Јадам, пијам сливи, чај, компот избегнувам ради г.дијабет. супи секој ден и пак исто. Таа маст помага ли за внатрешни?
Може ли совет ве молам 30+5 сум но од време на време ме фаќат болки во долниот дел кај јајници и кога станувам од кревет осеќам како нешто да ми падне исто и половината ме боли веќе 2 часа често мокрење со зголемен вагинален исцедок...
Само да ги свариш сливите, можеш и круши да свариш без шеќер. Да помага мастот има како шприц за ставање на внатрешни.
Така ги пиев немаше ефект. Зедов порталак суруп и одма од 1л дијареа, денес не пијам да видам како ќњ биде. Ова страшно кога одам вц се плашам да не пукне водењак ☺️
Знам начекав на неколку пати како членки се жалеа дека во трето тромесечие се како подмочани, стигнав и јас така да се осеќам особено сега во 34та. Во петокот бев на преглед и реков ќе прашам за тоа да не е плодова вода случајно ама се зазборевме за пораѓајот и заборавив да прашам А следниот преглед ми е тек во петок. Јас колку што знам плодова вода си гледаат докторите на ехо секој пат, па си викам штом не ми спомна ништо сега ваљда е океј. Ни во извештајот не пишува ништо за плодова вода, а на тие сликичките со мерки не знам дали воопшто пишува за тоа? Што би ме советувале, да чекам до петок или да одам побрзо на преглед?
Jas bev posledno na pregled prvata nedela od noemvri, I se mi bese ok od pred 2 ned sum taka dole mng bolki imam I takvi kontakcii so stvrdnuvanje na stomak isto me fakjaat... mi vikaat deka e normlano deka mi e 2ra bremenost, odam na rab posle so detevo niz doma obvrski... I obicno bolkite mi se popladne posle 5 koga sum premorena vekje.... Denovive treba da se vidam so doktorot so kje me poragja I bash kje go prasam se nadevam deka ne e nesto strasno.... inace sum 29+3.
Уште неколку дена имам до терминот, а од знаци за раѓање нема буквално никакви… Ниту мукозниот чеп, болки имам последниве денови како слаби менструални, но траат кратко… Бидејќи сум во странство овде немам класични прегледи како во Мк. Последен пат бев кај гинекологот пред 5 дена на ЦТГ, ми најави дека за 2-3 дена да очекувам, но поминаа и пак ништо… Може некој совет што да правам? Знам дека мал е процентот на жени кои раѓаат конкретно на терминот, најчесто е или пред време (од 37 недела) или до 42 недела… Читав и за начини на поттикнување на пороѓај. Пробувам со шетање минимум 30 минути секој ден, стимулација на брадавици со масажа. Досега нема знаци.
Не се стресирај, моето икаше до крај ни врвци ни чуда немаа врска едноставно е таква еве ја лежи до мене и ика..
Zdravo, eve samo sto doagjam od pregled. Mi rece deka se e dobro, malku ponisko mi e I e karlicno zatoa imam I bolka I pritisok. Za 4 ned sum na kontrola. Mi rece poradi polozbata mi e sve ova I od sto e ponisko, so nozete mi e vo beshika ... hahaha ama valjda kje se pomesti
Мамички 30+5 сум и од како станав сабајле имам слаба менструална болка Имала некоја нешто слично или да одам на доктор Прва бременост ми е и незнам што се е нормално да те боли Се напив магнезиум ама не поминува
mamicki 37ma nedela sum, denes na uloshkata primetiv kako temna krv, no ne kako mukozen cep. Ima li nekoj so vakvo iskustvo da mi kaze mislenje. Doktorkata vika ne e strasno bebus e ok kontrola za 10dena ama jas pak e sum mirna
Девојки ве молам за совет... Цела бременост леукоцитите ми се 11-12 (што викаат дека е нормално). Пред 10 дена се разболев ми скокнаа на 14.8. Пиев цефалексин, пред 2 дена го завршив. Денес леукоцитите 14.2. Незнам главата кај ми е. Инаку сум 35+4
За полесно празнење, секое сабајле на гладно чаша млака вода со лимон и мед. После тоа барем пола саат не внесувај ништо друго.
Јас сум 33+, оваа недела имам некои такви слаби менструални болки, ама не многу. Колку што знам од други биле нормални вакви болки, се спремала матката за раѓање. Ако ти се силни болки, подобро провери со доктор.
Некоја што има искуство со лажни контракции? Последнава недела многу ми се стега и грчи стомакот, посебно во горниот дел. Немам болки, само згрчувањата се, ама денес некако почести ми се. Штом седнам, како топка ми се прави во горниот дел од стомакот и се отпушта за помалку од минута. Инаку сум 33+. Некоја да ме утеши дека е нормално?