Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    1.841
    А пробиотик? Редовно, би требало да стабилизира столица

2. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.505
    Јадам, пијам сливи, чај, компот избегнувам ради г.дијабет. супи секој ден и пак исто. Таа маст помага ли за внатрешни?

3. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.505
    Со пробиотик сум од пред трансфер, редовно секој ден.

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    За внатрешни, чепчиња Факту земи си помагаат

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vik.kom

Vik.kom Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    108
    Може ли совет ве молам 30+5 сум но од време на време ме фаќат болки во долниот дел кај јајници и кога станувам од кревет осеќам како нешто да ми падне исто и половината ме боли веќе 2 часа често мокрење со зголемен вагинален исцедок...

6. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Само да ги свариш сливите, можеш и круши да свариш без шеќер. Да помага мастот има како шприц за ставање на внатрешни.

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.505
    Така ги пиев немаше ефект. Зедов порталак суруп и одма од 1л дијареа, денес не пијам да видам како ќњ биде. Ова страшно кога одам вц се плашам да не пукне водењак ☺️

8. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Знам начекав на неколку пати како членки се жалеа дека во трето тромесечие се како подмочани, стигнав и јас така да се осеќам особено сега во 34та. Во петокот бев на преглед и реков ќе прашам за тоа да не е плодова вода случајно ама се зазборевме за пораѓајот и заборавив да прашам (facepalm) А следниот преглед ми е тек во петок. Јас колку што знам плодова вода си гледаат докторите на ехо секој пат, па си викам штом не ми спомна ништо сега ваљда е океј. Ни во извештајот не пишува ништо за плодова вода, а на тие сликичките со мерки не знам дали воопшто пишува за тоа? Што би ме советувале, да чекам до петок или да одам побрзо на преглед?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107

Jas bev posledno na pregled prvata nedela od noemvri, I se mi bese ok od pred 2 ned sum taka dole mng bolki imam I takvi kontakcii so stvrdnuvanje na stomak isto me fakjaat... mi vikaat deka e normlano deka mi e 2ra bremenost, odam na rab posle so detevo niz doma obvrski... I obicno bolkite mi se popladne posle 5 koga sum premorena vekje.... Denovive treba da se vidam so doktorot so kje me poragja I bash kje go prasam se nadevam deka ne e nesto strasno.... inace sum 29+3.

10. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    377
    Bash pishi kako si proshla

11. laurus nobilis

laurus nobilis Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    39
    Уште неколку дена имам до терминот, а од знаци за раѓање нема буквално никакви… Ниту мукозниот чеп, болки имам последниве денови како слаби менструални, но траат кратко… Бидејќи сум во странство овде немам класични прегледи како во Мк. Последен пат бев кај гинекологот пред 5 дена на ЦТГ, ми најави дека за 2-3 дена да очекувам, но поминаа и пак ништо… Може некој совет што да правам? Знам дека мал е процентот на жени кои раѓаат конкретно на терминот, најчесто е или пред време (од 37 недела) или до 42 недела…
    Читав и за начини на поттикнување на пороѓај. Пробувам со шетање минимум 30 минути секој ден, стимулација на брадавици со масажа. Досега нема знаци.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.820
    Допаѓања:
    33.786
    Секс секојден со свршување внатре;).

На Kitten и tina2018 им се допаѓа ова.
  13. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    3.158
    Не се стресирај, моето икаше до крај ни врвци ни чуда немаа врска едноставно е таква еве ја лежи до мене и ика..

На zverkica, MJ992 и tina2018 им се допаѓа ова.
  14. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    Zdravo, eve samo sto doagjam od pregled. Mi rece deka se e dobro, malku ponisko mi e I e karlicno zatoa imam I bolka I pritisok. Za 4 ned sum na kontrola. Mi rece poradi polozbata mi e sve ova I od sto e ponisko, so nozete mi e vo beshika ... hahaha ama valjda kje se pomesti

На ray111 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Мамички 30+5 сум и од како станав сабајле имам слаба менструална болка Имала некоја нешто слично или да одам на доктор Прва бременост ми е и незнам што се е нормално да те боли Се напив магнезиум ама не поминува

16. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    mamicki 37ma nedela sum, denes na uloshkata primetiv kako temna krv, no ne kako mukozen cep. Ima li nekoj so vakvo iskustvo da mi kaze mislenje. Doktorkata vika ne e strasno bebus e ok kontrola za 10dena ama jas pak e sum mirna :)

17. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    507
    Девојки ве молам за совет... Цела бременост леукоцитите ми се 11-12 (што викаат дека е нормално). Пред 10 дена се разболев ми скокнаа на 14.8. Пиев цефалексин, пред 2 дена го завршив. Денес леукоцитите 14.2. Незнам главата кај ми е. Инаку сум 35+4

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.349
    Допаѓања:
    6.809
    За полесно празнење, секое сабајле на гладно чаша млака вода со лимон и мед. После тоа барем пола саат не внесувај ништо друго.

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  19. avtorka

avtorka Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    91
    Јас сум 33+, оваа недела имам некои такви слаби менструални болки, ама не многу. Колку што знам од други биле нормални вакви болки, се спремала матката за раѓање. Ако ти се силни болки, подобро провери со доктор.

На Ane1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. avtorka

avtorka Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    91
    Некоја што има искуство со лажни контракции? Последнава недела многу ми се стега и грчи стомакот, посебно во горниот дел. Немам болки, само згрчувањата се, ама денес некако почести ми се. Штом седнам, како топка ми се прави во горниот дел од стомакот и се отпушта за помалку од минута. Инаку сум 33+. Некоја да ме утеши дека е нормално?