не знам дали е нормално ама и мене точно од 35та ме мава директно во вагина, мислам дека ќе ме отвори некогаш еве 37+2 сум уште ме мава доле
Boli i toa kako, denovive se premoriv i navečer plaćam od bolki. Bebe aktivno, mislam ke izleze vele3, bolka od klocanje imam strasna. Za 3 dena sum 35 nedeli. Bar uste edna da vlezeme vo 9ti pa ako saka neka izleguva. Do 7 sabajle sum na terasa, ne se izdrućzuva veke bez son
Se isplasiv da ne se porodilni iskreno. Kako me fati polovinata se zdrvev cela, i preponite dole. Bebevo se ispaocilo od desna strana celo mislis ke iskaca oreku stomak. Barem uste tri nedeli da izdrzi posle neka iskaca nee opasno.
Јас сум 33+ и веке цела недела така се осекам. До претходно бев топ полна со енергија. Сега меше ми тежи,не можаж да пешачам многу веднаш ме заболува страна,со спиење сум катастрофа,мочам на секој 1час и од лежење се ме боли,колкови,грб,глава а некако лошо стојам и со расположението. Ама тоа е ке издржиме до крај.
Женчиња од кога почнавте со цтг? Јас на преглед бев 31+, .... не ми спомна ништо. Контрола за 4 недели. Освен препорака за одмор и утрогестан, ради цервикс 29мм, а имам и постојано стврднување на цел стомак или пак само на еден дел од стомакот ќе ми се испакне како планина ...цтг не ми предложи. Ама како успорена снимка се осеќам. Немам ниту желба за движење, одма ми се стврднува стомакот и ме влече надоле стомакот. А само стомаче мало имам,...околу 6 кила имам ставено. Дали ради цервиксот ми е вака или пак на психичка база, дека знам дека ми е скратен. А до сега нормално си функционирав.
Ista sum i jas Navecher ne mozham da spijamm ako odam podolgo ili sum na noze mi tezhi ...ama ke izdrzhime ajde
Иста недела, исти димензии на цервикс, исто со грчеви,исти препораки, исто сѐ.. пишував три четири страни наназад. Цтг ми направија тогаш ради тоа што се пожалив на тие грчеви, мирно беше. Одмарај повеќе, слушај го телото и ќе биде океј, јас се запнав тогаш со пешачење и чистење по дома, не застанував буквално иако осеќав влечење ко што викаш, ама си сакало одмор. На контрола сум здравје наредна недела, па ќе видиме.
Да те прочитав. Јас не дека до сега се преморував. Ама знаев да шетнам и по 5км. По дома така пеглање,...а пред 3 недели беше 34мм. А сега малку скратен Ама знаеш дека како болесник се осеќам...не можам да се свртам кога лежам, мислам готово балон имам во стомак и ќе ми пукне.. А да не сум покусо, скроз долу чљт пат како штрецање, пецкање некое, црвчиња мислам имам во вагина/цервикс
Сите сме значи со вакви болки, јас прееска реков готово се пораѓам @brm_brm Јас колку што знам цервикс 29нво овие недели нее страшно.
Така и докторот ми рече, не е страшно, но сепак да внимавам, да си одмарам, а и се пожалив многу на стврднувања на стомакот. И мене толку ми треба сега. Лежам по дома и баш како болна се осеќам. Како да имам операција правено, едвај се вртам или станувам.
Ве читам девојки @brm_brm , @monik55, @Autumn Love , значи иста сум и некако се тешам со вас, си викам ај не сум единствена , еве од утре 33+ се молам да стигнам девети, болки во кичма, во препони, стврднување константно, болка и тегнење некако надолу, болка во вагина како да ме сече некој на моменти и тоа кога стојам или кога сакам да се се свртам од една страна на друга, едвај по дома да сработам нешто и тоа во 100 паузи оти пак и тахикардија почнав да имам испод 100 пулсот ретко ми оди. Ајде ќе издржиме иако реално ден недела ми трае ама Едвај чекам да почнам со тоа цтгето , др рече од 34 ќе почнеме
Ista sum i jas srcka... 35 nedela sum .. Mi tezhi ne momenti me.bolat preponi ne mozham da stanam da se svrtam .. Se izmoruvam mnogu brzo .. Ama ajde ke izdrzhime za bebushkite
I jas sega bas ke pisev za istoto.. Nisko vo polovina + mens bolki I tvrd stomak.. Jas denes sum 39 a utre sum na pregled I ctg... Neznam dali ke znam da gi prepoznamvistinskite bolki
@Slonce91 мора да се издржи, уште малку остана.. Ова што не можам да излезам да попешачам ми е некако тешко, зашто само тоа ми помагаше за болкиве што си ги имам уште од 20та недела, а сега со лежење е катастрофа, едвај се вртам во кревет ко што вика @brm_brm .. цели ритуали се дур се свртам со тоа перниците, сѐ крцка . А имам бре енергија, цела бременост бев поспана дека јас со брадикардија сум, над 60 пулсот не ми идеше.. Ама само бебушкиве да се добри, за нив сите болки ќе се издржат и заборават на крај .