Мајки денеска сум 33+3 и имам болки во горниот дел од стомакот, под градите. Како некој да ме притиска на градниот кош. Нормално ли е? Сабајле ме држеше 1-2 минути, сега пак појако и подолго. Досега нормална бременост.
Сега за сега е ок, бев и тоа два пати,следиме ситуација и чекаме моментот. Ти како си беpше да те ѕирнат?
35 недела, од пред пола час почнаа болки во кичма, какви што имав скоро секогаш при менструација. Онака ништо друго не ме боли, немам во стомак болки, не е стврднат, ама како да засилуваат овие и надолу накај нозете почнува да ме боли. Ме фаќа паника да не решил да излегува баткото.
И кај демек најнормално ама цервиксот веќе и го снемува и контракциите се тука. Нека те ѕирнат најубаво. Треба да се на интревали болките. Јас имам вакви болки и искочи дека цервиксот се скратил. Не се плаши и да излегува веќе со во безбедна зона.
Да не е бебчето, мене кога морда таму имам болки бидејќи нозете му се таму па кога мрда и се тегне јас си чувствувам болки, особено во седечка положба.
Па не го осеќав дека мрдаше ама се надевам дека е бебе. Кога отворив на гугл, само неубави работи и затворив. Како минуваат неделите се ме боли и некогаш ако потрае нешто паника ме фаќа..
Девојки 41+2. Немам никакви контракции, никакви породилни болки, не сум отворена. Докторот вика ако сум сакала да ми стават провокации за да се породам. Ве молам за искуства. Дали ставањето провокации е многу болно во случај кога не сум отворена ниту еден прст??
Zavisi i kako e namesteno bebeto, jas eve na primer se porodiv so provokacija, nadminav termin 1 nedela, se porodiv vo 41+1,bev otvorena 1 prst. Na nekoi im e mnogu pobolno od provokacija, zavisi do koj stepen izdrzuvas bolka. Jas licno, voopsto nemam tolerancija na bolka, vo 10 h sabajle mi stavija vo 18.30h se porodiv. Kako i da e, doktorot kje odluci dali so provokacija ili ne. So lesno majka.
Дали ставате оперил во нос? Нема шанси без тоа да заспијам, веќе една недела сум преладена Па не ми се одзатнува од солена вода само ми се растекуе. Ја може 10 дена веќе оперил ставам
Јас сум ставала и да, Оперил е лек од избор за затнат нос во бременост (US Pharm. 2006). Препорачливо е да се користи 2х на ден и не повеќе од 3 дена, ти веќе си го претерала. Можеби е подобро да побараш да ти пропишат назален кортикостероид безбеден во бременост, а ги има такви, ќе ти го одзатне носот и ќе те одвикне од капките.
Фала многу. Имав прејака настинка, а како не смееме ништо да пиеме, изгубив и мирис и вкус. Правев тест негативен испадна. По цел ден трпев навечер пред спиење само ќе капнев инаку не можев да заспијам. Пробував и со од бебе спреј за одзатнување некој француски за од раѓање што може ама не помагаше.