Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Procitav deka ste so kleksani i procitav vo nekoj post deka edvaj cekate da gi prekinete, iskreno sekoja chest za hrabrosta i optimizmot posle tolku borba i iskushenija, jas ne bi mozela, jas mislam deka dodeka ne go zemam vo race nema da se smiram i da prekinam so nisto shto do sega mi bilo preporacano od doktor za podrska i pogolema shansa za uspeh. Mozebi koga ke dojdam tamu na krajot ke se opustam ama teshko, vaka koga si razgovaram sama so sebe mislam deka nemozam da se opustam i da si recham toa e toa go pominav rizicnoto sega treba da uzivam, jas edvaj cekam sekoj nov den da dojde i shto pobrgu da projde. So lesno na site i Gospod da ne chuva.

На S.o.F.i, Slonce91 и saki13 им се допаѓа ова.
  2. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Oh daj boze da dojdam do tamu, ti si mi kako vodilka nekoja, fatena kako malo dete shto ja vlece majkata za maicata taka jas za tebe i si vikam ke dojdam i jas do tamu kaj shto uspea da dojdes ti, samo so Gospod napred.​

На Kaja991, saki13 и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  3. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Се си е добро, биди си мирна и спокојна... си поминала многу, сега убавиот дел го одиш...
    Ехе, како нема да стигнеш... после 34 веќе умот полека ти се опушта, зборам за ризична бременост..
    Најголемиот страв, мисли беа од тие 22/3-30...ќе биде се добро...
    Мене ми рекоа Утрогестанот до полна 36, ако според многу нема потреба... си правам смеа на своја сметка, да се боцнам депо и во сала...:D

На S.o.F.i, stevemila и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  4. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.544
    Хахахаххаха леле си запаматила дааааа...фала богу во среда завршувам со клексани, ме чека закажан царски во понеделник :D

На Натушка88, tina2018 и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  5. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Мами малку позитива, секогаш со позитивна мисла и се ќе биде во ред. Стравот е голем од прв ден, ќе се опуштиме дури тогаш кога ќе си ги земеме бебушките во прегратка. Некогаш и треба сам доктор да си бидеш кога двајца др ќе ти кажат контра мислења тогаш одлуката паѓа на нас. Со лесно нека ни е на сите :l:

На stevemila, sani99, dipsidipsidipsi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Ajde so Gospod napred, neka se napolnat racinjata so ubavini, da vi se zgree dushata i da raste soncero srekjno i bezgrizno so mama i tato, se raduvam mnooogu na vakvi uspesi i slavam kako da e moj uspeh, bravo!

На Marijana88, VioletMK и Macufceee11 им се допаѓа ова.
  7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.019
    Има ли нешто вистина во ова? Особено ме интересира за чајот од лист од малина и чајот од коприва.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Ве молам да ми одговорите дали е нормално ствдрнување на стомакот .Денес сум точно 33 недели и последнава недела две имам на средина на стомак некое јако стврднување,како да му е главчето таму и да ме притиска не знам ...Бев пред недела и пол на преглед бебуш беше во ред ,не ни спомнав на гинекологот за затврднувањето сметав дека е нормално ,ама сега ми е мисла премногу.Закажав следниот четврток преглед, тогаш имаа прв слободен термин

9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Мајки, кај мене често се случува да се изгубам свест наеднаш. Не сум паничар воопшто, не се плашам, ама блиските ми викаат поради ова да си барам да ми закажат за царски. Има ли некаков ризик ако на сред пораѓај се онесвестам?

10. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    231
    Знам дека тетка ми таму пред 30 години кога се пораѓала природно така изгубила свест па одма на итен царски ја однеле заради бебето зошто веќе било во канал спуштено. Е сеа денешнава медицина дали напреднала и дали има некои последици не знам. Ова само како информација што и мене ми стои у глава дека и јас цело време губам свест поготово во последниве недели ама мене поради други причини ми кажаа дека ќе си одам царски па не прашав дали има последици.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.544
    Скроз нормално е, Брекстон лажни контракции, знаат и порано да се појават, нема никаква причина за грижа. Плус бебе во 33та е веќе големо може се врти во стомак, па ја опипуваш главата. Кај мене на пример седи со главата под лево ребро и цело време таму ми е тврдо и испакнато. Немаш причина за грижа.

На saki13 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marijana88

Marijana88 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    259
    Половина ниско,ниско доле во јајници плус некогаш ми се укочува десната нога како ишијас да имам и неможам да ја движам..од 29-30 недела ми почнаа овие болки а на контроли е се во ред докторот вели дека го носам ниско затоа..

13. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Има ли некоја искуство со зрела постелка и калцификати порано отколку што треба.Јас сум 33 недела а веке постелката ми е втор-трет стадиум

14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.230
    Допаѓања:
    18.978
    Имаш некоја позадина, лоша крвна слика, заболување? т.е. цел живот ти се случува или само сега?
    Од тоа зависи докторот ќе треба да разговараш и да го информираш за ова па да одлучи

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.047
    Мене ми ги открија кога бев 30та недела, но не ми спомна докторката до кој стадиум е. Од тогаш на секој преглед се следи дали има промена, дали бројот на калцификатите е зголемен. Сега сум 36+ и нема никаква значителна промена. Јас не сум загрижена воопшто. Сѐ додека се мониторираат, вклучувајќи го и нивото на плодова вода, би требало да биде сѐ во ред. :) Тоа е моето досегашно искуство, се надевам помогнав.

На MilaSs12 и VioletMK им се допаѓа ова.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Женчиња вие што одмарате/лежите заради скратен цервикс, претпоставувам нормално си одите на закажани прегледи вон гинеколог така?

Мене ми е малку скратен, на граница, докторот рече одмарај си, но не ми напомена стриктно лежење...а јас тоа си го врзав во крпче и 90%од денот сум испружена на кревет.ова веќе две недели сум дома.

Е сега, имам термин за димери и некако ми е шубе да одам, да не стојам многу бла бла... си умислувам многу нели?
    А треба да испитам.

17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Ама тебе цервиксот не тие многу скрстен за вака да си се стресираш.
    Само те изпаничил докторот, слободно одиси и навечер направиси една прошетка.

18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Јас во крпче си врзав и не сум излезена од дома :*

19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Kolku tie?

20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    29мм.

Едит: да дополнам.... плус имав и многу грчеви и стврднувања на стомакот...пред да идам на преглњд имаше денови на секои 5_10 мин ми се стврднуваше стомакот и тоа само на една страна, ќе се измести цел и стврдне како врв на планина.
    И сега се стврднува ама не до толку, пример на 15_20 мин.