исто... исто, јас сум активна цело време ама веќе деновиве имам чудни болички и се преморувам ... иначе бебе не застанува и се прашувам кога спие и ние сме све на десна страна и клоца само таму ајде уште малце едит: јас на тие таму да им кажам што се пијам од суплементи има да се чудат со мене
не сум... и мене ми е прва бременост вчера земав ден од работа и лежев, па ми се смирија болките малце викам ај да не трчам за се нешто на доктор... докторката ми рече ако бебето е нормално активно и болките се смируваат ваљда не е ништо, ако приметам разлика да одам на преглед... кај кој доктор одиш во систина?
Хахаха ќе ги видиме кога ќе се родат што темперамент ќе бидат. Ако ти кажам дека микробиолошки брисеви никој не ми направил цела бременост Среќа што сум со инвитро и неколку дена пред трансфер си направив и пап и микробиолошки во Македонија. До душа и немам никаква мака фала богу.
вака кога читам за надвор од мкд, како ви ги водат бременостите лабаво ... се чудам ... ние тука испитуваме и што треба и нетреба и пиеме се и сешто , 200 прегледи кога ќе ни текне ... си викам добро е што сум тука иначе за темпераментот, ако биде ваква каква што е во меше ќе биде интересно
Јас тука и приватно плус си плаќав и си одав на прегледи до 28 недела. Од тогаш продолжив во државната болница пошто таму ќе се пораѓам. Има предобри услови како кај нас во приватна клиника. Може и партнер со тебе да присуствува на пораѓај .... Ама скриени шеќери, микробиолошки брисеви, приска ништо од тоа не ти проверуваат. Какви и да ни се девојките ќе биде интересно, срцки мали
Колку често ги осеќате да икаат бебуши после 32 недела? Овој гугл да те извади од памет, демек после 32 не требало да ика, па ако икало повеќе од 4 пати на ден да се јавиш на преглед да не има компресија на папочна врвца. Му спомнав еднаш на докторот ама тоа 6-7 месец ми рече, а што можеме да направиме ако ја фатило папочната врвца. Сте добиле некаков совет за ова, сигурно не сум читала само јас . Еве деновиве 33 гн скоро, преку ден неколку пати и кога спијам осеќам икање и тоа ќе се раздрма во стомак и ќе почне да ика, си викам нешто не е удобно сместена па да не се уплеткало.
Првото ми икаше нон стоп, навечер па да не збориме и јас ко тебе читав ова ама ете го се роди здраво право без никаков проблем. И после раѓање пак икаше често така да не е страшно
Добар ден на ситее, како сте ? Јас веќе сум 34+3, ииии како што минува времето така се поголема паника ме фаќа Ноќе не спијам убаво, а тоа малку време што го преспивам , ме унишуваат сонови за пораѓај Не сакам да мислам , не сакам да се плашам... но очиглено подсвесно само на тоа мислам Дај Боже кај сите да се родат бебчињата со лесно и со убаво
Абеее на некој начин мора да излезат бебињава од нас Само позитивни мисли Јас цело време си викам лесно ќе се породам, нема да имам големи болки, брзо ќе биде се Паника џабе, никој не може да предвиди што ќе се случува кога ќе дојде денот
Ич да не читаш и да не се замараш. Кај мене икаше до крај по 3-4 пати денот, и еве ја здрава права годинка ќе полни.
Икањето си е рефлекс и е сосема нормален дел од бременоста Немој да се грижиш многу, тоа си се мести како што и е удобно. Еве моево, до 32ра недела беше со папочната врвца во раче, си играше па се е во ред
Додека не ти каже гинеколог да го прекинеш Јас сум 34та уште пијам, и тоа појачана доза. На други членки им кажале да го прекинат
35 nedela sum, samo sto vlegov vo deveti mesec, i poslednive desetina dena postojano imam gust zolt iscedok, kako zele, cela bremenost mi e uredna bez infekcii, pred da ostanam trudna i otkoga ostanav napraviv torch, brisevite vo 12 nedela mi bea cisti, sega nedelava gi pravev brisevite od vagina, klamidija, mikoplazma ureaplasma i streptokoka od perineum, site cisti mi se, od krv i mokraca samo lekukocitite mi se pokaceni, i urino kultura napraviv za da ne imam nekoja bakteriia vo mojraca i toa cisto ispadna. Od sto moze da bide zoltiot iscedok, na doktorkata i licese na infekcija, a site ispituvanja mi izlegoa cisti, a od vreme na vreme go imam i normalniot mlecno bel iscedok. Dali stanuva zbor za nekoja druga infekcija ili e mukozniot cep? Znam cepot treba i krv da ima malce, i ne e zolt. Help
мојата ика исто многу често.. по 3-4 пати во ден осеќам дека ика, ама немав читано ништо... сега ме стави во мисли 33+ сум
Нема сега мисла кога многу поминале низ исто. Дури и повеќе од 3-4 пати ми се случува некои денови јас божем ја тешам и галам меше да преика и сугестивно си мислам помагам