@Bubamaricka Мила на гладно ми беше во ред во нормала, после гликозата прво мерење 10 и трето боцкање 8. Матичниот кажа на граница и да намалам на рафиниран шеќер, совет плус ништо. Ама јас исфрлив и бел леб, јадам црн тонус по 2 кришки на јадење. Исфрлив тестенини, сок не пијам никаков, не јадам ни ориз ни компири. Можам по малку, ама избегнувам. Исто така и сувомеснато избегнувам, грицки... Овошје по 1-2 на ден, и така. Па вчера кога ме фати кризата, и на бебе изгледа убаво му дојде. Ма нема поубаво кога ќе мрда, се топам. Фала ти мила на советот.
И јас сум иста, дури и се загрижувам , јас сум 29+1, до предходната недела мислам фудбал играеше во мешето, а сега не ја осекам да мрда толку многу, повеќе осекам целосно како се поместува.. можеби така е бидејки растат и немаат доволно место веќе за толку мрдање.. не знам Дури се исплашив и едвај чекам да ја осетам како мрда овие денови. Инаку и мене ниско ме клоцаше, а сега движењето кога се поместува го чуствувам низ цело меше иако е по ретко
Епа или децава ни се тешки метеопати или стварно си има врска неделата. Барем знаеме дека кај повеќето е така, ваљда нема проблем кај сите.
Само да не е метеопат како мене сама не се поднесувам на вакво време... Тоа е најважно да е се во ред со бебињата, јас брзав во форумот да тражам мислење, но го добив и без да прашам и искрено полесно ми е на душата што знам дека не е само кај мене така
@Bubamaricka нема врска периката Ме утепаа киселини, а се роди без коса Сум станувала сред ноќ, зобав бадеми.
И јас сум метеопат, на промената ми влијае болка во нозе, раце, глава...ужас! Денеска посебно ме нервира бебушка, ептен слабо цел ден го осеќам. Сабајле го осетив и цел ден чекај, чекај... Пред малку така како се поместува, дури неосетно. Да се надеваме дека е поспано. Инаку нема воопшто да сум мирна, само таму ќе мислам.
mamicki so lesno na site, jas sum 28+1 imam bolki vo dolniot del na meseto i jajnicite, a isto i kicmata, malku da porabotam nesto nemozam da se ispravam posle ubavo. Imal li nekoj vakvi bolki iskustvo da kaze. Inaku so bebuska sme dobri se e ok, samo me plasat malku bolkive.
Пишав и во труднички но никој не ми одговори. Се соочила некоја мама со гарднерела вагиналис на крај од бременоста? 34н сум од денес. Ме интересира што терапија добивте за бактеријата.
Иста сум и јас...втора бременост ми е и уште крај на прво тромесечје имав болки во кичмата. А сега ми е потешко, било што да правам за разлика од првата бременост. Веднаш се заморувам, малку ако поработам исто ме боли кичмата, дури навечер кога станувам за мокрење си поткуцнувам. Ако сум подолго време на нозе ме болат и нозете, а ако подолго време седам ме боли доле стомакот. Така да, нормално е. Без грижи
Здраво женски дали некој има искуство со пораѓај во Ремедика да ми предложи искуство со доктор што доаѓа од дома за пораѓајот... Знам Д-р Симонида Котларова е супер ама изгледа е кнап...Исто така и што се носи во бебешката торба за пораѓај во Ремедика?
Samo licna higiena si zemi drugo se imas tamu ,koga ke dojde denor za izleguvanje ke ti donese mazot ti alista za bebe i tolku. Jas se poragav pred tocno 1 mesec tamu tokmu dr.Simonida me poragase i sum pre pre zadovolna imam pisuvano za moeto iskuatvo vo remedika vo porodilni prikazni mislam i sledno raganje povtorno odam tamu.Doktorkoto e max posvetena,fina,kulturna profesionalec golem.Sestrite isto taka se super vnimanie ti posvetuvaat sekogas koga gi viknes za biko sto se ovde i ti pomagaat.Nema da zgresis ako ragas tamu ti garantiram,a za rasporedot na Dr.Simonida sto e knap, vidi ako mozes da ja zamolis deka sakas taa da te poraga pa mozebi ke se nafati ne znam,jas koga zakazav poragaj mene bez problem me prifati a isto taka bese knap so pacienti. SO lesno duso
Добар ден, јас сум 30+1 , вчера бев на контрола се е во ред, денес бебето е многу активно цел ден ја чустувувам како се движе и имам како некоја чудна болка не знам до сега не сум почуствувала такво нешто, како да ја чуствувам матката како се шири и собира не знам како да објаснам, како кога собираш шака во песница и пак ја опушташ, така некако... Дали и некоја друга има слични „болки“ во мешето ? Поздрав
Мајки 33 недела сум па да прашав од која недела барате гиниколог за пораѓај планирам во гак но бидејки не сум од скопје незнам како идат тие процедури околу контролите и бирање доктор за пораѓај.
Колку што знам не се бира доктор за контроли и за пораѓај. Рандом кој ти се падне. Јас така бев, не бирав доктор. Освен ако сакаш ти лично некој да те пораѓа, па со врски и си плаќаш да си го резервираш. Инаку во ГАК на контроли се оди после 35та недела, штом вчезеш 9ти месец.