исто и јас се осеќам. 31 сум веќе некогаш кога ќе се размава, ај што е болно, мислам дека ќе готово ќе искочи инаку веќе осеќам дека се ми станува тешко, брзо се заморувам, не можам да клекнам патики да си облечам, да станам ми е тешко... едвај чекам веќе да дојде декември
Да си ми жива и здрава Преска си плачнав малку кога се вртеше малово. Го гледам стомакот и се чудам да не има решено од папок да излегува
Уживам и јас и воопшто не се противам, ептен се срцки. Ајде баш ќе видиш, ама мислам лошо го има измерено матичната. Јас незнам што се случува со мене, цела недела нешто забушавам. Де пржени компири, чипс, вчера палачинка со крем. Некако имам поголем апетит и потреба, а што убаво претходно си терав. Се осеќам како немајка бе некогаш.
И јас како и секогаш најдов кога да се проладам Не кашлам само носот преку ден = чешма, како се стемнува така се затнува и носот.. е сега не пијам ништо освен витамин Ц, магнезиум и фемибион2 Вчера правев инхалација само со 0.2мл физиолошки раствор Инаку јас сум веќе 32+1 Во која недела се прават тие бактериолошките испитувања , страв ми е дека ке имам некоја бактерија .... Инаку и моето бебе исто како и вашите веќе се повеќе и повеќе кога се движи низ мешето дури болииии И јас имам чуство дека ке се роде во секој момент, бидејќи го носам многу ниску а и тоа се движи како да зема замав да излета надвор Ајде уште малку сите да си ги родиме со убаво и лесно бебенцата
Мешиња од синојка почнав да осеќам пак како слаби менструални болки, т.е кога ќе замрдаше бебето и поминуваше. Од сабајле станав во 6часот до вц и како се измокрив веднаш осетив болка доле ниско како менструална. Легнав и болеше и после престана, како се вртев во кревет ќе ме заболуваше траеше подолого и пак ќе помине. Ама мислам само што ќе ги мрднам нозете се активира болката? Еве сега и кога стојам ме наболува. Малку ми е страв некако.
Софи да не ти е страв ич.... Веќе се спрема организмот... Кај сите така, јас од 39 недела се чувствував така ама еве ме денес 38 и, нешто
Незнам што е нормално, а што не. Ама знам дека менструална болка ме плаши, ме потсетува на породување. До сега па вака не ми било, нонстоп си е присутна болката така си тлее, освен кога скроз се смирам и престанува, ама прво мрднување и тука е. Дај Боже да не е ништо.
Може од нагло вртење , јас кога спијам и ако се завртам така нагло одма болка менструална имам. Јас сум веќе 34 г.н и ги имам повремено тиа менструални болки. Исто и кога ми се оде во вц од што е полна бешиката и што притиска беба ме боле доле стомакот
Мешиња здраво Знам дека темава е 300 пати почната и може не е ни за овде ако не е кажете ми каде да пишам... Вие што ви е термин месецов или и да не ви е сакам да слушнам мислење, во што планирате да ги изнесете вашите бебулиња од болница? Секој ден го гледам времево и секој ден ми е различно и не знам веќе. Со лесно на сите
Боди на долги, чорапчиња, шпихозни на долги, капче и покриено со памучно ќебенце во транспортерот. Евентуално и некое џемперче ако сакаш ама мислам дека нема потреба. Секако одма влегувате во кола и од кола право дома. Нема да измрзне за 2 минути. Јас во ноември лани се породив беа вакви температури и така изнесов бебе, како што пишав.
Јас крај на ноември/почеток на декември здравје планирам во боди на долги, шпихозни на долги, ракавички и чорапчиња и волнено капче. Покриено со ќебенце и таман ќе е
Zdravo Dali nekoja trudnica sto e pod terapija so kleksani i kazale da ne ceka povekje, primer kaj mene --> Maticniot moj me posovetuva da.ne cekam povekje od 38ma nedela, da me ppragjale so provokacii. Poradi ddmerite bidejki i pokraj 0.6 kleksani si se zgolemuvaat. I isto me interesira maticniot mi kaza toj sto ke ti gi prekine kleksanite pred poragjaj, toj doktor mora da te poragja. Iskustvo majki?
Мамички што се припремате за бебуш, алиштенцата во машина ги перете? И дали до 40 ќе перете во машина? Купив виолета течен но не планирам да користам омекнувач.
Овие 3-4 дена бебе е послабо активно и тоа ме вознемирува некако, бидејќи на последната контрола го измери Докторката една недела помало. И тоа сега ме јаде потсвесно. А, си бев посмирена. Ама до толку да е мирно, не ми е јасно... Ама еве вчера и денес почесто ика, денес дури 4ри пати. Се мислам дали е и тоа добро, читам сешто ? Осеќам и некои болки ниско долу, а за 17 дена и доста е намален цервиксот од 3.45 на 3cm. Сума сумарум се осеќам доста лошо и потиштено! Извинете на негативна енергија.
И икањето се смета за движење Ич да не се секираш. Моето беше премиено и само икаше. Ама затоа откако ја родив не е застаната Мене уште во 22 недела цервиксот ми беше 3цм и така си стоеше цела бременост. Ставав утрогестан онака превентивно ма да и немаше потреба. Опушти се, бременоста е преубав период треба да уживаш. Штом доктори викаат дека е во ред, верувај им и не си барај рачки