Ќе издржиме ама тешко... да не те разочарувам ама еве јас сум 38+ па мислам последниве две недели ми се како вечност.. Жешко, се заморувам, се препотувам, бебе тежи, нервозава на најјако ми е пуштена, главоболки имам, киселини
Исто исто се, освен киселините.. Тие ги немам.. За нервозата не збори... Сама себе се нервирам... Хормоните на најако мислам дека се сега...
И овие киселини сега во 9ти ми се појавија ама ај позитивно немам секој ден, преку еден Хормониве вријат.. уште не сум станата еве а нервозна сум и јас незнам зошто
36+6, болка во препони веќе 3 недели, срамна коска исто. Болка во прстите, особено на рацете, шишиња едвај отварам. Бебе седнато на бешика со раце мава во желудник. Ми рекоа на 16ти следна контрола и да закажеме царски. Бев понеделникот на "ЦТГ" но имав само ехо преглед. Рано ми било сеуште, постелка едвај 2 степен зрелост и обилно плодова вода. Докторката вика пред 39та нема пораѓај тука. Бебе 2800гр, останато се супер. Ќе си чекаме сега
Мислам сето тоа зависи од состојбата, јас во сабота влегувам во 31 недела и се прашувам кога да одам на ЦТГ , ама тоа ќе биде веројатно после 35та недела доколку немам болки пред тоа не дај боже
Denes 33+1. Prvo Ctg. Vo red e, so ogled na toa sto imav onaka edna pojaka kontrakcija, mnogu mrdase bebe. Ednata dr vika vo red e, drugata vika dojdi utre pak
Ne znaev so se kiselini, vtoro dete. Pred dva tri dena eve gi, i toa samo noke. Sinoka mislev ke umram, ostaj kiselinite, pa i tahikardija, gusenje, potenje. Posledno poglednav na sat bese 6 ipol, ne se izdrzuva veke
И јас не сум знаела што се киселини Мене и преку ден некогаш ми се јавуваат, но едно Гастрогард на ден пијам и толку се смируваат
Дали ова стврднувањево на стомакот му смета на бебе?? Мене кога ке ми се стврдне не ме боли, само е непријатно (камен стомакот) Кога имам тапи болки во долниот дел тогаш стомакот си е мек нормален, па си викам од повеќе движење или замор е. Само еве од прееска мн ми се стврднуе и долго време држи така па дали му смета?? Денес на цтг конттакции немаше, само малце фрекфренција на одкуцаии имаше над нормала, и ми рекоа зошто многу мрдало... -.- Иначе 36+3
Исто е и кај мене, 38+1 сум постојано ми се стврднува и да ептен е непријатно. Мислам не му смета, неможиме ние ништо да сториме да помогниме
Цел ден се мислам дали срцевата фрекфренција што му беше покачена е можно да е од вознемиреност од стврднувањава... Ама и многу ми беше жешко прееска кога бев на цтг и имав тахикардија, па се тешам дека поминало од кога одморив и се стабилизирав. Нема помош да имам испиено веќе 500мг магнезиум, ке земам уште 300мг пред спиење и тоа е тоа