Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    9.398
    На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.825
    Женски , сега сум 39+3 , последните брисови во 35 недела ми беа чисти, но почнав деновиве да осеќам долу како чешање, како кандида да ми се појавува. Дали е опасно да имам кандида и да се пораѓам природно? Се одмивам со камилица, ќе ја прашам и матичната за вагиналети, ама страв ми е да не не ја излечам до пораѓај:(

3. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Здраво мамички и идни мамички, јас сум 34+6 гн, денес бев на контрола и докторот ми рече дека бебето ми заостанува во абдомалната тежина односно во стомачето додека другите димензии му се во ред, ме советува да ги бројам движењата и еднаш неделно мора да одам на контрола, дали некоја од вас имала сличен проблем? Инаку ситна сум и рече не очекуваме некое огромно бебе од тебе, бебето тежи моментално 2100 гр. Инаку бев и на ЦТГ и тоа е во ред

4. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    И јас секогаш легнувам на лева страна, во текот на ноќта се будам многу често и секогаш кога ќе се разбудам сум на грб легната и многу се нервирам. Не знам кога и како успевам секогаш да се свртам на грб (facepalm)

5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    9.398
    jas vecerva ke probam da stavam nekoja golema pernica pozadi grb pa moze ke me spreci da se vrtam na grb. drugo care ne gledam.

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    јас почнав во полуседечка состојба да спиам неможам никако се ме боли и ми се поврка дали е добро така да спиам ?

7. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Мене тaкa ми рекoa дa спијaм aкo немoжсм поинаку и спијaм пoнекoгaш нo.врaтoт ми се здрвувa

8. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    i mene ama nemozam se premoruvam cel den sum vo dvizenje i mi se spie mnogu a nemozam nikako.

9. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    @Stasija кaј се губиш ти?

10. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    8 mesec e od 30 +1 ili 31+1? :)

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    9.398
    Polni 32

12. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Po ovaa tabela gledas?

Прикачени фајлови:

13. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Mnogu sum aktivna vo posledno vreme samo setam. Koga mislev deka najmnogu ke miruvam vo osmi jas samo setkam, i odmaram po klupicki hahahah. Blagodaram mila sto me mislis :) super sum, maliot e se po aktiven, duri i koga odam go sekavam. Uzivam vo bremenosta, bukvalno. Ti kako si mi? Kako ni se drugarcinja?

На Smizzy и S.Snezana им се допаѓа ова.
  14. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Тaкa дa слушнaм декa сте дoбрo,ние сме aктивни нo се пoтешкo ми е,зa спиење дa не збoрaм,секoј сaaт сум буднa,спијaм и седејки нo џaбе е.Другaтчињaтa вo средa нa кoнтрoлa пa ке видиме дo кaде се,ни ставијa инекции зa сoзревaње и дa видиме сега штo се случувa,oни бутaaт сaмo гледaш издигнaтo,еднoтo е пoaктивнo другoтo срaмежливo и ме зaгрижувa штo не ги oсекaм истo .Се изнaкупивте ли?

На ivi78 и Lorins им се допаѓа ова.
  15. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Едното мава, а другото му вика: "полека бе бато остави ја мама малце да одмори, кога ќе излеземе нема млекце да ти даде ако си лошко"

На Stasija, Asiana, Santaa и 6 други им се допаѓа ова.
  16. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Ама ме изнасмеа хехе кога е едно се знае што се случува јас веке незнам кој накаде има фатено ,насекаде се мрда и се збунувам па и паничам.А мислам кога ке се родат здравје ке знам кој беше лево кој десно и ке го фатам ,,натрапникот ":smirk:^_^:l::l:

На Dzevelekova, MADO, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Uste malce ke se izdrzi, normalno e deka ti e potesko sega ovo trimesecije, treba kicma da ti izdrzi dve mazulenca :) mrdkaat tie dovolno veke nemaat ni tolku mesto, tesno im e :) nie uste kupuvame, sega od sledna nedela ke pocnam da peram i peglam alistenca i odvaj cekam. Postelnina, uste nemam odbrano nekako se mi e mnogu sareno i nadzidzano, a za cena i da ne pravam muabet. Se ke bide, samo dozd da prestane, se nadevam posle vikend ke bide poubavo vreme. Pa ke mozam uste malce da setnam i dokupam se sto mi fali. Se odluciv za hipp kozmetika za bebce, tommee tippee sisenca.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Времето е зa никаде ние минатиот викенд еден ден фaтииме сонце испрaвме ситнoлии шo имаше зoштo дa бидaм спремни,не се знaе.Целo шкaфaле сегa мирисa нс бебе зa мерaк.Мене кoзметикaтa ми е мешaнa,мустелa земaв сaпунче и купкa,павлoвичевa oригинaл нo малецкa мнoгу кoјзнaе кoлку бргу ке се трoшии,рибинo мaслo и тoлку .Креветче земaвте ли,јaс зa тaa кaдa се мислам незнам тие aнaтoмските ми се мнoгу зa крaтoк периoд и незнам штo ке земaмм нa крaј.

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    @mimidjon од лично искуство мислам дека најобична када ти е најубаво да си земеш. И онака во почеток сигурно некој ќе ти помага да ги бањаш (мт), после ќе стекнеш рутина и сама, а како ќе растат се полесно ќе ти биде. Веќе со 5-6 месеци ќе седат сами па ќе им треба простор. Јас тој анатомски додаток го добив на поклон, еднаш го ставив на пола бањање го извадив и ене го си стои.

А за креми за газето гледам сите купувате разни, јас се зачудив кога во болница ми дадоа вазелин во туба. И навистина само тоа му е мајката, особено додка ја исфрли првата црна кака која е многу леплива, со вазелинов се брише одма. А после не го ни мачкав, гледав да му го мијам газето (плус дека јули се роди убаво му доаѓаше освежување), а мачкав само ако видам дека има потреба, односно ако му е малце розевко газето со една крема на рибино уље мириса. И мислам дека треба да се остави кожата малце да дише. И бањање со што помалце шампони, купки и сл.

На Lorins и mimidjon им се допаѓа ова.
  20. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Kupivme krevetce od baby blue, vo city mall, loreli cel se nisa, posle moze da bide detsko krevetce i biro. Imase ista ponuda preku alf kids vo Prilep. Razgledaj kaj niv,na fb strana, imaat ubav izbor i za bliznacinja :)

На Santaa, Верче4, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.