Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    6.691
    Леле ајде може ќе бидеме во ист ден:)И така бевме само еден ден разлика со трансферите:) Ти сепак си похрабра од мене штом сеуште се мислиш и за природно:)
    Фала ти мила, возбуда и страв на највисоко ниво :sweat::), а мислев кога ќе дојде јуни ќе ми се брза и едвај ќе чекам, ама не било така:D

На saki13, KonstantinaM, Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    6.691
    Кај кој си во Ремедика? И јас сум таму, па може да се погодиме воисто време:)

3. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Кај Котларова :sun:
    Ај да си се пожалам вака пред легнување, како шо ми е мачно денес се мислам да и речам да ме породи со царски утре :rofl::rofl::rofl::rofl::wasntme:

На Маја Т, KonstantinaM и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  4. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.289
    Испитав д-димери, но не ми беа покачени и мачкав со маст аварикон. Немаше некое подобрување ни од маста, вените ми исчезнаа после породување.

5. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.202
    Леле сите со царски :wasntme:
    Дајте некоја да ме дружи природно, да си чекаме заедно :lol::$

На ivance.., Lili90 и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  6. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Јас сум со умисла за природно па како ќе излезе не знам :D сакам да пробам до каде можам да одам, ако не издржам епидурална ма да мислам дека трпам болки. А исто предосеќам дека бебево е свртено чудно па ништо чудно и царски да испадне.
    Битно се да е во ред, со позитивна мисла.
    Терминот прво ми беше 15 јуни после ми сменаа на 24. Па мислам дека тука негде ќе биде. Утре сум на скрининг да видеме колкаво е отприлика и да утврдам како е свртено. Денес сум 37+1

На ivance.., Маја Т, KonstantinaM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.202
    Тука некаде сме значи, мене термин ми е 23јуни. Кај мене е веќе свртена надоле одкај 8ми месец мислам. Досега не ни ми имаат спомнато за царски да одам, е сдга освен недај Боже нешто да испадни во последен момент.:worried:
    Јас природно сакам, царски евентуално ако не излези до термин :rofl: неможам да ја чекам до јули:lol:
    Но како што кажа, да е се во ред е најбитно, па како ќе биде така:)

На Quincy, ivance.., Lili90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    @Маја Т Похрабра можеби дека не знам што ме чека :D,од болка обично не се плашам...може ќе е ист датумот :$ ти прва ќе дознаеш во понеделник (fingers)
    @Naatashka123
    @Quincy еве и јас (мислам) дека сакам природно :wasntme:,ама да не одлучувам јас...само така да се наредат коцките бап бап набрзинка :lol:.Само Господ да не чува :angel:

На Quincy, Naatashka123, Andrejaaaaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    1.394
    @IRBBB фала ти мила :hug:

Мене докторот па ми го помести, 24 јуни ми беше последен термин, на претпоследното ехо бебе една недела понапред со кг и мерки и оп, 16ти па прошла недела во среда бев, ми вика ќе видиме во понеделник за наредна среда/четврток (9-10) и ме фатија тука паниките...

Ем сакам да излезе ем ми е страв, нека поседи уште малку.. жена на 100 ума! :doh::D

П.с и ја сакав пак да пробам природно (после прв царски), откако ги имав болките од нападот на бубрег во 7ми месец, некако изгубив воља, а и немав докторска подрршка искрено, па сега си следам стручно мислење...

На Quincy, Naatashka123, KonstantinaM и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Јас сум природнооооо :) термин ми е 21 Јуни... ептен сме блиску :)
    Ќе си чекаме заедно

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Ај и јас да си поприкажам на темава. Мене термин 14.06. Сакав скроз до крај, еве и така бидна. Со првото сум царски, 41 ва се роди. На последното цтг др ми вика ајде да закажеме царски, четврток на 03.06. Викам ауу многу брзо, дајте покасно, башка во глава викам Елена треба да ја крстам :D па и велам а 10.06 што викате за да слави роденден во школо? Хаха вика ајде понеделник, таман ќе има 2-3 дена пред распуст и ќе слави. И така договоривме сега за 07.06. понеделник. Малку страв ме фаќа, за првото не толку дека не знаев што ме чека. Башка сега викендов ме фати настинка, гледам да се одморам, до вчера на работа одев, на компј цел ден.

Исто, и пишав на матичната, што да земам за настинка, ми даде женава антибиотик на невидено, а и кажувам пон треба да раѓам. Добро со кој ум даваат така на невидено?!
    Планирам да ја сменам,се нешто безвеза ми препишува: оваа бременост прво малку крварење имав на почеток, па со Приската секирации, матичнава мува не ја лазеше, па Нифти правев, во неизвесност 2 недели со резултати, па корона ме фати, па на крај во 9ти да ми кажат мало е за неделите примај фраксапарин. Глава шашма, само се молам се да е во ред, со првото ништо од ова!

Денес да му спремам на мм се што треба, за кога ќе ме земе да не прашува каде е што е.

@lady.N исто како јас да го напишав постот, се исто и кај мене.

Последна измена: 5 јуни 2021
    На Lizi, KonstantinaM, Quincy и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.202
    Ее добро е, инаку и јас ќе се премислев :rofl:
    Ќе си барав царски :rofl::rofl:

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Мене матичната ми кажа штом сум 36 недела нормално е да биде 3 степен зрела е, немаш место за грижа.

На Naatashka123 и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  14. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    а како се породи, природно или царски? јас од 4 месец се боцкам со клексани, со покачени д димери сум ама дури сега пред некижоја недела ми се појави тој проблем. се надевам не е дтрашно, ќе видам во вторник

15. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.202
    И што се случиии? Докај е цуцито? И се излегува на сонцево :sun:

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    23.289
    Со царски се породив. Не е страшно, не се грижи. :hug:

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Мамички ја си се вратив домче. Ми направи докторката вагинален преглед, не беше ништо страшно како шо очекував, не ме болеше ич само нормално малце е непријатно. 4 прста сум отворена, меко грлото, бебе убаво наместено за мерак. Идеални услови за природно раѓање. Ми вика кај и да е ќе ти пукне водењакот, може до вечер, може утре, не се знае:sun:. Дури се мислеше докторката да ме задржи ама вика ај оди си, да не седиш џабе ќе дојдеш коа ќе ти пукне водењакот :mm:. На цтг немаше никакви контракции и ми рече тебе болки нема да те фатат него ќе дојдеш со пукнат водењак :P. И сега почиња играта на чекање :sweat:. Се мислев искрено за царски ама со вакви идеални услови само ако мора ќе идам царски, ќе се пробам природно.

Него дали вие шо сте биле вака отворени после вагинален преглед осеќавте како нелагодност доле? Ко расчепена се осеќам :rofl::rofl::rofl::rofl:

На stevemila, IRBBB, saki13 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Ти си на коњ чим си 4 прста и не осеќаш ништо... Плус прво ти е... Каков царски... Чекај си сега и уживај си :*

На stevemila, saki13, Milaаа991 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.172
    Допаѓања:
    5.729
    Кај Котларова беше? :) Докторката има магични прсти, дента кога ми направи преглед бев отворена 3 прсти и ме пушти дома да не ме задржува, но ми рече наскоро ќе биде. И се вратив по 2-3 саати назад со контракции :D, во право си беше жената :D. Со лесно :)

На stevemila, ivance.., Lili90 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Ништо маче, само притисок осеќам. Никакви болки немам. Баш и ја прашував докторката какви се тие болки, ја нема да познаам :rofl::rofl::rofl: сеа ќе си чекам и ќе нагаѓам кога ќе биде :lol:

На ivance.., Nikajana, Andrejaaaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.