерта ова го осеќам. Ме притиска долу скроз под резов што ми е да не речам, силно како да е цело дете таму, ме притиска ме пушта, како да се отварам па се смирува па после пак. Дури и како болка е, не знам да објаснам. Со првото вакво нешто сум немала, вчера бев на преглед, ама дури вечерта ме фати и денеска трае. 35+2 сум, а др е до понеделник на одмор. Што може да е ова? Ми кажа дека со царски ќе биде, ради првото. Сега се плашам детево дали ќе издржи уште 2-3 недели. Само се стегам долу, имам чувтсво дека ќе излези...
Женски на сите ви посакувам со лесно да биде. Јас од денес 28 недела е сеа вака многу ме болат препоните едвај се движам со бебе се си е добро на секој преглед а јас неможам да идам дури срамната коска на лекар сум неделава ама до тогаш се плашам
Исто и кај мене кога ќе се испружам навечер хоризонтала и многу мрда, односно повеќе како тегнење е, ми се стврдува стомак и имам како остро боцкање скроз доле Веќе трета вечер по ред а денес сум 37+6
Исто ни е термин по менструација. И скроз исто ова. Мене и раната од царскиот ко да ме боли не знам стварно.
Мене раната не ме боли ама вечерва па препонот од лева страна ме боли и ми зафаќа ногава во движење... Бев на контрола вчера се беше во ред Нека ни е со лесно Каде ќе се пораѓаш? И дали ти рекоа и за ова царски дека мора?
Чаир, кај Илиевски одам. Прво ми кажа мора, после рече ако не биде до 39 недела сам процес почнат за природно, ќе одиме на царски. Не знам ни јас, премногу ми е страв, сакам да е природно ама незнам. Полудев веќе. 23 месеци скоро се поминати од првиот цараки. Кај тебе како е ситуација? Знам кај Кировски си, мене он ме породи.
Кога го прашав за природно ми рече тешко, а контрола ми закажа за 5дена и проверка на крв со вирусни маркери.
Скроз исто и кај мене, јас сум 35+2 чудно чувство, во седење дури потскокнувам. Уште трае кај тебе, на лажни контракции ми изгледаат.
Истo ми се случува сo првoтo не ми беше така, буквалнo така се стврднува штo целo бебе гo oсеќам. Искача целo надвoр. 35+3 сум.
Мамички вчера бев на преглед ок веше бебче тешко 2311гр за 34+4. Ми кажа докторката дека малце ми се намалени протоците односно на едно место покажа намалено друго се беше ок. Покриена сум со клексани од 0,6. Но еве денес бебче слабо го осеќам. Се мислам да не ми е што сум психички оптеретена ради тоа што ми спомна за протоците и бебче ми е некако заспано денес. Дали во овие недели бебчињата и кај вас си имаат некои денови кога повеќе си одмараат и не се толку активни. Се надевам дека тоа со протоците не е толку сериозно кога сум покриена со клексани
Jas posle veligden 2 dena ne ja osekav, bev kaj maticnata I taa ispanici zaminav plodnost se beshe OK.. Mi napravija eho I ctg.. Jas 2 nedeli povrakav I prekinav da jadam, doktorkata mi rece deka od to sto ne jadev dovolno nema energija.. Nekogas I si spijat, togas bev 32 +.. Sigurno e se ok, samo spie bebus