Стравот, како и секоја др. негативна емоција не е добар ниту за тебе ниту за бебето. Доколку имаш можност отиди на царски со закажан термин...ќе ти влее повеќе спокој и мир.
Мене почна да ми тече рано уште кај 12-13та недела и уште имам ми остава траги на градникот. Од десната многу ретко скоро и да немам а од левата од тогаш до сега имам без прекин. Тоа е првото млеко или т.н. колострум
Bdavo za tebe, znaci odamna gradite ti se spremni jas duri sega zabelezav do sega samo zoltenikavi grutcicki koi si gi cistev na sekoe banjanje
Кај некои се појавува порано уште во бременоста, а кај другите веднаш по породувањето или неколку дена после породување доколку сте со царски.
Мешиња мои најмили..... И мене ми се разубави денов конечно ..... Бевме на контрола да си ја видиме бебушката, она веќе се наместила со глава према доле (во карлица), 3.025 тежина , цервикс ми мери 4мм, со прст ме провери вели грло омекнато но добро очувано, правевме и цтг се си беше ок... Само сум ослабнала 1кг. можно ли е ? Сега за 2 недели повторно на контрола, значи кога ке наполнам точно 36 недели и тогаш ми рече да го прекинам и Утрогестанот, па ми кажа дека ќе ми земи тогаш и брисеви за две бактерии само...... И така... искрено сега малце ми подолесна некако
mimidjon ako ti e za uteha, minatata nedela koja vprocem mi bese dosta burna, sekoj den bolki, skamenet stomak, lekari, ispituvanja, pulsot mi stignuvase do 128...sekako ne e dobro, no ete se potsmiirv bidejki mi rekoa deka bebceto e vo red i deka mora pred se jas da se smiram, pa denovive sum vratena vo normala Inaku vo GAK na dezuren koga bev mi rekoa ako zabelezam slicna situacija da se napijam diazepam ili apaurin od 2mg. Jas ne piev, ednostavno si kazav sebesi deka sum dovolno vozrasna i odgovorna kon bebushka da ja distanciram nea i sebe od dopolnitelni stresovi i lekovi... I nekako sega sum smirena. Ne velam deka i kaj tebe e povrzano so stres no mozebi ednostavno si se preforsirala denovive i ti treba malku relax... Daj boze da e minliva tahikardijata kaj tebe kako i kaj mene
A na koj nacin vi go merat cerviksot i koga se pravi toa jas sum vo 29 nedela + 3 imam ednas ispituvano crp ama toa bese preku krv i neznam dali e istoto?
Crp nema nikakva vrska so cerviksot, crp e pokazatel vo krvta dali ima nekoe vospalenie vo organizmot, a cerviksot ti e grloto na matkata.