Ајде ситно веќе броиме. Вчера моја другарка се породи, а ист термин имавме со мене. И мене паника ме фати, денес и торбица спремав и се
Mami kako ste redovno ve citam ama nemam pisano 37+1 denes vozbudata raste (i po malku mi e strav ) nekoj kako mene
И јас така, па и прва бременост и возбудата ми е на најјако Искрено немам страв, незнам оти... се трудам да бидам смирена оти знам дека е така подобро и за на пораѓај да слушам што ми кажуваат. Ама како ќе биди ќе видиме
Незнам дали е страв,измешани чувства неможам да опишам дали оти и мм не ми е дома (на терен е си доаѓа во среда)па и тоа влиае и само си одложувам спремање на торбица хахах сепак убаво чувство едвај чекам да ја запознаам принцезата
Јас ја спремив веќе, иако може е рано, прашина само ќе фаќа хаха, но барем да бидам спремна да не ме зафати ненадејно И јас едвај чекамм, бројам денови само
Нема поубаво нешто да си го гушнеш за прв пат твоето чедо. Добра сум малце болки повеќе лежење. Ќе помине јуни месец и ќе дојде јули и веќе е полесно
Јас мислам дека бебе ќе излези готовоо... Некое чудно чувство имам вечерва, дали ме клоца надоле незнам, ама мислам дека турка за да излези уффф... баш непријатно ми е.. седам со споени нозе оти мислам ако ги раздвојам готово ќе почни да турка и ќе излези
@Maya12 среда колку ќе бидеш, и колку беше кога ти закажаа царски? Јас сум 37+6, утре сум на преглед, да видам и мене да не ми закажат. @Natashka1988 и јас со скрстени седам, денеска некое чувство како да ми се отвара нешто, бебе мрда клоца, партали прави. Мене ми е второ, за првото поопуштена мислам бев, не знаев што ме чека - сега дека знам, па и царски знам дека ќе е, по ми е страв. Само со лесно да пројдеме
Јас сум со скрстени од 19та...да стигнам макар 34-5 ги отварам, со песна ќе го чекам По се низ што поминав, породувањето ми личи на мелодија..убава, анестезирана мелодија...
Да ви се придружам во претчувството и неизвесноста. Денес имав и некои обврски низ дома, кичма ме скина од болка... Гледам на саат, фаќам контракци... Хахахха како не... Веќе сум 39+1 ама првото во 41 го родив се си мислам и ова ќе почека бар недела уште. Споредувам како било со првото, чекам да падне мукозен чеп ама нема ништо исто. Ако се породам до утре ќе ве частам
Мила во среда сум 38+3,бев во саботата на преглед тогаш бев 37+6 кај др Таше во Плодност и бебето беше спремно за излегување,бидејќи според мерките одговараше за 39+ и ми рече да си одберам ден кога сакам и одбрав среда среќно.Во вторник имам прием и во среда сабајле со господ напред да се запознаеме со бебушот