Здраво, 27+4 сум, пред некое време ми се појави чешање под левата града на стомакот, но нема ни црвенило ниту нешто исфрлано, се започна откако облеков потесен прслук и оттогаш ми се иритира кожата но саму на едно мало делче. Гинекологот ме прегледа не виде некој проблем, ме интересира дали на некоја и се случило ова и што сте користеле за ублажување на чешањето? Чешањето не е константно туку се појавува од време на време но се на истото место. Почнав да мачкам био оил но не гледам некое подобрување.
Мами колку често во трет троместер одите на ехо? Негде прочитав дека треба на 2 недели да се оди наместо на 1 месец.
7 и 8 месец по еднаш месечно, 9 ти еднаш неделно. Последната недела пред да се породам само 3 пати неделно отидов
Majki, me interesira zosto mojava maticna sega vo 29 nedela koga bev na kontrola mi rece okoli 32 ili 33 nedela da se javam vo taa bolnica sto mislam da se poragam, jas sakam ginekologija Cair i tamu da pocnam so pregledi, zar gi zimaat trudnicite i od taa nedela ili mora od 36 nedela, demek ne mora veke kaj nea
Каде во Скопје можам да најдам убави работи за новороденче а да не се прескапи ? И каде можам да влезам невакцинирана ? И уште нешто дали можам со сертификат од друга личност да влезам во City mol и Vero ? Знам дека на врата не прават јака контрола но внатре дали има контрола можам ли да настрадам
Јас ако имам потреба одам со сертификатот на сестра ми. Два пати сум била Капитол и еднаш Сити мол. Никој не ни гледа што пишува на сертификатите. Реално многу е мала веројатноста да те фати контрола. Плус трудна сигурно нема тебе да те застанат. За новороденче Ваикики ми беа топ, и цените и квалитетот. Многу брзо се надраснува облеката за новороденче па и јас не фрлав многу пари. И Тритекс, Ситник, Стружанка се наоѓаат убави работи. А најубави ми беа бодите и шпихозните на Џорџ од фб ги нарачував од една страна Облека по ваш избор се вика. И исплатливи се ептен. Боди исто во Кали убави наоѓав на Лупилу, сега одамна не сум побарала таму.
Еве и мене од сон ме разбуди болка во долниот дел на стомакот, како менструални болки, 34 +6 сум едвај чекам да одам на контрола кај матичната. Втора бременост ми е и се си мислам дека порано ќе излезе бебка.
Јас бодиња и пижами изнакупив од Стружанка, многу ми се гледаат практични зошно се одкопчуаат цели од вратот до нозете, не се како блузи преку глава да се облекуваат. Ситник исто има многи избор таму има и од тритекс работи. За облека види на инстраграм/гб mybaby I mybabyshopp има преееубави работи и не се скапи. Исто и tinybaby на фб имаат убави бодиња и шпикозни. А за продавница исто во bambisimo има во гтц и буњаковец за таму не ти ни треба сертификат имаат голем избор.
Јас ја имав, сега треба пак да проверам уринокултура. Прво излезе Стрептокока пиев антибиотик, па после кога проверив Ентерокока... сега кој зна која е на ред.
Не е страшно, мене ми излезе таа накај 24,5 недела. Антибиотик 7 дена и се исчисти. Само нека ти препише матичниот.