Исцедок нормален, како и секогаш. Инаку сум 36+2. Не се силни, претпоставувам дека не се тие, или можеби ќе засилат до сабајле. Фала ти, ќе пробам да се опуштам колку што можам.
Како вчера да пиша дека си бремена Убаво ти кажа Софија, биди си спремна за секој случај, мада може и рано да е. И нормално пиши ни
Се` е спремно, сега ми иде и да се облечам и да стојам пред врата со торбицата. Обавезно ќе известам што како.
Не се оптеретувај, ако тргнало ќе излезе кога ќе сака Јас би ти препорачала да си се наспиеш (ако можеш) па ќе видиш сабајле ситуација, ако ги има уште да си отидеш на една контрола за цтг.
Јас сега бев на преглед. Не кај мојот Др него замена има, постар Др. Одма рече напредно бебе ниско сум го носела, цервикс е добар затворен ама гледам пишал мекан?! Пак да проверам скриен шеќер аман....го праев пред пар месеци исто од 4Д до регулар преглед мн пораснато и ајде да не имам скриен испадна негативно. Што ме малтретираат пак сеа на топлово. Имам чувство дека нема термин да дочекам дека ќе е порано
Не ти рече да припазиш малце на физичка активност бидејќи ти е ниско и може да поттикне кратење на цервикс? Бидејќи гледам по сликите дека вежбаш,да не треба да поднамалиш малце. (Јас се јавив како паталец ) Која недела си?
Не ништо. Чуден Др. ултра стар на крај пар реченици кажа и толку. Ни килажа запишал ништо. Големо напредно бебе, толку. Скриен шеќер сабајле да проверам пак. Можно ли е да немав сеа да се појавило?! Рече ок е цервиксот и само пишал мекан. 33та сум
Од што сум ги читала мајкиве ,обично сите со поголемо бебе ги праќаат повторно на проверка за скриен шеќер. Баш имав и братучедка што роди 4+ кг бебе а ја праќаа да провери скриен шеќер во подоцна недела од што треба,по втор пат. Можеби генетски е крупно бебето,не секогаш е причина скриениот шеќер. Јас би отишла на второ мислење,подобро него да се малтретираш пак со шербетот и да чекаш со саати. И да видиш што ќе ти кажат на друго место за цервискот. А на сликичката не ли стои тежината? Обично компјутерски се впишува
Кога бев 24/5 недела не знам коа праев скриен ш. исто Др беше као ааа многу качило за 2 недели (бидејќи бев на 4д 2 недели пред тоа) и кога испадна нег ајде добро поголемо бебе. А ме убедуваа дека второ е секогаш со помала физиономија. Не сум јас во Скопје, највеќе отидов за да добијам потврда да летам со авион, се враќам во Скопје и здравје и за пород. И сеа ме врза со прегледов за потврдата. Иначе немаше ни да идам. Заменски Др е ова постарински метод не сум видела се со раце, на ултразвук 10сек само, дури и вагинално ме прегледа со прст фуј највеќе што мразам. Немам време за второ мислење, здравје и у Скопје ќе одам на преглед
Здраво идни мамички Ај да ми разрешите една дилема со која недела се влегува во 7ми месец и трето тромесечие 27+1 или ?
Zdravo denes sum 39+1 ,na psolednite ctg se prikazuva celo vreme deka imam jaki kontrakcii a ne se otvaram nikako i cerviksot mi e "dolg".Doktotkata mi rece ako ne se spusti maloto dovolno i ne se otvoram ke treba so carski.Ja prasav sto moze da pravam mi rece da pesacam kacuvam skali,dokolku imate nekoja informacija za pobrzo otvaranje ,spuistanje na bebe ve molam spodelete
За спуштањето колку што знам не е проблем ако си отворена, тие можат во болница да го спуштат така што ќе те притиснат.
Совети што ми ги дадоа пред да се породам е истото што ти го кажале и тебе пешачење, качување скали и секс со свршување. Третото не стигнав да го пробам, но има неколку членки на кои им помогнало.