Да, и јас имав мокро. Мене прва бременост ми е, и јас бев малку исплашена, но тука прочитав дека се случувало кај повеќето, што значи се е океј веројатно.
Мокро не, ама како грутчиња ситни жолтки да одамна посуви, асега последново малку како по како да кажам, мрсничко беше....
Мокро не сега, една точка само заприметив во 6ти месец некаде. Мене ми се направи бела точка на брадавицата, прво мало мало, сега гледам како пораснато. Има некој слично нешто?
И јас имам на моменти така жолто засушено како грутчиња на брадавиците. Ако стиснам тече прозирна капка ама ептен малку. Нормално е. Колострумот се ствара во текот на цела бременост ама пролактинот е потиснат во бременоста од прогестерпнот и затоа не истекува. Со пораѓај кога ќе се извади плацентата престанува да се лачи прогестерон, останува само пролактин и доаѓа млекото. Фактички кога ќе се исчисти телото од прогестеронот, тоа трае неколку дена, тогаш надоаѓа млекото. Тоа е научната страна
Zdravo mamicki.. Vaka mene od sabajle od 4ipol casot nekade mi se stalno mokri gakite smeniv 4 para od sabajle I sega mi tekna da vidam kakvi stanale gakite sto mi bea mokri ko da sum pomocana po malku, gledam zeleni se I se isplasiv da ne e vodenjakot po malku da mj tece sto mislite vie inaku sum 37+1 nedela? Dali nekoja se ima sretnato so vakvo nesto Inaku nemam bolki osven sto bebco e epten aktiven deneska pa koga se istegnuva me zaboluva pod stomakot I me tera na mocanje
@IRBBB мами ај тебе ќе те тагнам како најтазе. Кога ти падна чепот? Како примети? И дали осети нешто кога ти паѓаше? Ми се има увртено дека кај и да е ќе ми падне не знам што да очекувам
Јас и ти најјаки сме мислам хахаха Мене ми се има увртено дека ќе ми пукне водењакот и нема да го сетам
Ден после вагинален преглед беше. Ништо не осетив, само на бришење го имав. Прво мислев цел е паднат, оти големо ми се виде парчето, на крај 3 дена парчиња ми излегуваа. Докторот ми рече да не паничам, на болница да одам само ако имам контракции на редовни интервали, ако ми пукни водењакот или ако крварам светло црвено. Спојлер: Мукозен чеп @Naatashka123 мислам дека нема шанси да го промашиш. Мене на преглед на грешка ми го пукнаа, бајаги вода истече, се сомневам дека нема да забележиш. Најлесно да ви е, само опуштете се, најубаво искуство да си имате.
Кај мене водењакот истекуваше мн малку количински ама на секое ми се мокреа гаќите, башка ми почнаа и контракции како благи менструални болки и одма знаев дека е тоа тоа. Плус малку смешно кога ми пукна слушнав некој звук како да крцна нешто. Кога стигнав на болница веќе бев 2 прста отворена, а чепот ми падна после неколку вагинални прегледи и вагинална провокација кога веќе бев 6 7 прсти отворена и веќе не престанав да крварам. Ова ми се случи во 38 недела, така да може и малку да истекува плодовата ако се руши водењакот некаде периферно ама се знае чиста прозирна вода која постојано по малку си тече. Зелена може да е ако бебето се има искакано и да има присуство на меконеум, ама од одма би била таква, не после некое време да смени боја.
Леле ќути драмите на најјако ми се пуштени. Си имам увртено дека ќе ми пукне водењакот на спиење и секое станување за у вц навечер тоа си мислам. У среда сум на контрола и викам дај да си ја спремам торбицата да не ме задржат на секое бришење у вц чекам чеп циркуз жив. На моменти знае да ме заболи кратко ко блага менструална болка и одма ете да не почна, сега ли ќе се пораѓам
Ете исто и јас Кога станам наутро, ја допирам спалната да видам дали е мокра хахаха Понеделник сум јас на контрола и си велам да си носам и торбица као демек да не ме задржат претходниот пат имаше некои болки минимални, т.е имало на цтг, јас ништо не осеќав А сега читајќи те ќе почнам и јас чепот да го барам на тоалетна