Сабајлево станав за да одам во вц...и се гледам на пижамите водена ама само од напред и на гаќите бев водена.....а имав перница меѓу нозе.......се плашам да не е водењак
Od zeskovo e , i jas taka sum kako podmockana.. Ziva voda bev , ne se sekiraj Sledi ja situacijata i posle . koja nedela si?
Како оди процедурата за ЦТГ на Гак? Треба упат од матичен или можеш директно таму? Немам избрано доктор за пораѓај па ќе треба да одам прв пат.
Од вторник што помина си 35 или вторник што доаѓа.. И ако може да ми кажеш како сметаш со неделите кога ти е последниот циклус.. Јас сум збунка на сите апликации ми излегува термин на 27 јули мислам беше а во книшката кај што одам на гинеколог сум запишана 08 август
Сега од вторник сум 35 недела.....последен циклус ми беше 3.11.2020 .....а краен термин ми е 10 август
Од топлото е и јас сум цело време така. Но и да прсне влдењакот нема што да се плашиш во безбедна недела си.
Да, за првото цтг мене матичната ми напиша упат, откако еднаш веќе ќе отидеш они те преземаат, ти кажуваат кога пак да дојдеш. Јас не бирав кој ќе ме породи, изгубена бев, си реков кој ми се падне тој, излезе дека ме пораѓаше таа кај која што се паднав на цтг првиот пат. Не знам како оди со договарање доктор.
10 дена плус минус не е ништо ајде нека биде бебуш се во ред тој знае кога треба да излезе ..блиску сме со термините, Бог нека дава полни раце на сите идни мајки
Може ако си имала покасна овулација, па затоа покасно ти го водат терминот. Небитно, секако си при крај. Со лесно нека ти е, уште неколку недели и ќе се гушкаш со бебуш.
Да има мислам дека од 28 до 32 недела се прави.Јас требаше во 30 недела да отидам ама имав обврски и отидов во 32.Само они си го нарекуваат скрининг а инаку исто е ко обичен преглед проверува постелка,протоци итн.Е сеа тоа приватно а на државно не знам за трет дали прават.
Женски ве болел некогаш стомакот (лево од папокот) како некој мускул затегнат? И ко ќе вдишам длабоко ме заболува. Не сум имала претходно таква болка па не знам дали се случува често?? Од сабајле ме држи
Има, не знам дали е по желба или како. Ја не праев на приватно, ниту на ГАК оти никој ништо не ми кажа. Бев кај матичните и во 28 и во 30та недела и тие прегледи ми беа бесплатни. Шо, како, зашо, не знам.