Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    29.050
    @Andrejaaaaaa Возбудата расте, кај и да е ќе фатам да си ги перам, пеглам облеките.. Да си ја уредам собичката, ептен имам голем мерак :):)
    Живеам во зграда без лифт, на 4ти кат и да не ми е оваа активност, горе доле би била во многу полоша физичка состојба. Тешко ми оди, полека со паузи се качувам ама не се жалам :D Да не беа скаливе сигурно ќе бев +5кг потешка:D:D
    Пусти мерак си направив чизкејк, саат и кусур на нога, сега не можам да мрднам ама се исплатеше хахаха :D(fingers)

На Slonce91, Milaаа991, Andrejaaaaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Мила некогаш стварно се испакнуваат но тоа е само на едно место тврдо а на другите места во стомачето меко. Штом осетиш како целото стомаче ти станува тврдо е тогаш се бракстон хикс :) Иначе јас со кичма немам проблеми до сега, од време на време нозете ме болат претпоставувам од килажата пошто веќе сум скоро 12кг+. Ајде уште малце остана, ќе се издржи (fingers):inlove:

На Slonce91, Milaаа991, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Од која недела може да се отиде во државните болници на преглед без упат од матичен знае ли некој? Чисто онака сакам да отидам не ме боли ништо, ама цела бременост ми ја води само една докторка па да слушнев и друго мислење, а и плус да видам услови ако решам да се пораѓам таму.

4. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.203
    Си боли кичма кај мене (facepalm) не премногу, ама понекогаш ме боли...

А за возбуда не прави муабет. На моменти мислам срце ќе ми излезе, само си гледам, алишта, креветче, количка... филмови си правам за летово :lol: јас како секси мама со количка во парк :rofl:

Ама како што расте возбуда, така расте и нервоза во смисла што веќе стомак ме нервира, неможам на маса како човек да седнам, се удирам, се заборавам дека имам стомак(facepalm):rofl:

На marta993, Milaаа991, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Леле, јас да бев на 4ти без лифт дефинитивно од дома немаше да мрдам. Јас сум на први, и 10 мин се качувам :lol: за перење пеглање и јас се токмам ама се викам ај уште малку рано е, ќе од мирисаат :D и јас си сместив креветче, душечето денес ми стигна и веќе кога си го гледам одма подруго ми е :inlove::inlove::inlove:
    Да, има моменти и цело стомаче кога ми е тврдо, и тоа претежно кога станувам од спиење/ лежење :^) или на крај на ден, кога сум изморена, или после некое искачање, кога ќе испешачам повеќе од вообичаено (вообичаено е пешачењето низ дома :lol:). Биди среќна што немаш про леми со кичма, и јас со првото немав, ама затоа сега... Мислам од кога се појави стомак 1см мене почна да ме боли. А со првото воопшто, баш прееска со мајка ми правев муабет, и кажував дека тогаш ни подршка ни перница за спиење ништо не ми требало до крај, сега теорија нема без ништо така да спијам. А викаат втора бременост е полесно, врска нема, се е индивидуално. Тебе нозете сигурно те болат од тежината да, и мене ме болат, ама од кичмава не доаѓаат до израз. Ќе изгураме :inlove:
    Хахахах :lol: мене најчесто во кујна ми се дешава да се удирам, кога се фокусирам на готвење и заборавам дека сум трудна :lol::lol:

На Elen@, Milaаа991, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Заборавив да ти пишам, Наздравје чиз кејкот :) пушти рецепта ако е убав ;):*

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Може со кичма немам проблем ама затоа па неможам да дишам како што треба. На моменти мислам дека се гушам, неможам воздух да земам. На моменти ме фаќа паника али после некое време ќе се стабилизира па пак. Нозете болат посебно навечер, колениците не ги осеќам па ќе станам ќе прошетам низ стан па у спат ќе соберам благите од кујна, обавезно штом дежурам мора и да се јаде нешто. Незнам за вас но јас по 5-6 пати сигурно станувам за во вц и вода да пијам а редовно имам и едно дежурство по сат време (facepalm) Битно си го кажавме маките:whew::wasntme:

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    29.050
    Благодарам :D Да се стегне убаво преку ноќ, утре обавезно ставам слика во соодветна тема :D:hug:

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Сигурно ти е многу високо бебето, затоа ти е така. И да не е свртено карлично?? Обично ако е главчето горе повеќе притиска... Ајде уште малку ќе почне да ти се спушта... Ако иде по книга... :Dја со првото на пораѓај отидов со стомак до заби... Те утешив знам :D

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.203
    Леле јас се нервирам еднаш ако се разбудам за во вц, а не па 5-6 пати |(
    Како убаво си спијам хахах , користам уште малку додека можам:lol:

На AnonimnaDevojka, mace89 и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Па да горе ми е стомачето ама бебче со главата нагоре си ужива :) Докторката вика во фаза на вртење било па дали ќе се сврти ќе видиме :D Ајде ќе се издржи...:hug:
    Блазеси ти :) Вака кога читам баш ми е мило што има некој што спие и за мене (fingers) Мене изгледа организизмот ме подготвува пред време за тоа што следи:mm: Ај барем кога ќе се роди бебче ќе бидам спремна на несонициве:lol::inlove:

На Naatashka123 и AnonimnaDevojka им се допаѓа ова.
  12. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.203
    Цела бременост очи одвај отварам:lol:
    Се надевам и бебче ќе биди спанка:lol::inlove:

На nevermet18, Slonce91, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    4.350
    Kako se spravuvate so grcevi vo nozete, nemozam da spijam, isto I stomakot mi e tvrd kamen cela nok imav menstrualni bolki:sweat: Magneziumot nema efekt:shake::mm:

14. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Ја до сега два, три пати имав грч, и маж ми ме масираше на местото, боли ептен кога ме масира ама пушта побрзо... Друго незнам како би се справила.. Знам има некој гелови на база на магнезиум за грчеви ама не ми е изводливо мене да станам да се мачкам.... Магнезиум од колку пиеш..? Појачај доза ако не, или смени го земи некоја друга фирма пробај

15. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.203
    Која недела си?
    Мислам тука некаде бевме ние...

Јас последниве 2,3 дена имам грчеви во нозеве, но со магнезиум ми се смирува одма...

На mace89 и Kaja991 им се допаѓа ова.
  16. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Ај кичми, ај дишење, ај нозете него кажете како се справувате со притисокот доле у карлицата? Од некни коа пишав дека ми се спушти стомаков уште толку мислам се доспушти и сега доле осеќам притисок упм. Одам ко прее**а :$:x:rofl:. Цело време имам чувство ко да ми се моча а коа стварно ми се моча дури ме заболува ако не отидам одма. Кај препоните исто ме подзабплува на моменти. Од седење коа ќе станам првите чекори ми се пекол. И стомаков кога одам ми влече надоле и ми тежи и приметив поише се задишувам него предходно :?: арно викаат 9ти месец е најтешко. Одвај чекам у среда докторката да ми каже дека има шанси порано дс искочи :rofl::rofl: до 18ти јуни со ваква мака не знам како ќе се издржи (facepalm):rofl:
    П.С. се испожалив ее испожалив ама само вие може да ме разберете

На mace89, AnonimnaDevojka, Kaja991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Хахахаха, ме изнасмеа  , :D:D:D
    Незнам како би се справила освен да си полежуваш повеќе да не движиш многу... И јас чувствувам притисок само не до толку, и јас одамна и го чувствувам зашто мене бебе не ми е многу високо, така да навикнав.
    ГОРЕ ако е дишење, тахикардии, доле притисоци.. нема идеално...
    Све за тие мали срценца внатре :l::l::l:

На mace89, AnonimnaDevojka и kostovaivana им се допаѓа ова.
  18. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    2.709
    28+,7mi mesec.Eve me i mene vo treto tromesechie.Mu blagodaram mnogu na gospod shto mi pomaga,shto mi dava sila i shto ne chuva.
    Prodolzuvam so strogo lezenje.
    Pozdrav zenichki,so lesno neka ni e na site

На mjay.yyy, nevermet18, lovely91 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Слатки маки се ама одвај чекам да се олеснам :lol: и заборавив да ви кажам, левел ап отидов со тоалетната, по една ипол трошам сега дневно :rofl::rofl::rofl:

На Kristina1172, mace89, AnonimnaDevojka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    Хахаха.. скоро исти со симптомите сме.. Само кај мене како што се спушти одма дишењето ми олесна и киселините се смирија.
    Притисокот долу се зголемува и не поминува со ништо,ако се уморам не можам да легнам, ако легнам не можам да станам и така :sweat:
    Со мочањето исто, цело време и боли ако не одам одма..
    Со дишењето исто, 2ри спрат со лифт качувам хахаха...
    Мене па 9ти за нијанса полесно ми е некако, во 8ми горе, болки, киселини, кичмата, потешко ми беше мислам. Сега стомакот не ми сметаа воопшто :D
    Мене ми велеа порано, ама на бебе не му се излегува уште, 39гн од денес :inlove:

На nevermet18, kostovaivana, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.