Па сакам природно, бебето е добро наместено, ептен ако нешто се искомплицира тогаш царски иначе за природно е договорено
Јас го осеќам пониско икањето. А според позицијата на бебе гавчето ми е сеуште нагоре. Сега се прашувам дали било икање...или може било меше доле...ако се врти. Не знам
Zenski dali ima nekoja so slicno iskustvo...26 +5 sum denes primav flosteron za zreenje...vcera imav nrkoi lazni kontrakcii so stvrdnuvanje na stomakot i bolki dole nisko...maticniot me pregleda pred da mi gi dade inekciite i mi kaza deka sum zatvorena ama za sekoj slucaj mora da gi primam zasto imam pregrada najdena vo tekot na bremenost...nekoj so slicno iskustvo?
Како распознавате кај е главчето ноџињата ? Ја чуваствувам удари од сите страни Некогаш кога ќе допрам негдека е по тврдо и на тоа место ме подболнува претпоставувам дека е главчето
https://facebook.com/events/s/бесплатен-вебинар-за-доење-и-у/1772845849571875/ Мами ќе има Вебинар за доење, пријавете се
Се чувствува, главчето е округло, поголемо и кога се мести со главчето кај мене се познава и од надворешна страна на стомакот Со ноџињата и рачињата се понежни поместувањата. Зависи и од неделите, јас сум 33та, знам точно каде му е главчето а каде ноџињата, иако уште се движи, си шетка.
29 недела неможам да распознаам и ми е страв да потстиснам да не ја повредам ја само така од горе и тропкам нежно
Па јас имав мака уште некаде 24та недела прво едната, па другата града ми се стврдна и од тогаш почнав.(тогаш ставав и облоги од зелка) Јас ги мачкам со кантарионово и кокосово масло градите, а брадавките и со ланолин. Засега ми се добри, а стомакот ми испука во 36-37 иако го мачкам редовно од 14 недела со кокосово и кантарионово (микс), и плус со чисто бадемово масло . Мислам дека можеш да почнеш да се мачкаш, ќе видам јас со доењето како ќе ми се покаже дали вредеше толку рано што почнав да се мачкав..
Јас од 17 недела мачкам и стомак и гради цела со се брадавиците со бадемово масло а со ланолин планирам од 30 32 да почнам.
Ќе почнеш да распознаваш кај и да е, не се грижи. Како што ќе расте бебко и ќе станува поголем ќе ти каже самиот/самата. А никако не можеш да го потиснеш ич не му се секирај, они си се заштитени во водичка таму си пливкаат, ние џабе му се секираме да не им направиме нешто
Некој да сподели искуство со многу тврда/сува столица(но редовно празнење) и крварење на внатрешни хемороиди. Лек, чаре? Купив сируп порталак, колку пати на ден сте пиеле?
Суви сливи или компот направи од нив уште подобро, смени исхрана, јади супа пред оброци. А за хемороидите Фактум маст дозволен е во бременост.