Може да се види. Мене на секое ехо ми кажуваат каде е папочната. До скоро во рака и беше, си играше малата
Девојки еве два три дена ме мачат главоболки . И кажав на гинекологот ми го измерија притисокот ми беше тогаш 140 со 90. Ми рече ако имам главоболки б6 и дијазепам од 2 мг. Јас сеуште не сим се напила дијазепам пробувам да ср лечам цедам лимони, пијам магнезиум и б6 само. Ме смирува ама пак ми ср јавува главоболка. Инаку нон стоп лежам ради контракциите во 32 нед. Моментално сум 35 +1. Сакав да прашам дали некоја од вас пие Б6 и колку пати на ден е дозволено за трудници?
Син ми нон стоп икаше ама но стоп цела бременост, сега женскава моја ика ама не толку често. Пред да прочитам на форумов за поврзаноста со папочната врвца немав поим дека е тоа поврзано и воопшто не се грижев. Секаде пишува дека е безопасно. Си се роди жив и здрав еве го 4ипол годишен дечко е. Инаку откако се роди многу икаше како бебе исто. Што е најинтересно и јас многу често икам посебно после јадење. Дали погрешно зимам воздух, не знам.
Лелее летна времетоооо, а зошти царски? Еве дур пишувам, само шти легнав почна да ика хах. Се гледа на ехо секако, не се плаши срце ајде ситно останаааа Јас 32+3 сум, имам уште пат јас да изодам до крај
Се гледа на ехо, мене ми кажува д-р на прегледите ,,папочната е како што треба".. инаку и моето често ика, баш пишав погоре. Ја сум 37+5.
Zdravo, 33+2 sum, od pred dva dena mi se pojavija silni bolki na cipata na nogata na levata strana pri odenje, koga ke legnam bolkite isceznuvaat, no pri dvizenje vekje stanuvaat nepodnoslivi, imam zakazano pregled za edna nedela, no vekje me fakja panika, dali nekoja se soocila so nesto vakvo
Слично и кај мене беше и ми дадоа утрогестан , прогестерон инекции и магнезиум. Добро штом си закажала преглед. Мирувај додека отидеш тоа ти е најважно
Девојки јас повеќе нема да одам кај матичната , 35 недела сум. Треба да одам на CTG. Може да ми кажете како прегледуваат таму , и дали би го пуштиле сопругот со мене да го види бебето?
Во која приватна тоа? Еве ја одам Систина цело време е мажот ми присутен ни сертификат ни тест треба ни за на цтг,ни за на ехо ни за после пораѓај