Zdravo mamicki deneska bev na pregled kaj doktorot toj me pregleda vaginalno i mi kaza deka sum 1 sm otvorena. Sega vo 5 casot mi padna cepot dali moze da e od pregledot vas sovet sto da pravam?
Мила сабајле кога бев во вц забележав две парчиња долги како јајце од белка се посомневав дека е чепот бев на лекар ми направија само цтг беше мирно не ме видоа вагинално ништо болки неам
Можно е да е од вагиналниот. И мене ден, два после вагинален ми падна чепот првиот пат, која недела си?
Епа што се чудиш што е битно дали од вагинален дали природно време му е... Мислев да не ти е рано па да ти направиле проблем.... И мене така после вагинален скоро ми падна ама бев 39та недела и јас така да не беше страшно и кај мене.. Со лесно мајка
Pomina i nasiot pregled. Se e vo red, bebe super raste.Cerviks 31,dr vika nema potreba za zreenje, ama sepak na moja inicijativa primiv edna doza, utre e vtorata. Se nadevam ke bide ok vaka do kraj. Dvizenjeto na bebeto e namaleno, normalno e
Тераш ти до крај слушај ме. Мокојот денес е многу активен како се тегне само се дига стомакот. Дури се мислам дали е во ред волку да е активен.
Taka vika i Madjunkov, se e super bebe ponapredno za edna nedela. Ama sepak da sum mirna mojata mrdase, Sega poslabo so e normalno od Flosteronot.Daria togas voopsto ne mrdase, koga primiv za zreenje. Dodeka me spremaa vo sala za carski togas se razmrda
Мамички Бев на цтг и ехо денес, 37+5 сум Бебето е активно многу Во ред е цтг, не е баш најмирно, имаше осцилации ама добро е Докторката ми рече уште 2 3 дена и може да се породам, само да влезам во 39та недела, дали тоа значи дека можно е од цтг да видела дека имам болки или сум отворена бидејки не ми направи вагинален преглед? Е сега на ехо ми рече дека ми е намалена плодовата вода ама не е страшно и ми закажа за сл недела пак цтг, ама ако имам болки одма да одам Колку е штетно ова за бебето? Имате ли вакво искуство?
Мами денес имав вагинален преглед не сум отворена Е сеа после 1час на гаќите забележав малку кафеав исцедок можно ли е да е од вагиналниот преглед
Koja nedela si jas vcera bev imav vaginalen pregled vo 13 casot koga si dojdov zabelezav krv a potoa vo 17 casot mi padna cepot
37+6 и пишав и на матичната таа ми рече дека тоа е од прегледот сега баш ми пиша... Ти која недела си ?