Од утре сум 34та, исто ги осеќам движењата. Се тегне, се дига, го глеам преку стомак кај е. Плус сеа се качи горе, hello киселини my old friends
Јас сум 35+5 и еве последниве 2-3 недели повеќе чувствувам тегнење,на бочна лева е газето а на десна со раце и нозе бутка.Само кога подолго време седам исправена на стол тогаш мава во желудник и десно кај ребрата
Така е и кај мене, станува се потешки, само се издига од стомак, се му осеќам, ме гази, се тегне, раце,нозе, газе, се излегува, не е толку интересно ко порано пошо повеќе замара и боли на моменти од движењата, и во спиење повеќе го осеќам, немам здив, тешко одам со 2 на саат, веќе е мноогу тешко, еве денес едвај чистев денес со сто паузи измеѓу
Зошто да не знаеш кај ти е главата? Нормално е да се качени леукоцитите цела бременост. Мене ми беа 14 на денот на порагајот
Знам и мене ми беа 11-12, кога ми се качија на 14 под итно ми рекоа антибиотик, незнам што можечо да пречи на бебето. Пиев и од 14.8 се симнаа на 14.2... затоа се плашам повторно да не треба антибиотик
Не гледам резон да се пие антибиотик,дали се 14.2 или 14.8 исто е ако земеме во предвид дека отстапката за грешка е 0.5
Женски, некој со искуство со висок пристисок, или да му се качува(л) во трето тромесечје да ми пише лп?
Идни мамички како наближува терминот јас се повеќе и повеќе мислам да побарам епидурал кога ке се пораѓам.Какво мислење имате вие и како планирате да се пораѓате и дали би ми било полесно или потешко и дали после има некој последици(премногу прашања знам). Втор пороѓај ке мие ама овој пат за разлика од првиот кога бев скроз опуштена сега почна бајаги дами прпа
sega e pogolemo i mu e tesno vnatre zatoa ne go osekjas tolku mnogu, jas sum 37+3preku den znae mnogu malku da pokaze deka e tuka, a navecer e poaktivna kako grcevi mi pokazuva. Domtorkata mi rece ako ne ja osekjas napij se coca colla i blago ke ja razmrdas . So lesno neka e samo
Ти побарај си, ама нема да ти дадат. Ова за државно зборам, за приватно се вклучени во пакетите за породување. Чаир уопште не даваат, на гак само со врски. Со среќа!
i jas sum isto isplasena i slusnav deka nedavaat anestezii taka da ke si trpime, sakav da prasam dali nosite kapce i corapcinja vo porodilnata sala da mu oblecat ili ne. Zboram za odma koga ke se rodi ne za iznsuvanje od bolnica
Не сум размислувала за тоа искрено, ќе земам ама у сето тоа бунило незз ни дали ќе ми текне да му ги облечам Ајде, ти си со искуство, не се плаши, знаеш више што да очекуваш, ние што сме прв пат си правиме најлоши сценарија од што слушаме муабети
i jas sum prv pat nemam iskustvo , ova mi e od rabotilnica online sto slusav ama neznam dali stavrno im oblakaat ili e samo na muabet
И јас ја слушав истата, ама мислам дека е муабет само. Башка бебето ќе биде само што излезено од матка, прво треба да го исчистат малце ваљда...незз тогаш дали ќе ми текне на ова искрено