Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Мешиња како сте.:inlove:
    Да прашам еве веќе 2 недели кога го осеќам бебе дека се тегне повеќе и ќе осетам болка во долниот дел од стомакот, нешто слично како менструална и за некоја секунда поминува.:?:
    Ќе го осетам пример на една страна ќе го поподигне стомакот и мислам дека е главчето дека е така тврдо, ама незнам да не се пак лажни контракции.
    Или па недај боже вистинските.:sweat:

Друго од вчера почнав да осеќам болка во внатрешниот дел на нозете, кај препоните кога ќе одам или мрднам.
    Ама до вечерот некако се зголеми болката, слична болка како да имам вежбано па болка во мускули:wasntme: а јас скоро по цел ден лежам.
    Некоја слично искуство?
    Инаку 32 недела сум.
    :)

На Animallover<3, paleska3 и strelkata им се допаѓа ова.
  2. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    306
    Кога бебуш се тегне и јас осеќам стврднување на дел од стомакот, сигурно е негој дел од телото само не знам дали е главче или газе :D Јас имам болки, баш стомак ме боли кога се тегне, а нозе и кукови ако лежам цел ден. Јас го препишувам тоа на тежината од бебе, според апликација се околу 2кг во 34 недела и болките се чести. Мене дури и кичма ме боли, се потешко ми е да станам ако лежам или седам

На Animallover<3, S.o.F.i, paleska3 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    И мене истиве болки ми почнаа негде 30та недела баш прашував тука да не се контракции ми беше страв.
    Ги чувствував како грчеви во долниот дел на стомакот, и најмногу се јавуваа додека почнев да одам/ стојам подолго време. Исто и со болката во препони.

Кога бев кај матичната ми кажа ти фали магнезиум, па зголемив доза 250гр сабајле и 400гр навечер, па еве овие денови од кога зголемив немам болка :sun: Распрашај се дали може да зголемиш иако мислам немаат штета.
    А за тегнењето и кај мене е така, само што јас знам дека му е главчето тоа и само го мрда лево десно и стомакот само ми се зголемува од таа страна :inlove:

Јас дури и приметив кога станувам од лежење се "исцртува" внатре бебуш :l::rofl:

На Animallover<3, S.o.F.i, viva.la.vida и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.505
    Ај и јас да прашам. 27гн, до пред оваа недрла така ми се стврднуваше од една страна на папок, веројатно глава или гзе, ќе го погалам и ќе опушти. Оваа недела на двапати и од двете стр на папок се стврднува во исто време без болка, да помислам на контракции или може вака во иато време стврдување на двете страни од тегнење?

На S.o.F.i, viva.la.vida и tina2018 им се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.246
    Допаѓања:
    22.867
    Мислам дека си се тегне. Сега е поголемко и повеќе ќе се осеќа што прави така ми кажаа мене.

На S.o.F.i, viva.la.vida и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  6. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Не се секирај нормални се болките дека се шири матка, бебе притиска, а вистинските болки нема да ги утнеш ќе ти бидат на интервали и се појаки

На S.o.F.i и viva.la.vida им се допаѓа ова.
  7. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Кај мене со главчето удара во бешика, буквално како да ми буричка внатре. А со ножињата се тегни, мава во ребра. Често ми се испапчува стомак и јас осеќам болки од време на време. Но тие немат врска со породилни. Тоа не се утнува. Инаку 30 недела сум.

На S.o.F.i, Knizhevnik11 и viva.la.vida им се допаѓа ова.
  8. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Да јас знам дека е главче бидејќи на последната контрола ми кажа докторката дека е надолу.
    Освен ако не се променило во меѓувреме.:wasntme:
    Јас имам болка таква тапа некоја, како менструална кога се тегне или мрда повеќе, ама поминува бргу.
    Си велам веќе сме во поголемите недели па мора нешто да боли, цело бебе носиме.:D

@Speechless
    Мене мила кога ќе почне да се тегне и се осеќа таа болка некоја, ама бргу поминува.
    Ама јас да си прашам за сигурно дали и на друг му се случувало слично.:?:
    А, препоните од вчера почнаа така да ме болат, магнезиум почнав да пијам сабајле и вечер кога докторот ми рече да зголемам доза.
    Од 400мг магнезиум директ со б-комплекс.

Срцки наши се, едвај чекам да дојде времето да се запознаеме.:inlove:
    :l:
    Ти како беше ли на контрола во Систина ?

На LiquidLuna, paleska3 и viva.la.vida им се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Породилна болка е како појака менструална со нагони како по голема нужда. Тие што ги имаш опишано се Бракстон хикс во тие недели нормално е, се спрема матката и сите лигаменти одоколу.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  10. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Уфф рано е, нека седи барем уште 4 недели.
    Прва бременост ми е па секоја промена ми е нова, па подобро да прашам.
    :)

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    i jum sum 30ta nedela i istite bolki gi imam kaj preponi i nosko dole kaj meseto,duri edvaj stanuvam. i sednuvam. Se nadevam deka se airi matkata i deka e normalno, pa so gospod napred :)

12. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Јас 28ма а препони и вагинално ниско имам болки веќе месец ипол, за жал ќе стануваат појаки, нема спас освен перница меѓу нозе, и вртење во кревет со споени колена, на англиски е Pelvic Gerdal Pain па прогуглајте може мекоја ќе најде чаре. Јас се плашам како ќе давам напон од таму за породување, ако можам природно нели, пошо цел дел таму ме боли посебно мааалку ако кренам една нога

13. GFlower

GFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    240
    Девојки кога да го начекам Ристески за цтг? Имам упат за 25ти за прво цтг сакам кај него да одам

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Кога идев на цтг, се јавив кај матичната и сестрата стапи во контакт со него и ми кажа кој ден во колку саат да одам да ме прими. Пробај така.

На GFlower му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Младен од Чаир? Во среда е таму иима приемен ден

16. GFlower

GFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    240
    Супер, фала ти.

17. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Др. Исмаили, кој ден е во амбуланта?

18. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.110
    Допаѓања:
    3.858
    Знаеш дали пораѓа?

19. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Па да ако се договориш, ке одиш на цтг и ќе се договориш ако сакаш тој да те пораѓа

20. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Да и јас тој од 400 го пијам навечер заедно со едни таблети од Џемисон 250гр сабајле. И мене кога се тегне сите органи мислам ми ги поместува... ама си уживам во болката :inlove::inlove:

Во Систина сум следна недела, фала на мислење, па ќе видиме таму какво е по мерки. Страв ми е ова што сум на диета ради шеќерот да не му делува нешто...:?: