Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Зошто така?? Зошто чувствуваш болка или поради друго?? Јас и така и така одмарам цело време веќе не ни можам да пешачам многу ама ме интересира дали поради тоа

2. Oneo

Oneo Популарен член

Мене па околу папокот ме мава цело време и многу е болно. Дури спијам ме буди од болка. И само на местото кај што ме боли кога мрда, имам стрии, на другите делови од стомакот не.
    И кажав на докторката, вели нормално е, тука му се нозе/раце па мрда.

3. Andrejaaaaaa

Мене па на едно место десно од папакот. Ама кога и да пројде од таму ме боли. Ама осеќам и на други места, различно, само на тоа едно место стандард секогаш (секогаш од кога почна да се чувствува болка, не од почеток)

4. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Јас сум 35+, исто од пред неколку денови така осеќам некоја болка, ама ништо страшно. Кога се тегне мислам најмногу ме боли, дури ја гледам раката, ногата мислам незнам што е ама такво малечко е :rofl:
    Не ми е болно мене, ама ми е баш непријатнооо (facepalm)

Kaja991 and Andrejaaaaaa like this.
  5. Andrejaaaaaa

Да такво кога ќе се испапчи мало ридче погодуваме со брат му дали е раче или ноже :D

Kaja991 and Naatashka123 like this.
  6. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

bolka osekjam ako udri vo meurot ili kaj papokot deka najoptegnato tamu. a zosto da miruvas?

Kaja991 and Naatashka123 like this.
  7. Naatashka123

Е тоа да, кога ќе ме удри надоле мислам потскокнувам дури(facepalm)

8. Andrejaaaaaa

Исто

9. Babycool

Babycool Истакнат член

Денес цел ден осекам пулсирање скрос ниско долу,тоа е најверојатно кога бебе ика ?
    И ме удира на истото место се надевам дека е свртено и намеатено со главичката надолу. Претходниот месец сеуште не беше свртено. Вие дали осетивте кога се сврти или само на ехо се гледа тоа?

Kaja991 likes this.
  10. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Da imam bolki nisko, I bebe e nisko postaveno/slezeno, isto I cesti kontrakci, rece ne e strasno ama da odmaram poveke, od 36 da pocnam kako do sega so pesacenje.. Drugo se e ok:)

AnonimnaDevojka and Naatashka123 like this.
  11. Naatashka123

Јас кога икаше постојано го осеќав горе под градите и мислев горе е главчето, но кога појдов на преглед ми кажаа дека е свртено надоле со главчето.
    Е сега дали во меѓувреме се свртило, а јас да не сум осетила незнам :^)

Babycool likes this.
  12. Oneo

Oneo Популарен член

Да ика, и јас го чувствувам ниско долу.
    Кај мене кога се сврти не почувствував ништо, само на наредното ехо ми кажаа дека се наместило.

AnonimnaDevojka and Babycool like this.
  13. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Мамички јас денес 35+5 бев на контрола во Ремедика. Ми направија прво ЦТГ. Оваа лепотицава 3 пати се поместуваше одвај искочи ЦТГто како шо треба (facepalm) испрекинати линии има :rofl: 2500г тежи, се е одлично и протоци и све. Постелката зрела, вода колку сакаш а она легната ко на лежалка на плажа :bug:(poolparty) ужива. Абер нема од искачање. А се намести за сликање, едни обравчиња за штипкање мх мх :makeup: докторката ми рече пешачење колку можам повеќе, скали да качувам и да имаме многу секс со либето. Како влегло така да искочи :rofl::rofl::rofl::rofl:

Него дај кажете лек за чешање на стомак и болни стрии. Мене ми е нежна кожава и она како се спушти така се оптегна околу папокот и стриите шо си ги имав ми подиспукаа и ме чешааа ми иде да се откорнам (wtf) мачкам кантарион, Еуцерин масло за стрии и судокрем :doh:

14. mace89

mace89 Популарен член

Мами баш ми е мило што си е се супер:inlove: Нека расте лепотицата а за искачање рано и е, ќе си почекаш(fingers) А нормално е за кожата, ти се тегне. Јас користам една на палмерс ама од УСА ми ја донесоа и до сега немам ни чешање ни стрии. Незнам дали ја има во МК види прашај. Јас ја користам од седми месец наваму, претходно користев павловичева и имав чешање:hug::hug::hug:

Attached Files:

15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Во ДМ има масло на база на слез на Алведере, 199 денари е, за трудници.прилично мрсно, се мачка на влажна кожа.

16. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

И јас меѓу се останато што ставам од креми, путери и масла, го ставам и лосионов на Palmer's. Си нарачав онлајн од iHerb уште на почеток на бременост. Стигаат за одприлика 3-4 недели :)

kostovaivana and mace89 like this.
  17. mace89

mace89 Популарен член

Супер. Незнаев дека можат да се нарачаат од таму :) А колку се плаќа достава до Македонија? Иначе стварно се многу убави производите на Palmer's. Јас намерно си го чував за покасно кога ќе почне да ми се шири кожата и еве до сега немам ни стрии а ни чешање

Andrejaaaaaa likes this.
  18. Naatashka123

Ај леле лепотица пораснала машала:inlove:
    Блазеси ти што си ја видела, јас од 20та недела не, ми се крија....;(;( мм вика инает на мајка ќе биди :lol:

Гледај почесто да се мачкаш сега прикрајов. Јас само со кокосово масло и Еуцерин се мачкам досега и немам стрии и не ме чеша. Единствено имам заприметено ако подолго време не се намачкам тогаш почнува да чеша... и почнав сега од пред 2,3 дена 3 пати на ден да се мачкам.

kostovaivana likes this.
  19. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Како сте со крварење од носот? јас деновиве почесто кивам од поленот па се тешам дека е од тоа. Мерам притисок 100/60 ама пулсот 100-110. Јас не осеќам ништо иначе.

20. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

И во првата и во вторава бременост нон стоп слузницата во носот ми е сува и крвава. Не да ми течи ама внатре имам крв.