Зa цaрски ни еден не требa пoштo немa oпaснoст зa бебетo не минувa низ кaнaлoт. Мaдo мoже и тoгaш дa се земaт
Mene maticniot mi rece da ja prasam doktorkata so ke me poraga taa rece zemi za sekoj slucaj , i zedov pojma nemam i tie kako so ke mu tekni
Prasuvam, oti na koleska moja maticniot minatata nedela i rekol deka nema potreba od zemanje na nitu eden bris, bidejki ke bila so carski.....
Antibiotici ke se primaat preku infuzijata poradi rezot, da ne dojdi do zagnojuvanje na istiot ili nesto slicno....
@MADO srcka , inace da ne si na merak... Sinokja koga go stavav utrogestanot , ne mozev da si ja najdam dupkata od tolku sto mi bese dundata kako krofna poduena i nekako celata meka kako testo.... of leleeee , da ne znaes dal da places il da se smees
Ubavo kaza @only44you poradi rana i sama operacija, ke primame antibiotik preku infuzija. Nestrpliva sum veke da go bacnam i gusnam uste malce, prvin ti, pa jas
Of dusicke mojaaa Isto sum i jas nestrpliva , no ajde uste malce ostana ..... Krajot go krasi deloto, neli .....
@Stasija @only44you зошто одите на закажан царски? Јас деновиве пукнав од лажните контракции. И карлицата ме боли, баш почнав лошо да се чувствувам. Ама се тешам за 2 месеци ќе помине се. И здравје ако се одлучам на трето дете, тоа ќе биде за минимум 5 години, две бремености за една година е премногу за организмот.
Imam indikaciji, moja zdravstvena sostojba moze da se zagrozi i poradi toa nemam izbor moram na carski. I jas imav lazni kontrakciji okolu sesti mesec, ama samo par dena i tolku.