Епа не требало да прашувате ние се така си се 'тупнуваме'. Шала на страна да си го земеш нареден преглед
И јас одам во систина, но при секое влегување на сопругот прашуваат за сертификат за вакцина, така да до сега не му дозволија на ниту еден преглед да биде присутен..
Здраво на сите и ние се придружуваме во групава 29 недела сме сакам на сите да ви посакам со лесно да ни е
А дали некој знае за Ремедика, се мислам за породување кај Проф Димитров па дали би го пуштале сопругот на ЦТГ и прегледи пред породување?
На ЦТГ не верувам дека ќе го пуштат бидејќи во амбулантата има и сестри што си ги вршат тековните работи и плус има два кревета за ЦТГ и најчесто се зафатени и двата со трудници. За прегледи јас само еднашка прашав дали може да влезе и тоа беше летоска кога беше тивко со короната а сега не ни се осмелувам да ги ставам во незгодно при толкави натписи напишани дека прегледите се без придружба. Ама пробај си, прашај за преглед.
Во право си, не е толку зорт. Цела бременост одам секаде сама ама мислев некој преглед пред пораѓај таму да го види бебето. И ти ќе се пораѓаш Ремедика?
Да, да, Кај Петрова ја водев бременоста, сега ме предаде на др.Афродита Стомнароска. Одам на ЦТГ на два, три дена, 37 недела сум. Да видиме неделава дали ќе се сврти девојченцето пошто е карлично па ако не ќе се договараме за царски идната недела. Иначе кај Димитров ти е поскап пораѓајот (мада чим се даваат плус минус не мења многу) Јас од Афродита сум задоволна многу. Ептен пријатна и отворена и позитивна најбитно. Барем мене тоа ми треба.
Да...ако размислиш не е ни малку 10.000 плус, сеуште не сум дефинитивно одлучена. Кај него би одела доколку се согласи при царски да ми го извади и миомот. Ќе видиме тек сум 31ва недела. Со лесно нека ти е. И само убавини ти посакувам
И пак ќе пишам моето многу икаше цела бременост до крај, може по 5-6 пати дневно. Болки ме фатија породилни а бебе си ика ли ика. И од кога се роди многу икаше. Не се замарајте со црни сценарија, нормално е
Исто и моето многу икаше до пред да се роди и кога се роди икаше до кај 1година одприлике. Се породив природно без никаков проблем
Zenski, abe da prasam, kako znaete deka ika bebeto? jas ne znam dali ika moevo, bi rekla ne, ama da ne ne raspoznavam mi e muabetov
Баш како ние што икаме, на интервали во исто место. И јас додека прашував го осетив☺️ некаде 30гн прв пат го осетив
Сакав да прашам тие што го осеќате икањето пример во еден ден ика двапати и тоа на различно место го осеќам, што му осеќам меше, глава каде што ика? Бидејќи секогаш икањето му е на различно место. Тоа значи дека се уште 33гн многу се врти.
Жени јас мака мачам со акни и митисери на грб и деколте.. претходно никогаш сум немала ни на лице ни на тело.. кои продукти може да се користат?
Мене секогаш на исто место ми ика, надоле е свртено, најверојатно меше осеќаме? Го осеќаш дека се врти? Мојов знае да збесне понекогаш ама мислам дека веќе нема место да се сврти сиротиот тој