Мамички ми треба едно мислење од вас Сакам да почнам да си ги перам алиштенцата за бебче ама на нив пишува дека се перат на 30 степени а се 100% памучни. Е сега се мислам дали да ги исперам на толку и после секако ќе ги испеглам или па на повисока температура треба. И дали користите омекнувач бебешки или само бебешки детергент? Мора да се спремаме
Јас ги перев со Персил сензитив гел на брјби кер програма на 60°. Омекнувач не се препорачува и не ти треба. Само течен прашок. После си ги исушив и си ги испеглав мада и да не ги пеглаш не е страшно. На 60° се уништуваат сите бактерии докажано.
За почеток доволно е 30 степени според мене. После со пегла секако ќе ги поминеш на висока температура. Јас ќе перам со персил сензитив а за омекнувач се мислам но најверојатно ќе биде чико.
Јас си ги исправ на 30 со Бекутан течен детергент без омекшивач во него и после ги испевлав со пегла на висока температура со пареа тие се секако чисти, им треба дезинфекција убава...
Јас се на 60, не читав на колку треба. После тоа пегла или сушара. Ама сега е топло така да пегла. Јас и омекнувач ставав, намести повеќе плавења ако има, или откако ке испере уште едно плавење и центрифуга, зависи каква машина имаш.
@kostovaivana @Andrejaaaaaa @Lili90 @MilaSs12 фала мамички Полека полека да се припремаме за големата средба со нашите сакани мали буциња
Јас баш деновиве ќе ги перам и планирам на програма hand wash односно 30 степени и 1200 вртежи со бекутан 2 во 1 што е и плус после ке ги испеглам
Jas bev vo petokot I bev samo jas.. Jas planiram sreda da pocnam, da se mesti krevetceto I da peram alista.. Vo plan sum na 30min I 30 stepeni.. Detergent imam. Ariel baby a omeknuvac chiko.. Posle to da gi peglam (lazam jas samo ke kazvam so da prat i ke lezam) Neznam dali e dovolno na 30 min..
Мамички ај предлог некое сретство да си ја прочитам машината пред да ги перам алиштата од бебе. Приметувам во последно време не ми пере како што треба а и на бели работи како да ми ги валка накнадно. Кажете нешто испробано
Јас чистам со сода бикарбона и оцет. Сода ставам наместо прашок и оцет во делот за омекнувач и пуштам на кратка програма.
Јас денес ги перев со бекутан течниот детергент на програма за бебе на 60°. Не си сушев во сушара намерно, зашто ќе си ги пеглам.
@VioletMK Пробај тука https://zdravobebe.mk/preporachani-...vite-za-psihofizichka-podgotovka-na-trudnici/ Еве и број за контакт 075 260 908