Мешиња за која колекција се одлучивте за бањкање на вашите бебиња ? Навистина незнам каква да земам ? Друго овие оградици и гнезда се перат така ли ? Чекам да ми стигнат уште, ама да си прашам.
Софи, Јас земав баш вчера на Веледа. Не нешто се замарав и истражував. Имам користено за мене нивна козметика и ми одговарало па мислам дека ке биде ок и за бебе.
Ќе барам нешто во аптека да видам, навистина незнам. Туку како беа оние мрежести гаќи и вир влошки, во аптеката во Ремедика ги има да ги барам или ? Дека не сум од Ск, кај нас секако ги нема.
За во Ремедика нема да ти требаат, јас си земав за дома по едно пакетче мрежести од дм а вир од зегин
И јас земав мустела, за почеток шампон 2во1 и крема за тело. За пеленска регија има исто од мустела, ама јас земав бекутан витсминска и за црвенило бекутан со цинк. Сите овие ги земав во најмало пакување да видам прво бебе како ќе ми реагира Инаку Софи да, јас ја исправ оградицата и гнездото, на 30степени со минимални вртежи (мислам 400 имав) А девојки и за после царски да се опремам со вир? И каков долен веш да си земам не знам Јас битно се за бебе земав, за мама може и да причека
Да за вирот после царски, иначе мрежастите џабе ги земав, првите 3 дена не бев во состојба да одам а не да облечам.... Мене ме пиштија за 3 дена така да мрежастите не ги ни употребив, земав на чико непријатни, мали...
Е фала ти мила многу, значи за во Ремедика нема да ми требаат. Тогаш што да спремам во мојата торбица освен прибор за лична хигиена, полнач? За бебето исто што ќе ми треба ?
Ништо Софи, сега се враќам од Ремедика, само полнач ми рекоа да си понесам, за бебе ништо не ти треба освен за излегување од болница што ќе ти го донесат пред да излезете.
Ти одговориле веќе ништо освен тел и полнач,ама сепак можеш средства за л.хигиена,лабело...нешто што секојдневно си користиш па да не менуваш
Од козметика за бебе eucerin и ништо друго. Магични се Јас и син ми уште се бањаме со него откако го открив кога се роди тој.
Кај доктор Ефремовски мила. Кога бев кај Петрова ми го предложи и така и остана. Сега за сега ми се допаѓа докторот.
Кај него да не се доплаќа пошо е шеф на сали, или само кај двајцата професори имаше доплата плус 10000 мислам?
Mamicki, sovet mi treba 35 nedela sum i nekako ovie 2, 3 dena imam kako grcevi ili steganje na nekoj del od stomakot, kako stvrdnuvanje epten pa ke pusti, pa po nekoe vreme pak, ama dosta cesto, da pojdam li go ginekologija cair, ili i kaj vas e taka dali se toa mali kontrakcii za poraganje