Се видов јас и со докторката што ќе ме пораѓа, рече последните брисеви ги направи и се гледаме во 36 недела, но матичниот вели сега да ги направиме некако некако месец дена разлика ми е многу... Затоа прашав кога се прават.
Хелоу мами, јас сум 38 недела, со нетрпение чекам да се породам.. Не се издржува веќе.. Само чекам болки или водењак, никако да дојдат, пешачам секој ден доста, имаме односи со свршување, ама на бебче уште не му се излегува. Се надевам следна контрола ќе ме задржат, минатиот пат бев два прста отворена
Isto sum i jas edvaj cekam da me fatat bolki da se porodam,utre sum na kontrola pa ke vidime sto kako ,inaku do sega niednas me nemat pregledano dali sum otvorena ili ne..
Девојки здраво .Веќе сум 30 недела т.е 29+1 ден.Пред некој саат одеднаш почувствував тежина и слаба болка во стомакот претежно горе кај папокот и над.Притисокот во истиот момент мерен многу ми беше низок 60 со 30 ))).Е сега повремено имам како стврднување на стомакот и како стегање и пуштање па и таму мрда и бебето па плус ме боли.За 4-5 дена сум на преглед.Од што може да биде????Убав ден девојки поздрав
Па ништо, нормално си е, веќе си трето тромесечие, ќе се спрема телото за пораѓај. Без паника, од сега ќе чувствуваш и стегање и болки повремено, за некоја недела ќе почне и кичма да те здоболува. И бебе силно ќе те шутира на моменти. Се` тоа е нормално.
Леле ние сме исто, 25октомври ми е термин. И кај мене е исто, нормално се тегне расте само позитивна биди си.... И спремај се за бебчо
Претпоставував дека р нормално ама сепак реков да прашам да сум посигурна...Ти благодарам многу Убав ден
Дааа супер мене ми е 1 ноември ама докторот ми кажа дека ќр биде октомври )) ајде со лесно само нека ни е господ да не чува
Ајде уште малку ни остана, полека ќе биде...... Јас ќе се пораѓав во Чаир ако си и таму може ќе се дружиме
Јас сум 37+4 немам никакви болки се осеќам како да не сум бремена Инаку втора бременост ми е утре идам на првото цтг па ќе видиме што ќе ми кажат
32+1. Тапа болка во препон. Од време на време. Како да ме мава со ногата у препон што знам. Не знам да објаснам ни дали е баш у препон болкава. Што знам. Нормално е? Иначе бебето не е свртено надолу со глава сеуште. Борба водиме.
ama posto se imate veke porodeno da da prasam nesto vcera vlegov vo 40 nedela od sinokja nejako cudno se custvuvam imav cel nok jaki bolki vo kicmata od vreme na vreme me sece stomakot i bolki odozdolakaj sramnata koska mozebi e glupo no okoludupkata dali treba sa bidam veke spremnadeka sekoj momoent moze da se poradam plis sovet