Форумџика на годината

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    31
    Драга и јас така осеќам. Најверојатно кога ќе почне да мрда ми се стега цел стомак и дишам длабоко околу 10 секунди ме опушта. Јас утре сум точно 33 г н.

На tina2018, S.o.F.i и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  2. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    4.075
    Исто и мене во 28 недела цела ноќ имав грчеви и болки во стомак, па и јас мислев тоа е тоа.
    Примав и инекции за зреење на белите дробови.
    Докторот вчера 3 пати ми напомна, вели овие 2 недели ми се многу важни да влезеш во 9ти и после може да се договараме.
    Ми покажа и во плодовата вода вели ги гледаш ли овие бели како снегулки:D тоа е од кожичката од бебето што се лупи и вели тоа значи дека и тоа е зрело.:o
    Да се надевам дека нема да му текне порано да искача, нареден петок сум 36та недела и тогаш сум на контрола па ќе видиме што ќе се договориме.

Ти си добра може и до термин ќе тераш.:D
    Нека не чува Бог сите.
    :inlove:

На Capricorn Taurus, zverkica, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    6.598
    @Anaroz1
    Мила нормално е бебето притиска и се осеќаш дека неможеш воздух да земеш.:o
    Баш и читав за тоа во "бременост по недели", и пишуваше кога ќе се спушти надолу бебето полесно ќе биде дишењето.
    :)[/QUOTE]

фала вии:hug: , малце ме смиривте... сабајле одев по скали и кога седнав мислев ќе испуштам душа :?: почнаа паники да ме фаќаат (facepalm)

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  4. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    4.075
    Мила гледајќи ме докторот и во склоп на целата историја вели подобро царски, ама ќе видиме.
    Дури кога му кажав дека имам и скрен шеќер и висок притисок, рече овие се доста битни работи посебно за високиот притисок.
    А и плус јас си имам проблем со главата, имам вдлабнатини што повремено ми се активираат со огромни болки и ми се прошируваат, па незнам како би ги поднела болките и напоните.
    Остана нареден петок да се одлучи, ништо чудно да добијам и дато за пораѓај:wasntme: па дури тогаш ќе ме фатат паники.:D
    Мислам ништо не сум спремна, а во торбицата и не сум сигурна што се' треба да ставам хаха.

Јас џабе пијам и по 2пати магнезиум и си ги имам и стегањата и болките менструални.
    Дури вчера докторот ми рече многу ми било магнезиум, вкупно 800mg дневно.
    Да сум намалила на 500mg.
    :)

На Capricorn Taurus, Speechless и tina2018 им се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    6.598
    тука сме ден разлика, ќе издржиме уште малце ... мене не ме опушта ништо , веќе од што клоца и навечер не спијам :?:

На zverkica, tina2018 и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  6. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    31
    Дали некоја примала утрогестан и забележала мирис откако ќе протрче вагиналетката? Ја цела во паники има некој сладуњав мирис и се исплашив леле да не е инфекција. Сабајле правев урина и уринокултура. Урината покажа 2 до 4 леукоцити, ретко бактерии. Крвна слика леукоцити 9.7 а црп 0.1. Уринокултурата ќе биде готова петок. Веќе се збрлавев од грижи

7. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    2.618
    Па почни да го пиеш, и јас веќе не ставам вагинално, го пијам и се е ок

8. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    А имате болки како напон или туркање незнам како да објаснам,најчесто ми се случува после некаква активност исто и остра болка како сечење доле.Едвај чекам да влезам во 9 да не се стресувам на секоја болка.Во првата бременост ништо од ова немав а сега оваа од кога дознав немам мир.Најново навечер ми се затина носот и ај да те видам заспи ако можеш(facepalm)

На S.o.F.i и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    6.598
    јас имам... од пред некој ден кога ќе се раздвижам осеќам како да ме сече доле :?:

10. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    31

11. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    31
    Anaroz а грло на матка имаш проверено? Јас поради скратен цервикс сега 30 мм примам утрогестан прогестерон и дупло магнезиум. Дијагноза добив лажно раѓање пред 37 гн. Сега тие стврднувања на стомак како болка ми се намалени вајда од терапијата. Само молам се да е ок да влезам во 9. Сега сум 33 значи уште 3 недели

12. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    3.975
    http://www.novalek.mk/sto-se-toa-brakston-hiksovi-kontrakcii

13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    6.598
    немам... пред три недели бев на преглед во систина, се беше океј. сега имам закажано за наредна среда :?: ама гледам поише да се штедам, освен на работа што идам инаку лежам дома цело време...

14. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.062
    Дај Боже. (fingers)

15. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Другарки по термин баш ја отворив темава да се расчитам за болките а вие сте се расприкажале :D
    Јас веќе влезена во 34та недела деновиве почнав да чувствувам доста болки. Плус бебево е преактивно цела бременост јас стварно не знам кога спие. Наместена е некако на десна страна и ме клоца во една точка дури како модрица почна да ме боли местото. Исто и надолу почнувам да осеќам притисок. А сеуште сум доста активна. Го носам претежно син ми пешки до градинка, ама веќе отежнато. Контракции лажни ниту сум имала во првата бременост ниту сега :?:
    Или нешто погрешно дефинирам (facepalm)
    Инаку околу магнезиум, јас поучена од првата бременост си зимам на своја рака. Тука никој не го препорача. Еднаш и спомнав на докторката дека зимам само крена раменици ми вика како сакаш. Одам во аптека и таму цело интервју ми направија :D па зошто магнезиум, па докторот ли ти препорача, па ми викаат кои суплементи ги зимаш нели има доволно таму....:^)

Последна измена: 27 октомври 2021
    На Anaksunamoon, LiquidLuna, S.o.F.i и 2 други им се допаѓа ова.
  16. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    31

17. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    31
    Јас од паника значи бев 31 н на преглед систина и после 32 пак ради тие стврднувања. И тука ми рекоа дека цервиксот се скратил од 42 на 30. Цтг покажа како контракции и ми дадоа терапија. Среќа не сум отворена. И спрема дијагнозата лажно раѓање вајда се тие бракстон хикс контракции што знам.. Сега гледам од терапијава како поарно ми доаѓа па здрсвје понеделник на контрола сум

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    31

19. MyEva

MyEva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    31
    И мене не ми беше јасно што се случува дека прва бременост поима немам. И затоа трчаница на доктор. Ти може си поискусна и си знаеш. Јас се исплашив пррмногу и затоа реагирав

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    2.689
    Топло е не се дише, јас се породив на 15 и да ти е ладно ќе побараш ќе ти дадат