Mene kako sto mi kazaa , od prv den vo 36ta nedela si 9ti mesec kako sto sum i jas od denes 9ti mesec
37 nedela me ubija kiselini,gadenje...veke nemozam da se podnesam ni sama kako vo prvo tromesechie se chuvstvuam. Se napiv antimetil i ok sum samo nekolku chasa. Nekoe reshenie drugo? Se chustvuva li nekoja vaka vo ovoj period?
Во Еурофарм видов на реклама некои алки против гадење и повраќање, безбедни и за трудници. Види пиши им на фб.
Јас и тоа од како сум влезена во 9ти месец..цела бременост бев супер на почетокот малку киселини сега сум катастрофа хаха пијам чаша ладно млеко и моментално тоа ми е спас, а за понатаму ке видиме..иначе киселини од се ме фаќат што и да јадам и што е најжално да ми простите црева оставам во купатило
Заборавив да напоменам за болки во препуни болки ниско во јајници понекогаш во грб и се осеќам цела како без штрафови хаха почнувам тешко да спијам навечер едно од болки при вртење друго од дежурна во вц..малку да си се ожалам можеби ќе помине Како и да е уште 2-3 недели ги чекам најтоплите прегратки и кога помислам ништо не ме боли
Здраво мешковци. Ве читам долго време, не сум пишала досега ... Стасавме до 3то тромесечие, од утре 33та недела. Киселини за извоз и отечени стапала и дланки Во петок сме на контрола, почнаа со контроли на секои 2 недели и на секој преглед обавезно ЦТГ. Не сум во Македонија, па според некои мислења од темава заклучив дека сепак има некои разлики ама горе-доле исто е... Убав ден на сите
Се наежив кога прочитав мајка.Нека ти е живо и здраво синчето од господ благословено. Вредеше за се оваа среќа
Zdr.meskovci kako se spravuvate so zestinive!?Ja sum 37+3 si gi brojam poslednive pekolni denovi..se izvinuvam za latinicata od mob.sum pozdrav meskovci i so lesno neka ni e na site..
Женски, дали сте имале како тапа болка доле како во коската од вагината? Не знам како другачие да објаснам... Знае да ме штрекне, а знае и да ме заболи и држи пар секунди. Имав така пред месец, кога бев на преглед беше се во ред и заборавив да прашам што значи тоа. Сега еве пак..
Претежно по дома ,оти штом излезам по жесково отекувам раце нозе се а уште не ми е спремно се за бебуш и коритце ми фали .Сега сум 36+5 од утрово имам и некои како менструални болки дали е нормално тоа или е почеток на породување?
Дали има некоја искуство со No spa апчињата.Ми ги препишаа вчера ,видоа на цтг дека имам болки но не ги осекав нешто посебно ,ми направија и рачен преглед кој одвај го издржав