Devojki ajde opisejte gi porodilnite bolki kako vi zapocnaa. Pred 2dena imav na ctg 3-4kontrakcii silni no grloto ne bese otvoreno a bolki ovie denovi custvuvam kako mestrualni ama sredni steganje na stomakot cesto i sredni bolki vo polovinata ovie 3dena.samo cekam pa pocnat silni nepodnoslivi bolki no nema Kakvo e vaseto iskustvo?
Мене ми почнаа слаби на пола саат прво, па се намалуваа на 20мин,па 10мин и веќе кога почнаа на 4мин ме однесоа во болница, таму ми се појачуваа се посилни и посилни.
Da mi preporaca nekoja od vas dusek za bebe od kade da si kupam i kakvo? Mi treba standard dimenzii 120x60 ..Spodelete vase iskustvo
Јас од Симпо имав земено обичен душек со алое навлака, цело време имав чаршав со ластик што не пропушта течност под детското чаршавче. Душата му излезе на душеков од скокање, нема мрднато. Не се сеќавам која цена беше. Сега здравје се спрема за второ бебе
Колку долго ти траеја оние кои ти се јавуваа на половина час? Поточно, кога интервалот почна да се намалува на 20, па на 10 минути? Јас од утрово почнав да ги чувствувам на пола час, па ме интересира дали ќе го издржам викендов или можно е да ме фатат силни болки до утре.
Кај мене па беа на 10 минути денес и после прекинаа... Сега безвезе се јавуваат, послаби некои, не ги ни мерам интервалите оти се нередовни.
Здраво од четвртокот сум 8 месец веќе неколку дена се мачам со стрии на стомакот и со некоја алергија, мали црвени точки на стомакот, нозете, грбот, премногу ме чеша. Се мачкам со бела пудра и еуцерин. Има ли некој совет со што да се намачкам.
Здраво,сега сум осми месец и премногу ми е лошо... немам ни сила и што и да пијам или јадам потоа ми е тешкоо и лошо на желудникот.....пред тоа немав такви работи..
Исто и јас неколку дена во 8ми, и болки во јајнициве имам веќе 2 дена, дишењето ми е поотежнато од претходно, се потам ненормално, ух
И јас мака мачам с спиењет и никао да дишам како да и пртиса некј на градиве.....се надевам деа помине не знам до кога вака
Не се сеќавам баш, ме разбудија од сон околу 1 навечер, шетав по дома наваму натаму место не ме фаќаше, дури околу 3ипол-4 сабајле по пат нскај болница беа на 4мин, е веќе таму на 2мин па на 1мин, па после ми се чинеше вечност сега сум 7ми месец со второ, пак ќе поминам низ тоа, ама кога ќе ти го донесат во раце чувството е пре пре преубаво
Ја само што влегов во 36-та и мене неколку дена ми е многу лошо, главоболка, гадење, кога ќе се најавам уште толку лошо ми станува. Притисокот и крвната слика ми се ок. Почна паника да ме фаќа веќе што ми е