Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    6.693
    Јас врувам дека се е во ред со вакви резултати.Навистина не знам зошто ти рекла да се вади толку рано.Јас сум кај Ефремовски во Ремедика и неколку пати докторот ми кажа дека нема да биде пред 38 недела, дека нема потреба да брзаме, зашто за бебе е најдобро да си поседи што е можно повеќе.А јас секако ќе бидам со царски најмногу заради тоа што сум со ивф, а и заради моја желба.И јас сакав да идам на трансфузиологија, ни навистина нема термини и некако веќе не ми се замара со плус доктори сега пред крај.Навистина мислам дека немаш потреба од грижа со вакви резултати и баш претпоставував дека ќе ти намалат по една доза пред крај.

На IRBBB и Grasiela** им се допаѓа ова.
  2. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    Во ремедика ли планираш породување? И од кога ти се намалија времињата, а бебето си напредува и си расте како што треба? Кај мене на 29ти април кога испитав беше 27сек, сега на 26ти мај 21 сек, и да нагласам прележав корона сега пред 2 недели со тем до 38.5, лежев и на ГАК највеќе ради бебе да се следи, цтг по три пати на ден и се беше во ред.
    И мене не ми се ака сега на крај, ама изгледа ке треба да си отидам кај некој по асални доктори, сама да си барам чаре, зошто тука готоо ке ме пораѓаат(facepalm) Катастрофа

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Јас сум 37+3 а ми препишаа уште 7 фраксипарин од 0.4. Ве читам дека до 37ма треба да се прекинат. Др не ми рече ништо, со царски ќе бидам, од понеделник ќе знам кога ќе ми закажат. Има некоја уште што прима а е над 37ма

4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Никако не смеат да се прекинат во 37,тоа што некој доктор си кажал не мора да значи дека така треба и не секоја трудница е иста.
    Се знае јасно прекинивање клексан 48 до 24 часа.

На Lili4e, Maya12, Маја Т и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    И јас така знам. Ден пред пораѓај, а мене 34 ке ми намалувале (facepalm) На гак кога бев со ковидов, бев во соба со жена, 39та недела со 2 фраксипарин на ден. Вечерта и рекоа не се знае дали ке те прават царски ке почекаме за буцкање, димерите и беа 3700.
    Дојдоа по еден саат ја буцнаа и кажаа таман си е бебе ке си тераш. Па така жената си се породи во 41ва, а имаше и 38год.

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас сум таков случај 37+5 си примам фраксипирин 0,4 требаше во петок да одам кај де Таше ама еве ми презакажаа за во сабота ќе бидам 38 полна претпоставувам дека ќе ме задржат за царски ама терапијата си ја примам па здравје претпоставувам во сабота ќе ми ја прекине.Не гледај на оваа работа со смисла на ,,сите во 37 им ги прекинуваат,, бидјеќи секоја жене си е посебна приказна со посебна историја и плус докторот што те води цела временост најдобро си знае

На IRBBB, Grasiela**, Lili4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    6.693
    И јас истото го мислам, затоа и се расправав на гак кога не сакаа да ми препишат повеќе.Не знам кои се правилата, ама и така се на приватно плаќаме па и ова сега.Може причината им беше и да не можеме да рефундираме.Навистина не знам веќе што да мислам.Јас секако ќе си ги продолжам, само што нема да можам да ги рефундирам.Не сакам некој да добие впечаток дека е задолжително да се примаат само до 37.Само го споделив моето искуство од гак.

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Кој доктор те гледаше?

9. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    и јас на приватно ги земам, едвај ги наоѓам по аптекиве, уште да одам по институции, скапи се поготово подолго ако ги земаш, башка на приватно - ама што се мора се мора

10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Нее ништо сложено, одиш на гак ти даваат извештај и од аптека си ги зимаш.
    Сега ги има, порастеретено е ги наоѓам во еурофарм без проблем.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    Дали некој знае Јани кој денови е на работа??

12. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    5.240
    Понеделник и среда има амбуланта.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  13. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Denes vo cetvrtok koga bev da ispituvam dimeri i hemostaza tamu beshe i doktor jani ,pregleda dve pacientki ama izgleda bile dogovoreni a inaku sekoja nedela znam deka ima pregledi ponedelnik i cetvrtok

14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    6.693
    Да, во Ремедика почнав веќе со подготовка.Мене времињата ми се намалија многу порано.Бев кај Павлина во Ремедика и кај Јани и двајцата рекоа фраксапарин од 0,6 до крај.Прашав аспирин дали да земам, ми рекоа не. Најмногу инсистираа на метил фолат од 1000 мг, но јас секако пијам веќе подолго време.

15. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    6.693
    Да видам дома на извештајот кој е потпишан, па ќе пишам.Млад доктор беше, албанец, но не можам да се сетам на името и презимето, а го немам извештајот моментално со мене.Дури ми рече може ќе се породиш во 37, како јас да ти пишам повеќе.Му реков а што ако не се породам, дали пак да дојдам.Ми рече да, ама со извештај од трансфузиолог дека треба да примаш после 37 недела.Толку да се малтретирам во 37 недела за плус 10-15 фраксапарини кои се рефундираат и по многу помала цена, мислам дека е непотребно.

16. Afrodita12

Afrodita12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    23

И јас кога бев на преглед во 29та недела, ми кажа матичниот дека наредниот преглед ќе биде за 1 месец, а потоа на 2 недели.. Не е важно само нека си е се во ред, и со лесно на сите да ни биде.. Господ со нас да е :mm:

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Мамички јас се породив :inlove: Малото мое е 2700 гр. и 49см :inlove: Толку нежно, мило, бело... од денес си се гушкаме:l::sun: Ви посакувам на сите лесен и убав пораѓај:hug:

На KonstantinaM, macalavica, mamaJana и 38 други им се допаѓа ова.
  18. Mama329

Mama329 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Здраво женички јас сум 37 недела бремена и денеска бев на контрола и лекарот ми кажа дека имам покачен шекер во урина и ми земаа повторно крв, инаку имам правено тест за скриен шекер во 24 недела и немав тогаш само ми кажаа дека имам тероидна жлезда. Дали е тоа нешто опасно сега при крајот?

19. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Честитки мила, здраво и живо големо да расти:inlove::hug:

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мајка нека е живо и здраво сонцето,гушкајте се,цел живот да бидете среќни.:hug:Те чекаме во труднички да споделиш како помина

На ivance.. и mace89 им се допаѓа ова.