Женски , сега сум 39+3 , последните брисови во 35 недела ми беа чисти, но почнав деновиве да осеќам долу како чешање, како кандида да ми се појавува. Дали е опасно да имам кандида и да се пораѓам природно? Се одмивам со камилица, ќе ја прашам и матичната за вагиналети, ама страв ми е да не не ја излечам до пораѓај
Здраво мамички и идни мамички, јас сум 34+6 гн, денес бев на контрола и докторот ми рече дека бебето ми заостанува во абдомалната тежина односно во стомачето додека другите димензии му се во ред, ме советува да ги бројам движењата и еднаш неделно мора да одам на контрола, дали некоја од вас имала сличен проблем? Инаку ситна сум и рече не очекуваме некое огромно бебе од тебе, бебето тежи моментално 2100 гр. Инаку бев и на ЦТГ и тоа е во ред
И јас секогаш легнувам на лева страна, во текот на ноќта се будам многу често и секогаш кога ќе се разбудам сум на грб легната и многу се нервирам. Не знам кога и како успевам секогаш да се свртам на грб
jas vecerva ke probam da stavam nekoja golema pernica pozadi grb pa moze ke me spreci da se vrtam na grb. drugo care ne gledam.
јас почнав во полуседечка состојба да спиам неможам никако се ме боли и ми се поврка дали е добро така да спиам ?
Mnogu sum aktivna vo posledno vreme samo setam. Koga mislev deka najmnogu ke miruvam vo osmi jas samo setkam, i odmaram po klupicki hahahah. Blagodaram mila sto me mislis super sum, maliot e se po aktiven, duri i koga odam go sekavam. Uzivam vo bremenosta, bukvalno. Ti kako si mi? Kako ni se drugarcinja?
Тaкa дa слушнaм декa сте дoбрo,ние сме aктивни нo се пoтешкo ми е,зa спиење дa не збoрaм,секoј сaaт сум буднa,спијaм и седејки нo џaбе е.Другaтчињaтa вo средa нa кoнтрoлa пa ке видиме дo кaде се,ни ставијa инекции зa сoзревaње и дa видиме сега штo се случувa,oни бутaaт сaмo гледaш издигнaтo,еднoтo е пoaктивнo другoтo срaмежливo и ме зaгрижувa штo не ги oсекaм истo .Се изнaкупивте ли?
Едното мава, а другото му вика: "полека бе бато остави ја мама малце да одмори, кога ќе излеземе нема млекце да ти даде ако си лошко"
Ама ме изнасмеа хехе кога е едно се знае што се случува јас веке незнам кој накаде има фатено ,насекаде се мрда и се збунувам па и паничам.А мислам кога ке се родат здравје ке знам кој беше лево кој десно и ке го фатам ,,натрапникот "
Uste malce ke se izdrzi, normalno e deka ti e potesko sega ovo trimesecije, treba kicma da ti izdrzi dve mazulenca mrdkaat tie dovolno veke nemaat ni tolku mesto, tesno im e nie uste kupuvame, sega od sledna nedela ke pocnam da peram i peglam alistenca i odvaj cekam. Postelnina, uste nemam odbrano nekako se mi e mnogu sareno i nadzidzano, a za cena i da ne pravam muabet. Se ke bide, samo dozd da prestane, se nadevam posle vikend ke bide poubavo vreme. Pa ke mozam uste malce da setnam i dokupam se sto mi fali. Se odluciv za hipp kozmetika za bebce, tommee tippee sisenca.
Времето е зa никаде ние минатиот викенд еден ден фaтииме сонце испрaвме ситнoлии шo имаше зoштo дa бидaм спремни,не се знaе.Целo шкaфaле сегa мирисa нс бебе зa мерaк.Мене кoзметикaтa ми е мешaнa,мустелa земaв сaпунче и купкa,павлoвичевa oригинaл нo малецкa мнoгу кoјзнaе кoлку бргу ке се трoшии,рибинo мaслo и тoлку .Креветче земaвте ли,јaс зa тaa кaдa се мислам незнам тие aнaтoмските ми се мнoгу зa крaтoк периoд и незнам штo ке земaмм нa крaј.
@mimidjon од лично искуство мислам дека најобична када ти е најубаво да си земеш. И онака во почеток сигурно некој ќе ти помага да ги бањаш (мт), после ќе стекнеш рутина и сама, а како ќе растат се полесно ќе ти биде. Веќе со 5-6 месеци ќе седат сами па ќе им треба простор. Јас тој анатомски додаток го добив на поклон, еднаш го ставив на пола бањање го извадив и ене го си стои. А за креми за газето гледам сите купувате разни, јас се зачудив кога во болница ми дадоа вазелин во туба. И навистина само тоа му е мајката, особено додка ја исфрли првата црна кака која е многу леплива, со вазелинов се брише одма. А после не го ни мачкав, гледав да му го мијам газето (плус дека јули се роди убаво му доаѓаше освежување), а мачкав само ако видам дека има потреба, односно ако му е малце розевко газето со една крема на рибино уље мириса. И мислам дека треба да се остави кожата малце да дише. И бањање со што помалце шампони, купки и сл.
Kupivme krevetce od baby blue, vo city mall, loreli cel se nisa, posle moze da bide detsko krevetce i biro. Imase ista ponuda preku alf kids vo Prilep. Razgledaj kaj niv,na fb strana, imaat ubav izbor i za bliznacinja