Здраво Имам болка околу папокот. Не е нешто болно и силно, да ме сече или слично, туку тапа болка, како премногу оптегнато. Прашав доктор ми рече нормално е. Но, сепак го мислам. Дали некоја друга се соочува со ваква болка?
Јас, ново ми е ова сега во 37 недела. Мислев да идам на лекар ама се одлучив да почекам термин дека е површинска болка најмногу ме боли кога кивам. Исто ме болеше на долниот дел од стомакот сега десно од папокот. Најверојатно дека ми расте само напред а не у ширина и преоптегнато е.
Има ли некоја членка што веќе оди на Цтг? Ме интересира за првиот упат од матичен, дали е со важност на денот на издавање или си има конмретно ден за кога се упатува?
Мојот упат за на гак беше со термин, го одбрав последниот пат кога бев на преглед кај матичната (гледав да бидам влезена во 36та недела)
И јас исто имам таква болка ,ако може да се нарече болка.. како буцкање кратко и престанува. Јас сум слаба и препишувам на ширење на матката или притисокот од бебето врз бешиката. Сигурно е нормално. 32+ сум јас
Дали на некоја и имаат кажано дека 1 прст отворена е нормално, ако не ти е прва бременост не се ни сметало за отварање, туку дека тоа останува од првата бременост т.е пораѓај? Ја препрашав 2-3пати докторката истото ми го кажа. Работата е што сум 35та недела и имам менструачни болки и малку тоа ме плаши иако ми кажаа не е ништо страшно да дојде и оваа недела.
Прв пат слушам дека останувало од првата бременост. До душа јас бев со царски. Ама како и да е немаш простор за грижа во 35та недела. Единствено што можеш е да мируваш бар уште 10тина дена да пробаш да го одложиш пораѓањето. Ама и да дојде бебе сега ништо страшно
Не, бидејќи имам слушнато кога си отворена да не се депилираш. Мислам дека имам и низ форумов прочитано уште за првата бременост
35 недела, деновиве осеќам бебе како да буричка долу од време на време, и на 5 мин одам во вц а па клоцање, мрдање до болка. И резот од претходно ме боли од време на време, пецкање осеќам. Вака не ми било претходно, ама нечи секоја бременост приказна за себе
Здраво на сите, ете конечно стигнав и јас во трет семестар. Многу се радувам и ве поздравувам сите идни мамички
Мене денес ми издадоа за на 25ти за цтг во чаир. Претпоставувам дека исто како и секој упат важи 7 дена по терминот. Ама претпоставувам само, да не те зезнам
Женски јас сум 35 недели и 6 дена. Денес докторот ми кажа дека бебето се спуштило во мала карлица. Некако во збунка не прашав дали треба да мирувам, тој самиот ми кажа дека тоа е нормално. Имате вакво искуство? Првата бременост не се спушташе за жива глава, ова ми е скроз ново
Не те цитирам да помогнам него да прашам не само тебе и други веќе што има пред крај дали имате некои боли? Јас сум 38 ама од синоќа имам болки доле, на интернет пишува дека може да е од што се спушта и сл.? Ваши искуства?
Јас имав болки во карлицата кога се спушти т.е. вчера. Докторот потврди дека тоа е од спуштањето, како менструални болки во заден дел на карлица
Нее таман си е, веќе влегуваш во 9ти, но може така и до термин да си седи. Кај некои се спушта порано кај некои подоцна, кај некои на сам пораѓај, не е тоа мерило дека ќе се породиш за брзо.